Skoda Fabia 1,4MPi AQW problem s teplotou

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Skoda Fabia 1,4MPi AQW problem s teplotou

Příspěvek od HerryCZ »

Hoi, potreboval bych poradit, protoze na skoda foru je to vetsinou mrtve a odpovedi se nejspise nedockam.

Tak a ted co mam za problem. Tata mi hlasil, ze mu sviti kontrolka ECU, tak jsem to napichnul a chyba teplotniho cidla. Hodnoty mimo rozsah. Vzhledem k tomu, ze tuto zavadu uz jsem nekolikrat odstranoval, tak jsem sel automaticky po termostatu. A fakt, ze jo. Chladic se, po nastartovani, zacal zahrivat spolecne z motrem. Tak jsem koupil komplet termostat (vcetne skrine) a vymenil. Vse vypadalo OK, tata hlasil zvyseni vykonu, auto v poradku zahrate a driv to zaclo topit. Po par dnech najednou mu spadla rucicka teplomeru na nulu. Po opetovnem nastartovani vse OK. Pak to udelalo jeste par krat a dneska mi hlasil, ze opet roznuta kontrolka ECU a spadly teplomer a ubytek vykonu. To vse po tom co zmenil nastaveni urovne topeni. Po vraceni teploty na max a opetovnem startu jiz ok, akorat kontrolka svitila. Kdyz opet zmenil teplotu, tak zas teplomer spadl a motor ztratil vykon. U auta jsem jeste nebyl, takze jeste jsem to nemohl napichnout. Ale netusite nekdo co by to mohlo byt ?? Nebo nesetkal jste se s tim nekdo ??

Me napadaji tak 3 veci:
1) vadne cislo (bylo nove s termostatem)
2) vzhledem k problemum co ma fabia s kabelovym svazkem, tak jsem mohl nejak pozumlat kabel k cidlu
3) zavzdusneny system

Ale proc by u teze 1 a 2 ta teplota reagovala na mechanicke nastaveni topeni. A u bodu 3 proc by teplota padla tak rychle na 0 ??
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100
Reklama

p.somik
Kontaktovat uživatele:

Re: Skoda Fabia 1,4MPi AQW problem s teplotou

Příspěvek od p.somik »

Po tom čím si prošel známý s Fábií-nemohl pustit současně rádio a stěrače, někdy nenastartoval vůbec... bych zkontroloval i kabelové svazky, spojky a uzemnění. Když upraví teplotu, nemůže se tím táhlem (pokud to je řešeno táhlem) nějak zkratovat ?
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Skoda Fabia 1,4MPi AQW problem s teplotou

Příspěvek od HerryCZ »

Tak jsem se dneska dostal k autu a necekane chyba teplotniho cidla - hodnota mimo rozsah. Kapalina nezdrhla, termostat taky funguje jak ma. Tak jsem tam hodil zpet puvodni cidlo, smazal chyby a uvidime.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100
Odpovědět