Prajem dobry vecer .
Mam taky problem ze ked idem nad 3 000 otacok na 3tom stupni tak sa rozsvieti kontrolka pre zavadu elektro na palubovke (taky ten motor s bleskom ) jasne ze pojdem na diagnostiku ale najprv by som sa rad opytal na podobnu skusenost ... hladal som nieco o EGR pretoze poklesol aj vykon ale nie je to prave tak extremny pokles ako to opisuju ludia na forach a naviac ked som skusl ist na 1 a 2 stupni nad 3 000 otacok tak sa nic nedialo ako nahle som zaradil 3jku a nad 3 000 otacok sa hned rozsvieti kontrolka a svieti v kuse az do zhasnutia motora atd ... tak rad by som vedel co to moze byt pretoze v manuale (je v nemcine) sa pise nieco o katalizatore ... ale to skor bude len kontrolka pre zavadu v elektro . Nasiel som aj ze auto prejde do nudzoveho rezimu . Ta pre porovnanie netusim ci pri poruche EGR auto ide do nudzoveho rezimu a ak hej ci je ten pokles vykonu taky isty ako pri inom prepnuti do nudzoveho rezimu . bojim sa aby som nemusel menit EGR pretoze pri predebeznej telefonickej diagnoze mi bolo povedane ze to moze byt elektromagneticke egr a to stoji tak 300-400€ a to je preboha 4tina ceny auta .
Opel Astra G caravan 2.0 16v / 60 kW / r.v. 99 / X20DTL
Telefonická diagnóza
X20DTL nemá elektronický EGR, je to klasika s membránou.
Začni kontrolou podtlaků, neporušenosti membrán EGRu, ovladače klapek a turba. A pochopitelně nech udělat diagnostiku.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
juuuuuuu no tak super ... problem odstraneny . prebehol som tie podtlakove hadicky od EGR vsetko ... a nasiel som to ... bola predrata hadicka . a ja vlastne takto jazdim uz cca jeden rok na tom . myslite ze to ma vpliv aj na spotrebu ? lebo som na tom mojom zazraku za 10€ co je cca 7-8 litrov nafty spravil mozno 60-70 km a to sa mi zda fakt dost vela ... tak dufam ze klesne aj spotreba . viem ze tento 2.0 16v motor ma vecsiu spotrebu ale az takuto ? a prosimvas kolko mate na tomto motore spotrebu ? a naviac som po roku pouzivania asi prvy krat zacal pocitovat tlak turba ... viem ze to nie je nejaky zazrak to turbo velkosti zapalkovej krabicky ale ...
Opel Astra G caravan 2.0 16v / 60 kW / r.v. 99 / X20DTL