Rozsvícené kontrolky a nepochopitelné chování auta.

Odpovědět
MATES2

Rozsvícené kontrolky a nepochopitelné chování auta.

Příspěvek od MATES2 »

Ahoj všem,moc vás prosím o radu,mám Opel Atra G 1.7 DTI,po nastartování motoru mi zůstane svítit kontrolka baterie a nefunguje servo,když pak vypnu motor a znovu ho nastartuji tak mi ještě k té svítící kotrolce baterie zůstane svítit kontrolka chlazení (ta s tou vrtulkou) a servo stále nefunguje :? ,když pak kousek popojedu asi tak 5 metrů a nebo zase vypnu a nastartuji motor už po třetí,tak kontrolky zhasnou a servo začne fungovat. Ještě musím napsat,že mi měnili vodní pumpu a tohle to začalo dělat asi týden po její výměně,tak nevím jestli to s tím může mít nějakou souvislost. :oops: :cry: Předem díky vám všem za všechny vaše rady a názory. 8) 8)
Reklama

mexxo

Re: Rozsvícené kontrolky a nepochopitelné chování auta.

Příspěvek od mexxo »

Poradím, použi tlačítko Hledat. :wink:
Ukáže ti to napr. toto: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... neposiluje
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Dík mexxo,přečetl jsem vše v tebou doporučeném odkazu hledat,ale BATERII mám novou (na jaře tohoto roku měněnou) a jezdím dlouhé trasy několikrát za den asi po 40 km v jednom zátahu bez zastávek a o tom,že by někomu po druhém nastartování svítila kontrolka baterie najednou s kontrolkou chlazení jsem se tam nikde nedočetl.A ani jestli by to mohlo mít souvislost s před týdnem měněnou vodní pumpou-když se pa rozsvítí i kontrolka chlazení. :?
mexxo

Příspěvek od mexxo »

A čo takto alternátor, o ktorom sa tam tiež píše. Na ten by som to tipoval skôr. Keď nedobíja poriadne, nepomôžu ani dlhé trasy. Treba ho premerať a prípadne dať na repas, alebo vymeniť.
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Zapoměl jsem napsat,že ten alternátor mě proměřovali preventivně,když mi měnili tu vodní pumpu,protože jsem měl naprasklej řemen a odtržený kus z toho řemenu,který na něm zůstal vyset-mlátil při jízdě všude okolo,tak ho raději proměřili jestli to ten alternátor neodnesl a zároveň proměřil i baterii a vše bylo v pořádku.Prosím tě a při špatném alternátoru MŮŽE SVÍTIT I KONTROLKA CHLAZENÍ,jaký má vliv alternátor na chlazení????
hansdob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hansdob »

protože chlazení má na sahary velký odběr proudu a tak řj chlazení vyhlásí chybu. kontakt na baterce, kontakt na velkejch pojistkách u motoru. skrat na drátech cokoliv co silně odebere proud.
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase

OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Hansdobe díky moc za vysvětlení 8) a prosím tě nevíš ještě,jak je možné,že když jsem si chtěl vyblikat chybové kody přez pedaly,tak se mi ukázalo,že žadná chyba není zaznamenána.Předem díky za odpověď. 8) 8)
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

A proč by měla být? Pokud ti nesvítí kontrolka motoru tak žádná chyba není. já typuju i přes to všechno buť kostru alternátoru popřípadě kostru baterie nebo přímo altík i přes to že ho proměřili.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Díky moc za odpověď Marťásku 8) ,zkusím tedy znovu zkontrolovat alternátor a baterii.
hansdob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hansdob »

martásek: chyba muže být i v řj chlazení ne jen v motoru :-D
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase

OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

to sice jo :) ale vyblikat jde pouze z jednotky motoru :) myslím.. a jelikož v motoru nic neni tak nic nevyčetl. jinak chlazení ti muze hlasit chybu nízkeho napětí. nebo něco ohledně dobíjení. a nebo ti něco odešlo :D nejdřív si změř dobíjení a podívej se jestli tam maš řemen i kdyz je novej. pak to napíchni.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Odpovědět