Já mám B- a ta je většinou nedostatková tak mi občas i volají, nebo zvou smskou. Většinou i
tady když se občas kouknu bývá B- nejprázdnější. V Ostravě ve fakultce je za odběr plazmy i krve stravenka za 50,- a když předložím TP auta tak mi na dopravu dají ještě navíc stravenku za 40,-. Mimoostravským při předložení TP dávají myslím stravenku za 100,-. Kdo předloží jízdenky tak mu myslím jízdné i zpět proplatí. Jinak ještě dávají taky nějakou drobnost jako tatranku, nebo perník a já si většinou beru takové ty staré dobré arašidové křupky, které se prodávaly už v dobách minulých. Přes léto někdy bývá ještě něco navíc jako plechovka Birellu, letos byl navíc nanuk. Hlavní výhodou je samozřejmě den volna - chodím odpoledne po práci a volno mám celý další den, odpočet z daní a zdravotní pojišťovny taky celkem slušně dárce odměňují. Ve staré kolektivní smlouvě u mého zaměstnavatele byly z FKSP za vyznamenání plaketou nebo křížem odměny (teď nejsou, ale snad zase budou) a za zlatou plaketu dává odměnu 3 tisíce i město Ostrava. Takže až tak bezpříspěvkové to není, ale proč to nevyužít že.

Z existujících vyznamenání mi už chybí jen Zlatý kříž II. třídy (120 odběrů) a Zlatý kříž I. třídy (160odběrů). Navíc jako bonus beru to, že mám pravidelně kontrolovaný zdravotní stav.