Výměna motoru 1.8 16V (X18XE1) za Z20LET

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Pjasatoo

Výměna motoru 1.8 16V (X18XE1) za Z20LET

Příspěvek od Pjasatoo »

Ahojte hoši, chtěl bych se zeptat co by to obnášelo, kdybych chtěl vyměnit tyto motory do hatchbackové verze ?? Šlo by to vůbec narvat do tohoto typu karoserie a co nadále by se mělo měnit ????

Moc děkuji za odpověď :)
Teď máme Z18xe Mazlík
Reklama

kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna motoru 1.8 16V (X18XE1) za Z20LET

Příspěvek od kulisek91 »

no hlavně neprojdeš STK potom :D
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km
Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo »

To by mě zajímalo proč by ne ??
Teď máme Z18xe Mazlík
Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirdas »

protože jak nebude sedět X18XE1 co maš v papírech pod kapotou a bude tam Z20LET tak už ti hned rovnou řeknou pá pá lála 8) a snažit se Z20LET zapsat do TP je nemožné 8) 8)

jinak čistě teoreticky se tam vej, protože všechny astry maj stejnej předek.....
Born From Jets
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

furt dokola jak ublbejch! :(
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 »

a dyž ubrousíš štítek kde to je napsané tak tě pošlou rovnou do pryč :)
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km
manli2

Příspěvek od manli2 »

no musíš vyměnit vše co je jiné... od elektroniky přes převodovku, nekterý podvozkový díly... všechno tu je popsáno... a pak :D

Kód: Vybrat vše

Každý vlastník vozidla má právo na to,aby požádal o výmaz čísla motoru z technického průkazu , bez ohledu na to, zda motor měnil,mění nebo teprv bude měnit, číslo motoru se totiž neregistruje, napsáno jinak, číslo motoru se dnes nezapisuje do registru vozidel jako povinný údaj. Pokud žadatel předloží písemnou žádost o zápis změny a zaplatí správní poplatek 50,- Kč,bude mu ve velkém TP a elektronickém registru číslo motoru vymazáno, pokud je číslo motoru uvedeno v malém TP, bude mu vydán nový bez čísla motoru. Pokud bude občan následně měnit motor a použije ten samý typ, který je uveden v technickém průkazu, může mít nový motor jiné výrobní číslo a při pravidelné technické kontrole to nebude považováno za závadu. Ve vystaveném protokolu se o jiném čísle motoru neobjeví ani slovo. Takže k výmazu čísla motoru bez zápisu jiného typu motoru: Vyplněná žádost, velký a malý TP, doklad totožnosti, správní poplatek je 50,-Kč

Montovat do aut lze jen typy motorů, předepsané výrobcem, výrobce totiž získal schválení - homologaci jednotlivých typů vozidel jen s konkrétními typy motorů, myslím že je to snad každému jasné, i když dva motory vypadají úplně stejně,což je častým argumentem laiků, můžou mít úplně jiné emisní systémy, nebo další podstatné odlišnosti, pokud by byli úplně stejné, byli by i úplně stejně označeny. Na stránkách ministerstva dopravy jsou veřejná prohlášení nekterých výrobců, ve kterých jsou uvedeny například i typy motorů, které lze do jednotlivých typů a značek aut montovat, resp, zapsat jako náhradní - výměnný díl, tedy za správní poplatek 50,- Kč a na základě protokolu z STK, kde technik typu "K" konstatuje, že je namontován jiný typ motoru, který do auta alternativně montovat lze, motor je namontován správně a vozidlo je pro další provoz způsobilé...Samozřejmostí je předložení dokladu o nabytí motoru...

Pokud se nejedná o motor, označený ve veřejném prohlášení výrobce nebo jiným způsobem za náhradní díl podle zákona, je každá montáž jiného typu motoru přestavbou podle zákona. K přestavbě musí dát písemný souhlas výrobce, který současně stanoví podmínky které musí být splněny. Například: motor 1.0 lze nahradit motorem 1.2 nebo 1.4, za podmínek, že bude vyměněn celý chladící systém za účinnější, že dojde k výměně brzd. systému za jiný, k výměně převodovky a spojky za jiný typ a že výměnu - přestavbu provede značkový autoservis - koncesionář...opakuji že jsem uvedl možný příklad...Na základě písemného stanoviska výrobce - akreditovaného zástupce, pokud je kladné a písemné žádosti s přílohami vydá dopravní úřad rozhodnutí, kterým povolí přestavbu a stanoví závazné podmínky. Poté je auto přestavěno na jiný typ s jiným motorem, absolvuje se technická kontrola a technická prohlídka, na základě protokolů z STK a doložení splnění stanovených podmínek se buď vydá nebo nevydá rozhodnutí o schválení technické způsobilosti a změny technických údajů o vozidle, včetně typu motoru se zapíší do registru vozidel a vydá se nový malý TP. Správní poplatek při přestavbě je 1.000- Kč.Doklad o nabytí motoru je také vyžadován.
Typ motoru se registruje, označení typu je vyraženo na bloku motoru, resp. může být na nějakém nanýtovaném štítku. Typ motoru musí být stejný. Pokud namontujete jiný typ motoru, na technické prohlídce Vás technik vyhodí. Pokud bylo auto schváleno s jiným typem motoru, nedá Vám s největší pravděpodobnost výrobce souhlas k výměně motoru za jiný typ. Ale zkusit to můžete. Za písemné povolení zaplatíte tolik, že se Vám to u staršího auta nevyplatí. Bez souhlasu výrobce ale motor nezlegalizujete a s autem pak můžete jezdit akorát po neveřejných komunikacích. Doporučuji Vám namontovat tam typ motoru, který tam patří, podle TP. Nemontujte tam to, co jste momentálně sehnal, jinak máte problém...

zdroj : poradte.cz
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo »

No vidíte :) Hezky mi to stačí a co Marťásku se tu nafukuješ ??? "Jak u blbejch"
Od čeho je forum, na to abych si o tom typu vozidla a co se týče věcí kolem něj něco zjistil a naučil....

Už mě to tu vážně sere, jen se tu každý povyšuje nad druhýma....
Teď máme Z18xe Mazlík
manli2

Příspěvek od manli2 »

stačilo by kdyby si hledal... takovej nápad vyměnit motor tu mají co půl roku alespon dva...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

přesně tak... Vždycky co chvilku se najde někdo kdo se zeptá na podobnou kravinu. Kdyb si zkoušel hledat hned by jsi věděl že to je hloupost.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL »

Já to taky kdysi řešil...výměnu X18XE1 za Z20LET... a nejrozumnější odpověď? KUP SI OPC!! :D :D :D
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

No však taky to je nejlepší odpověď na takovou otázku...
Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirdas »

a teď by mě zajímalo zda víte jestli sedne X16XEL z astry do vectry....
Born From Jets
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL »

Tak 1.6ku bych do Vectry nedával :) Řekl bych, že to sotva pojede :D
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirdas »

ja už tam jednu mam a nejede to špatně, jsem spokojenej 90 to jet umí 8)
Born From Jets
Odpovědět