Jak vyndat hřeben žízení?

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
simisim

Jak vyndat hřeben žízení?

Příspěvek od simisim »

Zdravim,
dnes ráno mi přestal posilovat posilovač řízení, tak jsem odpoledne dojel z práce domu a po cestě jsem koupupil v Oplu flašku oleje.
Doma jsem dolil ca 450 ml oleje do nádobky posilovače a jak tak cloumám volantem, abych dolil doplna, tak koukám že se pod autem tvoří loužička.
Kouknu blíže a vidim že oleje teče z pravé vnitřní manžety spojovačky.
Tak teď konečně k dotazu:
Dá se to gufero něják vyměnit a znovu celé řízení utěsnit a nebo je jediná možnost komplet výměna?
A z toho pramení další otázka, je reálné měnit řízení doma v garáži bez velkýho heveru?
Co jsem na to tak koukal lajckým okem, tak se mi zdá, že se nejspíš musí sundat celá nápravnice a pak z ní to řízení, nebo se pletu a jde to snad i z poza motoru horem odšroubovat a vytáhnout bokem?

Jo a ještě mě zajímá, zdali můžu jezdit s Astrou dále, až mi zase přestane fungovat servo? Že bych vyndal pojistku č.7 v motorovém prostoru, aby to neběželo na sucho.
Nebo jestli je třeba ještě nějáké jiné opatření.

Díky za info hlavně od fundovaných Astráků servisáků. :wink:
Reklama

jerry mouse

Re: Jak vyndat hřeben žízení?

Příspěvek od jerry mouse »

Rozhodne sa to opraviť výmenou gufera neda, jedine výmena za repas. Vybrať cele riadenie von ide aj takto: Demontovať dole obe predné kola, ale predtým ešte zdvihnúť auto v prednej časti a podložiť ho na nosnikoch v mieste podlahy za prednými kolesami, odpojiť dolné zvisle čapy ako aj čapy riadenia, náslene povoliť v kabine pod nohami šofera 13-kou klučom volantovú tyč od samotného riadenia, potom povoliť a vybrať von zadné a stredné šruby na motorovom rame-hlavnej napravnici, pozor predne dva šruby iba povoliť tak aby šlo vyklopiť celu napravnicu v zadnej časti smerom dole, možno že, budeš musieť uvolniť aj tyče na stabilizator, tie plastové, ale nie som si na 100pro isty. Potom povoliš všetke hadice k šneku riadenia a nakoniec dva hlavne šruby čo držia samotne riadenie, a potom z pomocou ešte jedných šikovných rúk to cele vysunieš do strany. 8)
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
simisim

Příspěvek od simisim »

Děkuji za super odpověď, ale nejspíš to stejně odvezu někam, kde maj sloupový hever.
Nicméně, neví ještě někdo zdali je nějáký rozdíl v samotném telese hřebenu řízení mezi TRW1 a TRW2?
Až ho budu shánět a kupovat, tak abych měl přehled co se dá nakombinovat.
Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. »

Kombinovat nelze.pokud mas stary typ 1 je mozno koupit Trw2 ale je potreba ktomu koupit ale i prestavbovou sadu.Ale je to dosti drahe.pokud mas 1asi ti nezbude nez sehnat nekoho kdo to dokaze opravit-repasnout.Pokud mas typ Trw 2tak je to jednoduche jd to kus za kus.cau
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
simisim

Příspěvek od simisim »

Zdravim,
no mám TRW2 podle tvaru nádržky serva, tak snad seženu někde něco levnějšího na výměnu.
Díky a čau
simisim

Příspěvek od simisim »

Editace pro vyhledávání řešení.

Tak řízení vyměnno za repasované.
Na netu se aktuálně 14.listopadu 2013 dají repasované šneky řízení koupit za cca 5000 + 2000 vratná záloha po odeslání porouchaného řízení prodejci.
Dokonce i za 4000 kč jsem našel, ale to už jsem měl koupené to dražší.

Každopádně to šlo vyměnit vyvěšením nápravnice jak psal ,,jerry mouse'' + ještě by to chtělo oddělit od sebe ten pákový mechanismus řazení, ale to se mi nepovedlo a řízení šlo taky vyndat. Ale při povolení toho řazení, by šla nápravnice spustit ještě více a bylo by lehčí řízení vytáhnout ven. Ale jak říkám, mě se to nepovedlo rozpojit v čepech, bylo to tam nějáký zažraný do sebe nebo co a nechtěl jsem zničit to gumové uložení.
Ale uložení prostředních šroubů nápravnice bylo pěkně prorezlý, takže se to pak muselo obrousit a trochu ošetřit. Je to nešikovně v podběhu kola, tak se tam korozi daří, jak slepicím na smetiši.

ciao amigos a seňoritas
langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 »

Ahojte.. tiez som si vsimol pri vymene tyciek riadenia, ze mi tecie servo olej.. Servo zatial normal funguje... sem tam tak trhavo.. dneska idem kupit ten Febi olej, dolejem a budem sledovat..
Ma cenu ist do repasovaneho riadenia? Vydrzi to chvilu? Ako zistim ci mam TRW 1 alebo 2 ? Viem ze podla nadrzky.. ale, ma niekto foto ako vyzera nadrzka na TRW 1 a na TRW 2?
Dakujem.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse »

langdon2 píše: ma niekto foto ako vyzera nadrzka na TRW 1 a na TRW 2?
Dakujem.
Odfoť si tu svoju nadržku z vrchnej časti tak aby bolo vidieť vrch nádržky, ono čo sa týka repasu ani nemáš inú možnosť, alebo origo za cca 2t ojro! Kupovať to z jazdenky je fakt loteria, zvlašť ked ti nikto u toho nedá záruku!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 »

Jazdene nie.. To je blbost kedze vieme ze je to dost casta zavada...
Okis.. odfotim ked budem olej dolievat..
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
tunel6

Příspěvek od tunel6 »

simisim píše:Editace pro vyhledávání řešení.

Nemohl by si sem hodit odkaz nebo tel na ty repasovany serva......
Jo a nakolik to teda nakonec vyšlo i s prací.......dik za info

Tak řízení vyměnno za repasované.
Na netu se aktuálně 14.listopadu 2013 dají repasované šneky řízení koupit za cca 5000 + 2000 vratná záloha po odeslání porouchaného řízení prodejci.
Dokonce i za 4000 kč jsem našel, ale to už jsem měl koupené to dražší.

Každopádně to šlo vyměnit vyvěšením nápravnice jak psal ,,jerry mouse'' + ještě by to chtělo oddělit od sebe ten pákový mechanismus řazení, ale to se mi nepovedlo a řízení šlo taky vyndat. Ale při povolení toho řazení, by šla nápravnice spustit ještě více a bylo by lehčí řízení vytáhnout ven. Ale jak říkám, mě se to nepovedlo rozpojit v čepech, bylo to tam nějáký zažraný do sebe nebo co a nechtěl jsem zničit to gumové uložení.
Ale uložení prostředních šroubů nápravnice bylo pěkně prorezlý, takže se to pak muselo obrousit a trochu ošetřit. Je to nešikovně v podběhu kola, tak se tam korozi daří, jak slepicím na smetiši.

ciao amigos a seňoritas
Hardy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hardy »

TRW 1.generácia sa už ofiko nedodáva jedine ak repasovaná. Dodáva sa už len TRW 2. generácie čiže je to zameniteľné. Info priamo z ofiko Opel servisu.
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Odpovědět