2.erik.2 píše:moja astra 2,0 DTI spotreba 5,5l/100km a otcova zafira 2,2 DTI spotreba 5,8l/100km takze spokojnost z motormi
Mne to voľaako jednoducho u tej Zafky nesedi,
auto z vačsou hmotnosťou vačšim vykonom a vačšim odporom, to tvoj tatik bud jazdi iba z kopca alebo autovlakom, lebo kombinovane si neviem take to niečo na konštrukčne 20ročnom motore vobec predstaviť, ale aj dnešne auta v podobnej triede by mali problem to udržať. Ja ked klatim z Vychodu cez KE do BA dolnou cestou, samozrejme v skorych rannych hodinach v style no-limit, ale na dialnici max 130 poctivych tak mi vychadza na cca 6,7 podla compu, ale ten mi premeriava asi tak 3-4 dcl na 100km takže real asi asi tak 6,4 v dialkovom režime, ale nikde nestojim a idem plynule v obci podla okolnosti a potreby tak 60-90km ale podotykam, že v skorych rannych hodinach ked nieje skoro žiadna premavka. Ked zacnem jazdiť po meste a hlavne v špičke tak pod 7,5l-pc pri tych motakoch a semaforoch je normal. Takže v globale mam priemer cca 6,6 až 6,8l -pc čo podla realu a dotankovania až povrch pri hombani auta pri tankovani vyzera na poctivich 6,5l je asi tak najrealnejšie, teda ked nejazdim ako eko-magor čo sa mota kde len može. Ked si sadne moj mlady do auta tak, hned skoči priemer asi o 1.5l viac aj ked je na dennom počitači nakrutene 600-800km od posledneho nulovania kompu. Tvoj tatko asi ani nikdy neprekroči 90-ku a jazdi prevažne sam, lebo inak si to neviem vysvetlit.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957