Hučení kola-konečně vyřešeno
Re: Hučení kola-konečně vyřešeno
podle otáček motoru je zatížené ložisko, takže podmínky jsou shodné.
(ot. ložiska.)

(ot. ložiska.)
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

nyní Civic
- Reklama
OK,takže s největší pravděpodobností to bude to spojkové??Pokud ano,asi nejlépe výměna komplet spojky  ,co..
 ,co..

,co..
 ,co..Opel Zafira X16XEL
Co ucho neslyší,to srdce nebolí..

podle opotřebení, jaká je nejmenší tlouštka obložení nevím, záleží kolik má nové obložení, pak odhadnout kolik ještě vydrží.

nyní Civic

nyní Civic
ještě mně napadlo, dát neutrál, zvednout na kritické otáčky a pokud bude hučet, je to ložisko, 
a co stav oleje v převodovce??

a co stav oleje v převodovce??
nyní Civic

nyní Civic
Na neutrál ani náznak nějakého pazvuku..  

Olej měřím a případně dolévám pravidelně cca jednou za měsíc,takže OK.Prostě je to nějaké zakleté,jednou se mi zdá,že to vychází z pravé strany,jednou z levé..Ale s jistotou to začalo dělat až po té ráně pravým kolem do toho obrubníku..Homokineťák jsem zatím vyloučil,ložisko kola nevím-v rychlosti kolem 60km/h kroutím prudce volantem abych ložiska zatížil,a ani muk..Ikdyž to pravé se nepatrně více zahřívá..

Olej měřím a případně dolévám pravidelně cca jednou za měsíc,takže OK.Prostě je to nějaké zakleté,jednou se mi zdá,že to vychází z pravé strany,jednou z levé..Ale s jistotou to začalo dělat až po té ráně pravým kolem do toho obrubníku..Homokineťák jsem zatím vyloučil,ložisko kola nevím-v rychlosti kolem 60km/h kroutím prudce volantem abych ložiska zatížil,a ani muk..Ikdyž to pravé se nepatrně více zahřívá..
Opel Zafira X16XEL

Ty měříš pravidelně olej v převodovce   

poraď jak to děláš.
 poraď jak to děláš.  

to tu nikdo nezná.

poraď jak to děláš.
 poraď jak to děláš.  

to tu nikdo nezná.
nyní Civic

nyní Civic
...žíš sorry...Jsem to špatně pochopil,myslel jsem v motoru   Zítra zvedák,pak se uvidí.Zatím dík,zítra poreferuju..
 Zítra zvedák,pak se uvidí.Zatím dík,zítra poreferuju..

Zítra zvedák,pak se uvidí.Zatím dík,zítra poreferuju..
 Zítra zvedák,pak se uvidí.Zatím dík,zítra poreferuju..Opel Zafira X16XEL

Takže kopnutá pravá poloosa+ložisko...  Sháním teda nějakou starší.Na netu je toho spousta,ale radši bych se domluvil s někým odsud..Pokud teda někdo o něčem víte,dejte vědět.Díky moc..
 Sháním teda nějakou starší.Na netu je toho spousta,ale radši bych se domluvil s někým odsud..Pokud teda někdo o něčem víte,dejte vědět.Díky moc..

Sháním teda nějakou starší.Na netu je toho spousta,ale radši bych se domluvil s někým odsud..Pokud teda někdo o něčem víte,dejte vědět.Díky moc..
 Sháním teda nějakou starší.Na netu je toho spousta,ale radši bych se domluvil s někým odsud..Pokud teda někdo o něčem víte,dejte vědět.Díky moc..Opel Zafira X16XEL

- 
				jerry mouse
Ked som si to prečítal tak, veru neviem, neviem či si radšej preventívne nevymenim ľavú tehlicu po nehode, kde mi po naraze na pevnú prekážku-(betonový múrik cca30cm) ohlo kompletne ľavé rameno spolu aj z podmotorovým hlavným rámom.czervajs píše: Zajel jsem do jednoho nového servisu u nás ve městě, ať udělaj geo. Za dvě hoďky jsem si vyzvedl auto a pan majitel mi sdělil, že geo nejde udělat, protože zjistili, že je ohnutá těhlice. Přišlo mi to divný, myslel jsem, že litina praskne a né, že se ohne. Koupil jsem na vrakárně za patnáct kil jinou, dneska jí vyměnili, udělali geo a KONECNĚ je klid
 Zatiaľ ešte po nehode nie som pojazdný, ale dávam tehlice opieskováť a následne zinkat a komaxit, tak aby som tu ľavú stranu nerobil 2x tak radšej skočim na vrakovisko za pár dukátov kúpiť druhu tehlicu!
  Zatiaľ ešte po nehode nie som pojazdný, ale dávam tehlice opieskováť a následne zinkat a komaxit, tak aby som tu ľavú stranu nerobil 2x tak radšej skočim na vrakovisko za pár dukátov kúpiť druhu tehlicu!  Každopádne diky za dobru radu ohľadom možneho poškodenia.
 Každopádne diky za dobru radu ohľadom možneho poškodenia. 
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

