červená či zelená?

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
simisim

červená či zelená?

Příspěvek od simisim »

Opět zdravím internetovou Astra komunitu,
tentokrát se sklopenýma ušima a s prosbou o trochu vaší invence.
Potřeboval bych od těch technicky zběhlejších a od těch, kteří vědí o svém autě první poslední, aby napsali jaký majít TYP ŘÍZENÍ (TRW 1,TRW 2, nebo Delphi) a jakou mají BARVU OLEJE do serva řízení (případně číslo té zelené kapaliny - vim označení jen té červené)

Komu už se nechce číst dále, tak děkuji za příspěvek a níže už jen popíšu, proč se ptám.

Přestal mi fungovat posilovač řízení, tak jsem zašel do Opel autosalonu s tim, že chci olej do serva na Astru G. Tak chvíli bádali a nakonec nějákej menší šéfík servisu rozhodl že si mám koupit tu červenou kapalinu. Já neznaje barvy, kterou mám v autě, jsem odsouhlasil a tradá domů na dolití. Dolil jsem cca 0.5 litru a ejhle už se pod autem tvořila loužička, čehož jsem si před tim nikdy nevšiml. Servo opět fungovalo a ja ujel krásné 3 kilometry, než to znova vyteklo a volant zatuhnul. Tak jsem objednal repasované řízení, vymontoval staré, které propouštělo olej a jdu do jiného autosalonu, že chci olej do serva Astry G a oni, že tam patří zelenej o 200 Kč dražší. Po chvilce přemlouvání mi dali červený, ale až během dne jsem usoudil, že i druhý servis by mohl mít pravdu. A proto bych rád věděl co tam mám vlatně nalít, protože jsem se na barvu původní náplně před dolitím nepodíval. :-(
Jinak mám řízení TRW 2 a Astru 1,6 r.v. 2003

Tak opět všem díky za info.
Reklama

logitech

Re: červená či zelená?

Příspěvek od logitech »

Febi pod číslem 06161
ex Astra G X16XEL
simisim

Příspěvek od simisim »

logitech píše:Febi pod číslem 06161
Děkuji za příspěvek, myslíš, že se to dá zohlednit na všechny typy řízení a roky výroby? Nebo je to tvá osobní zkušenost jen s tvým povozem?
Ciao
simisim

Příspěvek od simisim »

Jinak nikdo další neví? :cry:
Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. »

trw 1 červená kapalina opel
trw 2 zelená kapalina opel

Takto jsem to vždy měl.....

Delhy si nejsem jist ale myslím že také zelená.

jen nechápu kde to kupuješ, v oplu řekneš VINko a daj ti tam to co tam ma být, pokud to dáváš z jiného vozu, stačí znát rok výroby astry a typ řízení 8)
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
simisim

Příspěvek od simisim »

Ondra B. píše:trw 1 červená kapalina opel

jen nechápu kde to kupuješ, v oplu řekneš VINko a daj ti tam to co tam ma být, pokud to dáváš z jiného vozu, stačí znát rok výroby astry a typ řízení 8)
No právě že v tom prvním oplu, kde mi řekli červenou, se koukali na VINko. Ale byla tam taková pomatená slovenka, tak nevim. I když pak přišel nějákej nadřízenej a tak něják tvrdil, že obecně do G Aster dávaj červenou. No a v druhým servise hned technik prosazoval zase zelenou i bez VINka.
Oba dva servisy se nacházejí v jihovýchodním kvadrantu Prahy. :D Ale tak co znám z doslechu, jak tam ty zaměstnance odíraj z kůže, tak se ani nad jejich neodborností nepozastavuji.
RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

Astra G - všechny typy řízení pouze zelený PENTOSIN. Opel kat. č. 19 40 766 nahrazeno 19 40 715. Červený DEXRON tam snad nalije jen de.il co neví, že se takový olej v elektrohydraulických servořízeních nepoužívá.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Pokud nechceš kupovat olej přímo Opel ,tak kup FEBI 06161 je to ten samý ekvivalet.
Dodá tu jej každý velkoobchod s díly.
ELIT,APM,AUTOKELLY..........apod.
simisim

Příspěvek od simisim »

