cawte,prestal mi ist starter a hladal som na fore neaky navod,ale nasiel som len neake info,tak chcem pridat navod,niekomu sa mozno hodi. ja som tam mal hitachi starter,je malicky ,na nete stoja uhliky okolo25 eur,autoelektrikar mi to spravil za 35eur. a bez jamy by sme sa nepohli.
návod
1.odpojit baterku a odmontovat drziak baterky
2. zo spodu demontovat kryt motora
3.demontovat prepadovu hadicu od olejoveho filtra(zavadza tam pri vyberani aj nahadzovani),na filtri je srob a dole je na eskapaske prichytena
4.treba odmontovat z riadiacej jednotky taky maly kryt je na lavej strane tj oproti starteru ,je prisrobovany dvoma 8 mm srobami a jednou el zasuvockou
5.zo spodu prvy kabel je kostra a drzi aj starter je to 17 tka kluc,dalsi hned nad nim na starteri je 13 tka,a nakoniec je tam taky malicky srob na kriz.srobovak
ja som dal dole aj cievku .drzi na 3 srobykoch a dost zle sa srobovali ,ale ide to z vrchu od drziaku baterky(lahsie isiel dostat von) ale asi to netreba,len pojde taksie von
6.z vrchu motora kde bol drziak baterky na lavej strane dole vedie plastova hadica a pod nou sa nachadza druhy srob kt.drzi starter je to 19 tka.
7.starter je uvolneny a mne siel lahsie vybrat smerom hore
8.nahadzoval som ho cely aj s cievkou zo spodu,trochu pootacat a skocil tam, potom najlepsie je najprv namontovat ten maly krizovy srobyk,potom dat vrchny srob,elektriku,a spodny 17 tku s kostrou,dalej kryt riadiacej zo zasuvkou,a prepadovu hadicu. vsetko poutahovat
9.dat drziak byterky ,baterku a je to. natocit,kuknut ci nic netecie.
10. vela zdaru.
návod na demontaz starteru na Y17DT ASTRA G F35 2002 CLUB
návod na demontaz starteru na Y17DT ASTRA G F35 2002 CLUB
Astra G 1.7DTi F35 club 11/2001
- Reklama