startér ani necvakne

Odpovědět
dave018

startér ani necvakne

Příspěvek od dave018 »

dobrý den mám problém se svou astrou g combi 16 16v 74kw,startér mi ani necvakne a když auto tedy roztlačim a naskočí přes rychlost tak vypnu klíček a když znovu startuji,tak už bez problémů běží.chtěl bych vědět jestli jste se s tím někdo setkal a jaká byla příčina
Reklama

adam09
Kontaktovat uživatele:

Re: startér ani necvakne

Příspěvek od adam09 »

Zkus použít jinou baterku. Pujčit si někde.
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
dave018

Příspěvek od dave018 »

baterii mám novou
Salám

Příspěvek od Salám »

Dovolím si oživit tohle téma, protože mám prakticky ten samý problém..

Stalo se mi to už celkem 3x - chci startovat, otočím klíčkem a nic..ani cvak ani prd..nic a je jedno jestli je motor teplý nebo studený.. Po chvíli ale když to zkouším znova, tak to startuje jakoby nic naprosto bez problémů..jenom dneska ráno už jsem myslel že neodjedu-trvalo do tlouho než se to vzpamatovalo..nevíte kde by mohla být chyba, když to jednou neudělá ani cvak, ani nepohasnou kontrolky nic a podruhé je vše naprosto ok?

Jsem objednaný na pondělí do Opla na rozvody, tak jim rovnou řeknu ať na to mrknou, ale bylo by dobré vědět co tomu je - příští týden se chystám na jih Itálie a nechcu aby mě to někde nechalo.. :(
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

špatná kostra někde ?

se divim že jdeš na rozvody
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Salám

Příspěvek od Salám »

No rozhodl jsem se je vyměnit - právě před dlouhou cestou pro jistotu..i v Oplu mi potvrdili, že to je hodně háklivé a praská to bez jakéhokoliv varování a jelikož nevím jestli měněny byly či ne, tak pro klid duše..

Kostra? Můžu zkusit..ale stejně to nepoznám-nevím kdy se to zase zblázní..achjo
poprvé se mi to stalo asi před měsícem - při startování u žel přejezdu poté co přejel vlak..pak měsíc klid a tento týden 2x..jinak to šlape..nechápu..
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Jak už bylo psáno, zkontroluj komplet hlavní kostřící body, a přijednom můžeš projet všechny očka pod šrouby, které uvidíš. Odpojit, očistit, dotáhnout. ;)
END
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Ještě k té kostře přidám kontrolu spínacího napětí pro startér.
Takže při startování ( když to bude mrtvé) změřit 12V co vede ze spínací skřínky na elektromagnet, co spíná startér ( drát černočervený 2,5mm označený 50 nebo Z).
Může být chyba ve spínací skřínce ( neodchází z ní 12V) nebo se kouše ten elektromagnet ve startéru( když tam těch 12V naměříte).
A kéž máte lepší přístup k tomu startéru, než já.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
hant

Příspěvek od hant »

taky přidám nápad. U pick up Opel Combo 1,7D s motorem Isuzu mi to samé dělali uhlíky ve startéru. Odcházeli tak jednou za rok protože jsme dělali asi 50 startů denně.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1

https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira

Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
kazbundik

Příspěvek od kazbundik »

Tohle budou nejspíš uhlíky ve startéru, kdyby to byla kostra tak ti budíky při startování půjdou na "nuly". Měl jsem kdysi stejný problém na škodovce a byly to již zmíněné uhlíky.
Miichaal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miichaal »

tenhle problém jsem řešil taky....a bylo to tím že se klíček v zapalování nedotáčel pořádně až do správné startovací polohy...(astra ani necvakla...přišel jsem k autu za 2 hodiny a normálnš naskočila)....takže jsem vyndal zámeček ze spínačky...vyčistil,namazal a od té doby je od tohodle problému klid

ale ty uhlíky to můžou dělat taky... :arrow:
Salám

Příspěvek od Salám »

Díky za postřehy lidi.. 8)
mám to teď v Oplu, tak uvidím jestli na něco přijdou nebo ne..tu spínačku chlápek zmiňoval jako možnost..
Salám

Příspěvek od Salám »

V Oplu mi všechno proměřili, vyzkoušeli a závada se "neprojevila" :lol: tak mi doporučili repas startéru za 6 litrů..
Mno..tak sem jim řek, že za 6 litrů si to klidně budu roztlačovat, když se to projevuje jedenkrát ze sta startů :lol:
HonzP

Příspěvek od HonzP »

Tohle jsem měl na omeze. Když nenastartuješ, zkus na startér poklepat a zopakovat. Byly to uhlíky, ale pak jsem dostal jinej startér zadarmo a řešil jsem výměnou kus za kus.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Já bych to řešil pripojením LEDky na ten drát, co ze spínačky ovládá startér. Budeš mít okamžitou indikaci závady. Svítí a nestartuje, je to startérem, nesvítí, je to spínačkou.
Vypadá to jako náhodný stav a tady bys měl okamžitou kontrolu, co se děje.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Odpovědět