Zafira - oprava kabelů zadních L a P dveří.
Re: Zafira - oprava kabelů zadních L a P dveří.
Tak provizorně opraveno a vše funguje.Ale nemůžu nikde sehnat ta origo konektory.Abych to vyměnil celé.Ty co tam jsou nejdou rozebrat a nerad bych je ulomil.
Opel Zafira 1.8 X18XE
- Reklama
Zdravim.Dnes me prestalo el. ovladani zadnich oken.Ani dolu ani nahoru.Dioda na ovladani sviti a nejde to ovladat ani ze predu od ridice.Jinak dvere zamykaji.Navedete me trosku co asi mam vykouset.
Diky
Diky
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010
-
- Kontaktovat uživatele:
Rozpojit ten konektor co vede do dveri a stahnout tu prachovku a hned uvidis.
To se rozpoji a vytahne ze dveri jo?Mam jen tahat nebo nejak vyklat? 

OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010
-
- Kontaktovat uživatele:
Je tam takovy modry zajistovaci krouzek a pak vytahnout. Ale ta prachovka jde castecne shrnout i kdyz je to zapojene.
Herry a celej ten svazek 5tých dveří se dá odpojit z konektoru a komplet vyměnit? A bude to stejný asi i u Astry Géčka žejo? 

Mobil : 602318645
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevim kde v karoserii by se to dalo odpojit, ale tam jsem to ucvikal a napajel znovu. Ale od dveri normalne odpojis. A v karoserii se uz ten svazek tak nenamaha, takze v poho.
Tak já už mám oboje dveře taky jakžtak opravené.Tak ted mě čeká ještě kufr.Jen jsem kouknul do průchodky a je to to samé dráty načnuté a proto mi nesvítí třetí brzdové.Ptal jsem se v oplu jestli nemaj ty konektory do zástrčky v zadních dveřích.Ale dělají to samé jako někteří z nás.Přeletují a do smrštovaček 

Opel Zafira 1.8 X18XE
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se jukl taky na ty kabely v přechodkách 3,4 dveří (nejdou mě el. okna) No a výsledek:

Uploaded with ImageShack.us
Problém je ten, že i když jsem všechny kabely pospojoval, zadní okna nefungují. Na ovladači svítí podsvícení. Ještě jsem nezkoušel jestli do stahování jde proud.
Co se PZ dveří týče tak tam stahování nejde taky, Poškozené dráty byly jen dva ty nejsilnější samostatné (červený a hnědý) po spojení a kontrole ostatních drátů vše v pořádku, ale stahovat okna nejde opět...
(přední stahova jdou, zadní stahovat nejdou ani ze předu ani zezadu)
Potřeboval bych popis těch drátů zadních dveří abych věděl na co který je.

Uploaded with ImageShack.us
Problém je ten, že i když jsem všechny kabely pospojoval, zadní okna nefungují. Na ovladači svítí podsvícení. Ještě jsem nezkoušel jestli do stahování jde proud.
Co se PZ dveří týče tak tam stahování nejde taky, Poškozené dráty byly jen dva ty nejsilnější samostatné (červený a hnědý) po spojení a kontrole ostatních drátů vše v pořádku, ale stahovat okna nejde opět...
(přední stahova jdou, zadní stahovat nejdou ani ze předu ani zezadu)
Potřeboval bych popis těch drátů zadních dveří abych věděl na co který je.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi fakt nikdo nemá šajnu co který kabel dělá? To fakt bude na mě to vše rozebrat a zjistit?? Teda to bude víkend 

Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel jeste v haji vypinac na zadni okna co je ve dverich ridice, ale pokud sviti podsvetleni, tak by to melo jit.
ten hnědozelenej a zelenej je od repráků. ty mam v háji já.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
V sobotu to celé rozdělám... nějaké zkušenosti s el. v autech mám tak snad s toho neudělám "letadlo"... něco je tam ještě špatně. jen se zeptám: pokud jdou obě dvě přední stahovačky musí jít i zadní? btv je to vše na jednu pojistku nebo co dveře to zvlášť pojistka??
Pojistka je jiná pro přední ( F20-30A) a pro zadní ( F17-30A)
Vzhledem k tomu, že ti nejedou jen zadní, zkontroluj ve spínači oken u řidiče mikrospínač, který blokuje spínání zadních oken ( pojistka proti dětem). Už jsem se potkal s tím, že nespínal. Pokud funguje musí být v zapnuté poloze na pinech 13 ( číslo pinu v konektoru zadních dveří) 12V. Toto napětí vychází z pinu 33 dveří řidiče.
Co se barev týče, potřebuješ tyto:
RD 2,5 +12V ( pin 1)
BN 2,5 kostra ( pin 2)
GY 0,75 kolíbka ( pin 10)
BU 0,5 kolíbka ( pin 11)
RDYE 0,5 z centrálu ( pin 9). Čísla těchto pinů jsou piny v zadních dveřích.
Vzhledem k tomu, že ti nejedou jen zadní, zkontroluj ve spínači oken u řidiče mikrospínač, který blokuje spínání zadních oken ( pojistka proti dětem). Už jsem se potkal s tím, že nespínal. Pokud funguje musí být v zapnuté poloze na pinech 13 ( číslo pinu v konektoru zadních dveří) 12V. Toto napětí vychází z pinu 33 dveří řidiče.
Co se barev týče, potřebuješ tyto:
RD 2,5 +12V ( pin 1)
BN 2,5 kostra ( pin 2)
GY 0,75 kolíbka ( pin 10)
BU 0,5 kolíbka ( pin 11)
RDYE 0,5 z centrálu ( pin 9). Čísla těchto pinů jsou piny v zadních dveřích.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti nepujde mikrospinac. Tak to umim spravit a tim nemyslim proklemovat dratem.