Chlapi,
Ohladne klepania a podobnych veci je tu toho plno, ale mam pocit ze moj pripad je iny ako ostatne.
Jedna sa o to, ze pri rychlosti cca. 20 km/h a pri prejazde nerovnosti (nie dier, ale skor namrznuteho ladu, ktory sa medzicasom roztopil a opat zamrzol) sa vyskytuje klopkavy kovovy zvuk niekde od volantu.
Nie je to klopanie od napravy, ale skor od volantovej casti v kabine.
Mal som dole airbag, volant, cele oplastovanie okolo volantu, redukcny kruzok a aj mechanizmus nastavenia volantu, ale nic na nic som neprisiel a vsetko vyzera byt pevne.
Je to dost neprijemny zvuk, konzultoval som to aj s padrem22, ale na nic sme neprisli.
Nemate niekto podobnu skusenost?
Dik
klepot od volantu
- Reklama
Re: klepot od volantu
No nebol by som si až taký istý že to nebude od napravy.Stačí vybitý čap riadenia,alebo tyčka riadenia v uložení serva a klepot sa ti bude dost intenzívne prenášeť do volantu ... Začal by som v servise kontrolou tyčiek a čapov riadenia a stabilizačných kostí ... /Pozri tu na fore niečo o tyčkách riadenia/
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
Tycky stabilizatora som menil asi pred mesiacom, ale ostatne veci som neriesil zatial .....
Moj typ: tyčky riadenia. Pozor! Nejde len o to či sú čapy OK,ale o volu v uložení v servoriadení. Inač,vobec to neni drahá záležitost,jedna tyčka stojí možno 20€,Doporučujem vymenit hned obidve kedže potom treba urobit geometriu,tak aby si ju za mesiac nerobil zase ...
Urob si nejaký podpis aby sme vedeli aké máš auto..prípadne odkial si.
Urob si nejaký podpis aby sme vedeli aké máš auto..prípadne odkial si.
Naposledy upravil(a) tenor dne 08 led 2011, 21:50, celkem upraveno 1 x.
Ten zvuk je totiz pocut velmi intenzivne v kabine ...... dal by som krk na to, ze to ide niekde od volantovej tyce .....
Vymena loziska je narocna?
Vymena loziska je narocna?
Niekde to tu nájdeš,ale ja o tomto probléme moc neviem. Ale myslím si že to ložisko by ti robilo problém stále a nielen pri prechodoch nerovností ..
Urcite to ma suvis s volantovou tycou. Kedze ta je predpokladam ukoncena servom a z neho vychadzaju tece riadenia, tak by to mohlo byt v nich.
No, dam to asi pozriet kamosovi do servisu a uvidime .....
Kazdopadne dik zy tipy
No, dam to asi pozriet kamosovi do servisu a uvidime .....
Kazdopadne dik zy tipy

Ked to šikovný mechanik hodí na zdvihák tak budeš za 5 minut vedieť na čom si. Vždy treba hladat problém v postupnosti "od najjednoduchšieho". Daj vediet ako si dopadol ...