Nefunkční digi foťák....
Nefunkční digi foťák....
Ahoj kluci, nerozumí tady někdo digi foťákům? Mám starší Olympus C 360 Zoom, dlouho jsem ho nepoužíval, ale dělal moc pěkný fotky, tak jsem koupil nový nabíjecí baterky, nabil a dal do foťáku. Jenomže párkrát zazoomuješ, uděláš cca 5 fotek a on ukáže že má vybitý baterky a vypne se. Baterky dám do jinýho foťáku a tam fungujou dlouho, normálně. Takže baterkama to nebude. Je mi líto ho vyhodit a oprava nevím co by stála. Čim by to asi mohlo být. Díky za každou radu.... 

Zafira 1,8 16V Elegance, modrá, 2000 ex
VW Golf IV 1,4 16V - slabota - ex
Ford Focus 1,6 16V Zetec, ocean blue ex
Opel Zafira 1,8 16V stříbrná, 1999
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční digi foťák....
vyzkoušej tam dat normalní nenabíjecí baterky do některejch fotaku se nedoporučuje davat nabíjeci.. protože nabíjecí baterky mají 1,2 V a nenabíjecí mají 1,5 V.. ale nemusí to byt tím.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Hm, tím to asi nebude, koupil jsem stejnej typ i zn. bateríí jako vždycky. Mám pocit, že to bude foťákem. Baterie v tom stejným foťáku u kolegy fungujou dlouho. Kolik nevím po 100 snímcich jsme toho nechali. U mně 5 a ende. Jakoby ten foťák ty baterky vysával 

Otázka zní. Jak je starý a jak dlouho nebyl používán?? Můžu to zkusit 

Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem mel kdysi HP Photosmart 735. On to byl i tak zrout baterek. Ale jak byl novy, tak na jedny baterky cca 120 fotek. A pak uz to klesalo, samozrejme z casti i bateriemi. Ale ve finale to neslo na nabite baterky (i funkcni nove) ani zapnout. Kdyz jsem prostudoval co a jak, tak jsem si nechal vypsat chybove kody. A ejhle co se neobjevilo. 4 chyby jen okolo vytahovani optiky, neco jako pridreny mechanismus nebo neco podobneho. Tak sel do kose, protoze pomerne rozumny rodiny fotak se uz da koupit okolo 2000 Kc.
Je starej 4 roky a používanej nebyl asi 1/2 roku. Teď jsem to zkoušel znova. Když začne pípat, že je kaput baterka, tak jsem ho vypnul. Za chvíli jsem ho zapnul a udělal jsem s ním 7O fotek i s bleskem jako nic. Pořád ukazoval plně nabito. Tak jsem ho vypnul, pak zapnul a zase ukázal vybito, a vypnul se. Po znovuzapnutí opět plně nabito a zatím 60 fotek a dobrý. Po mém vypnutí a zapnutí opět ukazuje vybito.....Alzafir píše:Otázka zní. Jak je starý a jak dlouho nebyl používán?? Můžu to zkusit

- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Toto mi delalo taky, problem byl ve voltazi baterek, nektery mas 1.2v a nektery 1.5v a jedny z nich nejdou tak se mrkni jaky tam mas a zkus sehnat ten druhy "model" a uvidis.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Tak to můžou dělat i kontakty pro baterky. I když tak nevypadají.Stačí lehký povlak... A samo i ty baterky. Musí být stejné, a to platí hlavně o kapacitě. Jinak zátěžová křivka je pak rozházená.
Já myslel, že je dejme tomu cca 4 roky bez použití. Potom bych to viděl na nějaký vyfouklý kond. Ale tohle bude něco jiného.
Já myslel, že je dejme tomu cca 4 roky bez použití. Potom bych to viděl na nějaký vyfouklý kond. Ale tohle bude něco jiného.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Kluci, máte pravdu. Ty nový mají 1,2v. Možná ty starý, který už jsou dávno vyhozený byly 1,5v
. Koupím ty 1,5v a uvidím. Díky moc za rady
.

Alkalická baterie (nedobíjecí) = 1,5 V
Akumulátor NIMH (nabíjecí) = 1,2 V
Některé fotoaparáty se dají v menu nastavit na "nabíjecí akumulátory" tak to udělej. U některých to jde pouze v menu servisním.
Akumulátor NIMH (nabíjecí) = 1,2 V
Některé fotoaparáty se dají v menu nastavit na "nabíjecí akumulátory" tak to udělej. U některých to jde pouze v menu servisním.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Tiež som sa niekde dočítal, že za to môžu 1,2 V akumulátory. Môj Canon fotí s alkalickými v pohode, s akumulátormi má problém. Ale ide. Hlavne riešim rýchle samovybíjanie bateriek. Potrebujem dobré baterky a normálnu kvalitnú nabíjačku...
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Doporučuji tyto akumulátory:
http://eshop.foto-sam.cz/index.php?main ... ts_id=1393
2100mAh je maximální rozumná kapacita. Všechny pokusy o vývoj AA akumulátorů 2500mAh, 2700mAh a vyšší skončily neúspěchem.
http://eshop.foto-sam.cz/index.php?main ... ts_id=1393
2100mAh je maximální rozumná kapacita. Všechny pokusy o vývoj AA akumulátorů 2500mAh, 2700mAh a vyšší skončily neúspěchem.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
my měli problém s FE-180 od olympuse..- je tam problém s tím, že na začátku si olympus nabije kondenzátor od blesku a zkouší stav baterek, a v tu chvili má málo a nahlásí špatný baterky, jinak když nevypínáš, tak by vydrželo déle....ale nevím jak dle..
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
Apikovo doporučení na baterie jen potvrzuju. Já na něj dal už předloni a nemůžu si je vynachválit. 

END
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě nakonec Kodak nebral už vůbec nic, u všeho hlásil vybité baterky... Teď mám stroj s vlastním akumulátorem a nemůžu si ho vynachválit. Kam se se... baterky.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)

http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/