Zapojení autorádia

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Sanrik

Zapojení autorádia

Příspěvek od Sanrik » 17 srp 2011, 19:18

Ahoj pořídil jsem si Astru G a chtěl jsem si zapojit autorádio které jsem si koupil před měsícem, ale když jsem vyndal originální autorádio tak jsem zjistil, že jsou úplně jiné konektory na zapojení. Hledal jsem na foru ale nenašel jsem žádnou pořádnou odpověď. Chtěl bych se zeptat co mám dělat. Na internetu jsem nenašel ani žádné redukce přímo pro Astru.

Reklama

funzoo
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení autorádia

Příspěvek od funzoo » 17 srp 2011, 20:10

pokud si vytahoval origo autorádio, měl bys tam mít iso konektory, které jsou běžně na dnešních rádiích ...

pokud si ale měl na mysli to, že je máš spojené ještě s konektorem na ovládání rádia na volantu, tak já to vyřešil tak, že jsem si udělal "prodlužku" , protože jsem chtěl zachovat origo konektor pro případ pozdějšího použití a nechtěl jsem do nich nikterak zasahovat...

takže si můžeš předělat nové konektory za stávající
nebo udělat prodlužku (zdá se mi, že se to i dá koupit)
nebo upravit stávající konektor (jestli to jde, už si nevzpomínám jak je přesně dělaný)

a nebo to raději nechat na někom kvalifikovaném který ví co dělá...

marwi

Příspěvek od marwi » 17 srp 2011, 20:15

Treba vybrat aj plechovy ramik originalneho autoradia, zozadu z neho odpojit origo konektory a do nich budu pasovat ISO konektory autoradia. Mozno bode treba medzikus medzi antenne konektory... Nic na tom nie je. Ak nebude radio drzat po vypnuti naladene predvolby , treba vymenit cerveny a zlty vodic, niektore autoradia su na to uz pripravene z vyroby. Vela stastia...

pejee

Příspěvek od pejee » 12 lis 2012, 15:00

Ahoj, napíšu to třeba sem, snad někdo odpoví.
Mám autorádio alpine, zapojené bylo tak, že jsem stisknul tlačítko a rádio se zaplo, podržel tlačítko power - vyplo se, nezávisle na klíčku v zapalování.
Dnes jsem ho vytáhnul a zkoumal jsem dráty, klasicky žlutý a červený na napájení, tak jsem to nějak přehodil a teď otočím klíčkem - rádio se zapne, vytáhnu klíček - rádio vypne. To mi vyhovuje víc, paměť drží. Můj dotaz je, jak dosáhnu toho abych rádio zapnul i manuálně bez klíčku v zapalování? Podle mě musím zapojit červený pevný + a žlutý od spínačky dohromady a pak k autorádiu. Bude to fungovat? Díky za odpověď.
______
X14XE
Z20LET OPC II
______

marwi

Příspěvek od marwi » 12 lis 2012, 15:16

Ano , bude to tak fungovat.

Odpovědět