zkuseni poradi? ted jsem koupil

Co se jinam nehodí pište sem
emosss

zkuseni poradi? ted jsem koupil

Příspěvek od emosss »

cau, tak jsem koupil astru G 1.4 16 V po duchodcovi( 42000 km najeto ) za 90000 rok vyroby 2003. je to moje prvni auto, na co si mam davat pozor? autoskolu sem delal s fabii 1.2 a rok sme jezdil s thalii 2 taky 1.2...kolik to zere, jak jezdi, jakej je to motor, na co si mam davat pozor atd, rad budu za veskery rady
[1.6 8V HTB
Kdyby někdo cokoliv potřeboval ohledně KIA a Mitsubishi>>>SZ mám z práce hesla k hotline...
P>Original IRMSCHER křídlo na htb
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=24043
K>Rámečky na budíky
Reklama

emosss

Re: zkuseni poradi? ted jsem koupil

Příspěvek od emosss »

dale by mne zajimalo kodovy jmeno astry( je to opravdu Julie?) co znamena twinsport
[1.6 8V HTB
Kdyby někdo cokoliv potřeboval ohledně KIA a Mitsubishi>>>SZ mám z práce hesla k hotline...
K>Rámečky na budíky
kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 »

pošli VIN kod (najdeš ho v TP) v SZ týpkovi jménem Mike.S..ten ti zjistí i první registrační značku a vše co by v autě mělo být od výroby..pokud je to auto teda po důcodci tak myslím že to co ti Mike.S pošle by tam být mělo :)

Jinak u Astry tohoto motoru netuším kolik by to mohlo papat :) záleží podle stylu jízdy..já s tou mojí co mám 1.6 16V r.v. 1998 dokážu jezdit i za 6/100 ;) pokud se pletu..chlapci opravte mě
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km
Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth »

Taky mám 16, 16V ale díky tomu že jezdím krátky trasy, courám po městě tak jezdím za 10-11 ..(beru maxmotion 100 z omv 38,50) takže celkem drahá sranda :)

Záleží na stylu jízdu, mrkni do velkého TP tam by měla být udaná spotřeba, Město, průměr, a mimo

Radu: předám co mi předal APik, máš 16ti ventilovku těm prospívá víc otáček čili drž motor na 3t. OT když je to studený tak to navíc netoč. Ona ta moje astrule asi jako každej benzín začíná být nad 3t ot prostě živá, nicméně táhne tak do 4500 - 5000 , v 7 už je omezovač.
Naposledy upravil(a) Absinth dne 12 úno 2012, 11:20, celkem upraveno 1 x.
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2
kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 »

Absinth píše:(beru maxmotion 100 z omv 38,50)
no tak to je teda docela ranec..zjistil si nějakou změnu oproti normálnímu benzínu?
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
Lake292

Příspěvek od Lake292 »

on pise, ze ma 1.4 16V :) ja jazdim za cca 5 - 6.5 podla toho ako sa ponahlam a aka je premavka... ale jazdim dlhe trasy :)
emosss

Příspěvek od emosss »

diky , poslu tomu borcovi ty udaje:)
[1.6 8V HTB
K>Rámečky na budíky
kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 »

Lake: to byl jenom příklad :)
Lake292

Příspěvek od Lake292 »

Absinth: to ze treba ten motor viac tocit to som si vsimol aj ja lebo pri 2000 otackach je docela lenivy... pri kolkych otackach preradujes?

Ja ked idem 100 tak tam mam na 5ke akurat 3000 otacok a to je tak akurat... ale ked potrebujem obehnut musim podradit do 4 lebo inak velmi slabo akceleruje :)
Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth »

Co jsem vypozoroval

cesta z 2000 ot či 2500ot na 3000 je prostě jak pouť do mekky.

Pozorně jsem vyslechl APIKovi rady a zkusil dle něj.

Máme stejnej motor

Mám-li motor studený nad 3t. OT nejdu, ono na těch třech na rychlostní stupeň 3 to jede nějakých 60-70km/h na dvojku to víc jak 40km na 3000 ot nejede takže ve městě trpím, a skoro furt podřazuju s 3 -> na 2 protože chodci, semafory, odbočující auta, nebo mlaďáci či čepičkáři ve favoritu (nevím proč ale všechny co jsem potkal tak jsem raději podřadil a na bezpečném místě jim ujel a nebo si držel dostatečný odstup, dle stylu jízdy)

Skutečně se mi osvědčilo držet to na těch 3 T , APIK mi sám říkal že se divil že při 2500 si motor bral víc paliva než při 3

100 palivo já tankuji právě kvuli tomu že často se dostávám do podtáček motoru a díky 100ce necuká:)
Lake292

Příspěvek od Lake292 »

ja ked idem 55km/h na 3ke tak PP mi hlasi vacsiu spotrebu ako na 4ke... vyskusam po meste chodit na 3ke co to povie :)

diky za rady
Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth »

To já se svýma zkušenostmama 0 moc neporadil.

Předávám zkušenosti APIKa a toho co jsem vypozoroval denním jezdění v městském provozu
kubeSRi

Příspěvek od kubeSRi »

mám taky 1.4 16v ale Z14XE nevím jestli nemáš xep?...jinak když se točí jede slušně no za studena taky nehoním a ve městě za 3řadím,spotřebu neřeším hledím na cestu..jinak dej si olej 5w40 pokud nemáš já sem koupil 5w40 a dal ho tam měsíc s tím jezdil a pak vypustil a dal zas 5w40 nový aby se vyplavil karbon z šoku přechodu na jiný olej na kratší trasy šetří motor a neklepou ventily

jinak sis vybral dobře,udělal bych rozvody a vodní pumpu (pro jistotu!) vyměnit všecky filtry a svíčky-seriove stači

a určitě jak se zahřeje tak ho nešetři točit točit točit :wink: občas mu dám palku až k omezovači.v létě hlavně mě občas jel na 3 válce ,,,
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
radoparic

Příspěvek od radoparic »

Hele mám 1.4 16V Z14XE přesně co kolega nademnou ... jsem naprosto spokojenej v POMĚRU VÝKON JÍZDA A SPOTŘEBA .... Jako dálku sem jel ve 4ech lidech nejlíp za 4.9l/100KM
Ale taky když jedu sám jak hovado tak není problém se dostat na hranici 10.8l/100KM

:mrgreen:

Tak uvidíš sám ale myslím že dobrá volba 8)
5ti dveřový Géčko je už minulost ....
Novej povoz je GTC s kamnama pod kapotou :-)
4E7 7770
RALFiK.GT

Příspěvek od RALFiK.GT »

Mám stejnej motor a opravdu je potřeba točit.Nad3tis.to začíná žít a jede to jako prase 8) Ten motor je skvělej i přes svůj malej obsah.Když jezdím do práce,tak ho kvůli spotřebě držím mezi2-3tis.a samozřejmě než se zahřeje tak nad3tis.nejdu.Do práce jezdím za6-7litrů ale když to na dálku nějde roztáhnu,tak to začne sosat statečně,ty vysoký točky dělají svoje :D Občas to ale chce trošku protáhnout :D Zaslep si jinak EGR ventil(ten často zlobí),vyměn rozvody,olej(já doporučujuCastrolMagnetec10W-40),všechny filtry,pořádný svíčky(já mám NGK 4polový) a mělo by to jezdit bez problému.Dávej kvalitní olej a čepuj kvalitní benzín,to je záruka pohodovýho provozu.Ještě je dobrý zkontrolovat podvozek,brzdy,silentbloky,tlumiče,stabilizátory,....Všechno časem odejde a když nějakou opravu odkládáš nebo přehlídneš závadu,tak ti pak vždy zákonitě odejde i něco jinýho co by jinak drželo kdyby tam ta závada nebyla....Podle toho co jsi psal jsi koupil dobrý auto.Po důchodcích chce jen vše zkontrolovat aby auto jezdilo dlouho a bez problémů....
Opel Astra G 1.4 16V Sportive,3.dv.,r.v.1998
OpelKadett E,1.6i GT,3.dv.,r.v.1989(mé první vozítkoOpel)
Odpovědět