RomanK píše:Astra G - všechny typy řízení pouze zelený PENTOSIN. Opel kat. č. 19 40 766 nahrazeno 19 40 715. Červený DEXRON tam snad nalije jen de.il co neví, že se takový olej v elektrohydraulických servořízeních nepoužívá.
Tady debil, co tam nalil červený dexron po poradě v odborném servise Opel. To se bere na základní škole, do kterýho řízení se co leje? :D Nebo kde jsme to mi debilové opoměli? Na flašce je napsaný steering rack, z čehož mi plyne, že se to do nějákýho řízení lejt musí a určitě se ve výčtu vozů, nějáké to elektrohydraulické taky najde.
Ale jestli ti povyšování nad méně zkušenými spoluobčany dělá hodně dobře, tak se do toho opři trochu víc, než jen s de.ilama ať si pořádne namasíruješ pochroumané ego. 8)

Jinak Ondra B. v příspěvku výše, to s tim Pentosinen nevidí tak jednoznačně jako ty.
Naposledy upravil(a) simisim dne 15 zář 2013, 00:07, celkem upraveno 1 x.
simisim

Příspěvek od simisim »

denny píše:Pokud nechceš kupovat olej přímo Opel ,tak kup FEBI 06161 je to ten samý ekvivalet.
Dodá tu jej každý velkoobchod s díly.
ELIT,APM,AUTOKELLY..........apod.
Jo jo díky, už jsem to tam předevčírem nalil díky příspěvku logitech-a. Už to funguje, ale nevim jak dlouho, když tam chvíli byla červená kapalina (v servu a hadicích). Chtěl bych to ještě vysát a nalít novou 06161, ale něják nemůžu vyšťourat to podělaný sejtko z nádobky TRW2.
RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

simisim píše:Ale jestli ti povyšování nad méně zkušenými spoluobčany dělá hodně dobře, tak se do toho opři trochu víc, než jen s de.ilama ať si pořádne namasíruješ pochroumané ego. 8)

Jinak Ondra B. v příspěvku výše, to s tim Pentosinen nevidí tak jednoznačně jako ty.
Dobře
1.) Udělal jsi to, co Ti radil ten, který by to měl 100% znát a ne nad tím přemýšlet. A měl by mít hlavně pravdu. Když by si nebyl jistý, může si to ověřit. V dealerství Opel má tuto informaci pod nosem jak v EPC, tak v TISu.
V tento moment jsi byl uživatel vozidla, který chce doplnit kapalinu do servořízení. Není třeba mít odborné znalosti. Musíš se spojehnout na toho, kdo je má mít.
2.) Budu-li chtít mít jistotu jaký olej do serva v Astře opravdu patří, tak si najdu informaci třeba na netu.
Trvalo mi to asi minutu:
http://vauxhall.workshop-manuals.com/as ... hp?id=4768
Na fóru:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=53&t=2661
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=21&t=24214
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=23157
Mám hledat dál?
3.) Když už jsi se rozhodl servořízení vyměnit a dělat tak práci automechanika, tak je tedy vhodné si nejdřív opatřit základní technické informace týkající se výměny servořízení, což k práci automechanika jaksi patří. Mezi ně patří i to, jaký olej se má použít pro naplnění. Spoléhání se na zavádějící informace i když obdržené v Oplu je nedostačující. Není neobvyklé, že v Oplu tvrdí nesmysl. Zodpovědnost za to, co ty jako automechanik naliješ do servořízení není na straně zaměstnance Oplu, ale na tvé straně.
4.) Jako mechanik všude hledám jaký olej přijde do servořízení EHPS, na fóru zelenej Pentosin, na netu Pentosin, náhodou i v jednom Oplu to řikali a já tam naliju Dexron. Červenej. No nejsem já .....?
5.) Myslím, že Zdenda (denny) to vidí stejně jednoznačně jako já a to stačí.
6.) Mé ego je úplně v pořádku.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
bundeles
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundeles »

Ondra B. píše:trw 1 červená kapalina opel

Nevím kde jsi na toto přišel, jen vím, že tato špatná informace může hodně lidem zničit řízení, když si to tady přečtou a budou se tím řídit.
Jak už psali zde nejfundovanější RomanK a Denny, všechny Géčka mají elektrohydraulické řízení tudíž pouze zelená (TRW1, TRW2, Delphi).

Červená byla například v Fku, ale tam bylo mechanické čerpadlo, což žádné Géčko nemá.
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Odpovědět