Chtěl bych se Vás chlapci zeptat, jestli může i homokyneťák hučet. Taky mi začlo hučet kolo a na homokyneťácích jsou prasklé manžety. Je to na posrání. Loni mi oba homokyneťáky měnily v servise a zase jsou ty manžety prasklé. Zajedu s tím do servisu a nechám je vyměnit, samozřejmě v rámci záruky a pokud se budou škubat, tak tam někomu rozbiju hubu. Ať se mi nikdo nepokouší tvrdit, že to má životnost jen 15 000km. Ještě zkusím teda, jestli to bude hučet i s vyšlápnutou spojkou. Jediné čeho jsem si zatím všiml je, že to hučí při jízdě.

Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL

Po dnešním zdvíhnutí na zvedáku jsem zjistil, že se levé přední kolo špatně točí. Takže vím, které kolo to hučí. No asi ložisko v háji  Ono se prostě vždycky auto musí ozvat, když se to zrovna člověku nejméně hodí
 Ono se prostě vždycky auto musí ozvat, když se to zrovna člověku nejméně hodí 

Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL

Zdravím, 
prosim vás chlapi, potřeboval bych poradit.
Zkusím popsat svůj problém. Když od určitý rychlosti zatočím doprava (60 a vyšší), tak slyším klepání do levýho předního kola, jemně z toho vrní volant, intenzita se mění s rychlostí, vyřazení nebo větší záběr na to nemá vliv. Byl jsem na geometrii, kde mi vyměnili ty čepy řízení a furt stejný. Zkoušel jsem měnit gumy zadní za přední a taky nic. Nevíte prosím, co by to mohlo být?

prosim vás chlapi, potřeboval bych poradit.
Zkusím popsat svůj problém. Když od určitý rychlosti zatočím doprava (60 a vyšší), tak slyším klepání do levýho předního kola, jemně z toho vrní volant, intenzita se mění s rychlostí, vyřazení nebo větší záběr na to nemá vliv. Byl jsem na geometrii, kde mi vyměnili ty čepy řízení a furt stejný. Zkoušel jsem měnit gumy zadní za přední a taky nic. Nevíte prosím, co by to mohlo být?
Opel Astra g x16xel caravan
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace

Denny poradí, příznaky vypadAJÍ NA LEVÝ HOMOKINETICKÝ KLOUB

nyní Civic

nyní Civic
Tak ještě nějaký poznatky.
Nerovnost povrchu na to nemá vliv, zkoušel jsem na parkoviště dát plný rejt a rychle se rozjet a nic, v servisech nic nezjistili, jenom vyměnili čep řízení u pravého kola a furt stejný, stabilizátory jsou prý OK.
Dneska jsem rozmontoval brzdový třmeny a sundal kotouče, jestli nezůstal nějaký viset, zatím jsem to dohromady nedal. Zjistil jsem, že manžety jsou OK a že levý náboj i s ložiskem byl měněný (SKF ....). Když jsem ale nastartoval a zařadil diferenciál pustí jenom pravý náboj, když ho rukou zastavím motor si přidá otáčky a rozeběhne levý náboj. Dá se podle tohoto vůbec něco diagnostikovat?
A ještě ten levý pod manžetou nějak vrže nebo co, viz video.
https://www.youtube.com/watch?v=5KsXNX6hehc
co s tím?

Nerovnost povrchu na to nemá vliv, zkoušel jsem na parkoviště dát plný rejt a rychle se rozjet a nic, v servisech nic nezjistili, jenom vyměnili čep řízení u pravého kola a furt stejný, stabilizátory jsou prý OK.
Dneska jsem rozmontoval brzdový třmeny a sundal kotouče, jestli nezůstal nějaký viset, zatím jsem to dohromady nedal. Zjistil jsem, že manžety jsou OK a že levý náboj i s ložiskem byl měněný (SKF ....). Když jsem ale nastartoval a zařadil diferenciál pustí jenom pravý náboj, když ho rukou zastavím motor si přidá otáčky a rozeběhne levý náboj. Dá se podle tohoto vůbec něco diagnostikovat?
A ještě ten levý pod manžetou nějak vrže nebo co, viz video.
https://www.youtube.com/watch?v=5KsXNX6hehc
co s tím?

Opel Astra g x16xel caravan

cca 8 sec-homokineták, obrať se na dennyho

nyní Civic

nyní Civic