Zimní clona masky chladiče
Zimní clona masky chladiče
Nemáte někdo zkušenosti s tímto doplňkem? Ptal jsem se na clonu v místním autorizovaném servisu Opel a koukali na mě, jako když jsem přilétl z Marsu. Prý nic takového neexistuje. Narazil jsem někde na webu na clonu na Astru G. Jen si nejsem jistý, jestli je maska na Astře stejná jako na Zafiře. Nevím jestli by clona z Astry pasovala. Poraďte někdo prosím. Díky za tip.
Zafira 2,2 DTI 16V, 2003 Selection, Y22DTR Alzafirovo EGR emulátor
Astra G 1,8 16V, 1998 Elegance
Diagnostika OP COM 1.33 CZ
Astra G 1,8 16V, 1998 Elegance
Diagnostika OP COM 1.33 CZ
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zimní clona masky chladiče
Ja jsem se taky pidil a maska z Astry nepasuje a na Zafu se nedela.

to šiny: zkus se zeptat Maxe, na Astru prodává, ale Zafiru nevím
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... re%C4%8Dky
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... re%C4%8Dky
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
-
- Kontaktovat uživatele:
Jj taky jsem se ho ptal. A nee
Mám tam danej tapecírunk z předních dveří Š120 bez úpravy.Vejde se jak na šířku,tak na výšku.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
A k čemu je to dobrý? A nepište mi, že to zrychlí zahřátí motoru 

V Krkonoších máme někdy větší mrazy a tím si způsobujeme lepší a dřívější teplo v autě.Aspoň mám takovej pocit. 

Oprav mě pokud se pletu,ale podle mě při zahřívání motoru stejně není otevřenej termostat, čili nějaká clona na mřížce je k ničemu. Taky pamatuju dobu minulou, kdy se v zimě "tunily" Š105 kartonama a tak. Tahle doba je už ale hoši dávno pryč 

-
- Kontaktovat uživatele:
U nasich Aster/Zafir to funguje obdobne jako u S120. Ano termostat ti otevre az se ti zahreje, ale dale ti pres predni masku proudi vzduch ofukuje motor a tim ho to chladi.
Asi máš pravdu,v Praze bych ji nepoužíval(stání na červenou,kolony...)ale tady to snad není nic proti ničemu.Mám ji osvěčenou a snad se tu rozjede taková diskuze,že mě o něčem přesvědčí.Buď ANO nebo NE.
Myslím, že pokud neprovede nějakej test,jestli to má vliv na ohřev motoru, tak jsme jen na úrovni nějakých subjektivních pocitů a názorů.
Něco podobného tu píšu každým rokemsquedo píše:Oprav mě pokud se pletu,ale podle mě při zahřívání motoru stejně není otevřenej termostat, čili nějaká clona na mřížce je k ničemu. Taky pamatuju dobu minulou, kdy se v zimě "tunily" Š105 kartonama a tak. Tahle doba je už ale hoši dávno pryč

Benzín mi topí po ujetém kilometru a po pěti minutách normální jízdy začíná stoupat teplota na budíku

EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
No nevím, ale já mám ve Vauxhall masce origo záslepku, tudíž tím výrobce asi něco myslel. Ale to nechám na diskuzi povolanějších a moudřejších zde....
Taky jsem koukal na masku a jsou tam úchyty na záslepku.Ale jen na dvě mezery ze tří.
Letos jsem přidal izolaci kapoty a za masku dávám už druhým rokem na šoubky od masky plastu, takže skrze masku nefouká.
Auto topí dříve ale zahřeje se za stejnou dobu. Myslím si že je to i příjemnější pro motor. Auto ale dokáže jezdit i bez toho.
Auto topí dříve ale zahřeje se za stejnou dobu. Myslím si že je to i příjemnější pro motor. Auto ale dokáže jezdit i bez toho.
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..