topí/netopí

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
lokr

topí/netopí

Příspěvek od lokr »

zdar pardi
mám dotaz nebo prosbu o radu kde hledat. na moji astřičce když mám nahřátej motor a pustím ofuky tak od řidiče jde příjmný teplý vzdoušek, a u spolujezdce jde kosa jak z lednice, nevíte čím by to mohlo být . kde hledat příčinu ?

dík za odpověď
Reklama

Marťas-Pupík

Re: topí/netopí

Příspěvek od Marťas-Pupík »

Ja s tim mel problemy od zacatku...Sice mi to "odstranil" jeste autobazar v reklamaci,ale za chvili to bylo znova.Nakonec to prestalo topit uplne. Pricina-zasvineny radiator topeni. Tim,jak mi netesnila hlava valcu, sel do chladici kapaliny olej a cele to zaprasil. Me oprava stala 10000 (repas hlavy a tlakova zkouska, nove tesneni pod hlavu, pak plno dalsich tesneni, nove naplne, filtry, prace... ). A ted topim jako divy.
Opel Astra G 1,7 DI 16 V 125 000 Km Hatchback, r.v. 2001
POMÁHAT A CHRÁNIT nebo BUZEROVAT A MLÁTIT???
lokr

Příspěvek od lokr »

no vypadá to na zaflákanej výměník, neznáte nejaký přípravek který bych nalil do chladícího okruhu a on ten ,,bordel" rozpustil abych neusel rozebírat pul palubovky? a měnit hned celý radiator.
HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ »

Ja bych to moc nedoporucoval. Nasypes tam nejaky bordel a zaseres si cely motor a cely chladici/topici system.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100
lokr

Příspěvek od lokr »

no spíš bych to udělal formou odpojit hadice v motorovém prostoru a nalít do nich arvu, nebo jinej rozpouštěcí sajrajt nechat pusobit . a pak to napojit na vodu z kohoutku a vypláchnout to do kýble a vyhodit na benzině k likvidaci .
vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 »

Dříve, než bych začal cpát chemii do výměníku, tak bych zkontroloval nastavení klapek pro ofuky ve středním panelu.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
matozippi

Příspěvek od matozippi »

trocha OT ale napisem to sem...
ak mam nastavene fukanie na sklo/nohy a kurenie na 80% tak z stredovych vyfukov mi ide studensi vzduch ako z krajnych/skla/nohy
je to OK?
teda je normalne ze ak mam nastavene na sklo/nohy tak fuka aj z stredovych vyfukov? :)
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
Odpovědět