Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO, návod str.23
Re: Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO, návod str.23
Docital som cely thread a v sobotu sa planujem do toho pustit poskusat/pomerovat jednotlive kable. Len pre upresnenie by som mal este par otazok.
Pod lavym prahom (vodic) budu kable aj pre prave aj pre lave okno, tade mi ide aj kabel z centralu takze bude vhodnejsie to riesit tam? Alebo pod pravym prahom (spolujazdec) su tiez oba kable? Vpravo by sa asi lahsie hladal spravny kabel pretoze vlavo ich je nespocetne ale neviem ci by to potom nefungovalo len na prave okno.
Akej farby kable by to teoreticky mali byt?
V prvej metode sa pouzili hnedocerveny a zltocerveny. Jeden z nich bude central a druhy okna, ale nenasiel som ktory je co.
Druha metoda pouziva dokonca tri kable, k comu sluzia?
Dik za odpovede.
Pod lavym prahom (vodic) budu kable aj pre prave aj pre lave okno, tade mi ide aj kabel z centralu takze bude vhodnejsie to riesit tam? Alebo pod pravym prahom (spolujazdec) su tiez oba kable? Vpravo by sa asi lahsie hladal spravny kabel pretoze vlavo ich je nespocetne ale neviem ci by to potom nefungovalo len na prave okno.
Akej farby kable by to teoreticky mali byt?
V prvej metode sa pouzili hnedocerveny a zltocerveny. Jeden z nich bude central a druhy okna, ale nenasiel som ktory je co.
Druha metoda pouziva dokonca tri kable, k comu sluzia?
Dik za odpovede.
- Reklama
malinko OT: mám šanci na zavírání okýnek na dálku, když mi jdou v zavírat jedině když běží motor nebo když je klíč v poloze žhavení (tuším poloha 2.)?
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
- vasekpetr1
Lake 292 píše: "dočítal som celý thread..." no pokud jsi četl všech 62 stran, tak ses na straně 20 dočetl, že modul vytažení oken po zamčení se montuje na kabely u originál jednotky centrálu na sloupku vedle dveří spolujezdce. Tam najdeš i potřebné vodiče žluto/červený(okna), modro/černý(centrál) a hnědý(kostra). Vložíš modul s tranzistorem ze strany 20 a musí to fungovat
. Schemata přiložena:

Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
tu zrovna nemamvasekpetr1 píše:... vytažení oken po zamčení se montuje na kabely u originál jednotky centrálu na sloupku vedle dveří spolujezdce...

- vasekpetr1
To jsem pochopil, že tu řídící jednotku nemáš, ale kabeláž bude snad stejná - to znamená, že můžeš využít zapojení na konektorech X61 a X62, které ač nezapojené tam někde ve sloupku u nohou spolujezdce budou
. Zkus to tam pořádně prolézt i s odděláním tapecu před dveřmi - věřím, že je najdeš a pak nebude problém napojit origo centrál.

Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Tak podavam report ako som dopadol.
Prisiel som do garaze zhodil som stlpik spolujadca, nasiel som nezapojeny kabel s koncovkov X61 (asi priprava) na 24tom pine bol hnedo cierny kabel, ktory som usudil ze je od zatvarania okien, nasiel som si signal vyvolany zamknutim dialkovym na mojom centrale, zem bola tiez hned po ruke vsetko som provizorne zapojil na otestovanie a hned na prvykrat fungovalo...
Vsetko som potom popajkoval, zlozil a kochal som sa ako to krasne funguje skusal rozne kombinacie atd... a potom som chcel odist z garaze a uz som nenastartoval
vsetko som prekontroloval, usudil som, ze to je ako z vyrobnej linky tak problem musi byt inde... zmeram napatie na baterke a pri startovani mala ledva 4 volty, 2 clanky uplne suche, zvysne ledva zivorili... hlavne ze mi predchadzajuci majitel trvdil ze tento rok kupil novu baterku (10/2006)... nemal by som tak doverovat cudzim ludom
z dalsej vyplaty uz viem co budem do auta kupovat 
Baterku som dal do pucu, cez noc nabil a teraz to uz krasne beha.
Dakujem vsetkym co mi pomohli a takisto za schemy a vycerpavajuce navody
Prisiel som do garaze zhodil som stlpik spolujadca, nasiel som nezapojeny kabel s koncovkov X61 (asi priprava) na 24tom pine bol hnedo cierny kabel, ktory som usudil ze je od zatvarania okien, nasiel som si signal vyvolany zamknutim dialkovym na mojom centrale, zem bola tiez hned po ruke vsetko som provizorne zapojil na otestovanie a hned na prvykrat fungovalo...

Vsetko som potom popajkoval, zlozil a kochal som sa ako to krasne funguje skusal rozne kombinacie atd... a potom som chcel odist z garaze a uz som nenastartoval

Baterku som dal do pucu, cez noc nabil a teraz to uz krasne beha.
Dakujem vsetkym co mi pomohli a takisto za schemy a vycerpavajuce navody

Ahoj!
Donedávna mi šly vytahovat okna po zamčení klíčem doprava, najednou mi jde jen střešní okno, boční okna nikoliv. Nevíte včem by to mohlo být? Děkuji.
Donedávna mi šly vytahovat okna po zamčení klíčem doprava, najednou mi jde jen střešní okno, boční okna nikoliv. Nevíte včem by to mohlo být? Děkuji.
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
myslím si ze na bočních oknech nemaš nastaveny koncovy polohy. zavri obě okna a co jsou zavřeny znova zmačkni šipku nahoru a chvili to drz ono to jakovy cvakne a pak zmačkni šipky dolu a furt je drz okno dojede dolu a furt drz ty šipky dolu dokud to zase jako necvakne.. pak by to mělo fungovat..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Zkusím, děkuji Fritole!
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi jak je je na zafiru s 4ma oknama? nemohl by někdo dát dohromady jeden návod a dát to jako první post ať to tady nemusíme celý pročítat? S EL jsem více či méně kamarád tak by mě stačilo jen schema + použité komponenty. Začíná se nám oteplovat a tak plánů na úpravy je hodně a venku táák krásně
Díky
PS: co na prodloužení impulzu použít tohle:
http://levnealarmy.cz/eshop/elektricke- ... -m-03.html

PS: co na prodloužení impulzu použít tohle:
http://levnealarmy.cz/eshop/elektricke- ... -m-03.html
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- vasekpetr1
Schema zapojení máš na straně 20 od romanaK (obrázky s návodem na str. 23) a nevím, proč by ti to nemělo fungovat i na žirafě. Mně to na astře takto jede naprosto bez problémů už pět let. Zkontroluj si barvy vodičů v konektorech řídící jednotky centrálu.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Marťasek: napiš Apikovi, jednu dobu je dokonce vyráběl (sám od něj jeden modul mám a taky na Zafu se 4 okny v EL) takže schémata k tomu určitě někde má
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Marťásku, podle toho návodu to mám na Žirafě na 4 oknech taky, nemám k tomu co dodat, RomanK to popsal naprosto sqěle
Snad jen, že jsem použil FET tranzistor.

Snad jen, že jsem použil FET tranzistor.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 45#p251245Marťasek píše:Chlapi jak je je na zafiru s 4ma oknama? nemohl by někdo dát dohromady jeden návod a dát to jako první post ať to tady nemusíme celý pročítat? S EL jsem více či méně kamarád tak by mě stačilo jen schema + použité komponenty.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka