repro

Vše o zapojení repro, radia atd..
casper2
Kontaktovat uživatele:

Re: repro

Příspěvek od casper2 »

To: Phrz
No ... o výměně repro také uvažuju, jen mě neználkovi prosím prozraď pár detailů :
- ty vejšky pasujou nahoru místo originálů ?
- nač je třeba výhybka ? (myslel jsem si že když sou tam vejškáče ,tak už tam nějaká je zabudovaná)
-a případně kam a jak si tu novou namontoval, aby to tam někde nechrastilo

:?
OPEL ASTRA G Caravan 1.8, X18XE1, r.v.2000, edice 100 - moje modrý letadlo ... ! JE NA PRODEJ !
(více v sekci AUTA - prodej)
Diagnostika TECH2, AB-COM - Táborsko
Reklama

Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz »

vejsky nepasujou, vpredu je to snazsi upravit, vzadu v tapecu je potreba si s tim pohrat, osobne jsem je privaril napevno do plastu kde je origo vyska, výhybka rozděluje signál do jednotlivých reproduktorů tak, aby to každého reproduktoru šlo jen určené frekvenční pásmo. vyhybka se prilepi do vyplne dveri
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
casper2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casper2 »

To: Phrz
mno...funkci výhybky znám :wink: , jen jsem chtěl vědět, zda tam někde na trase už nějaké nejsou z výroby...když tam jsou ty malé repro (vejšky?)...tzn. OPEL tam pere ten samý signál (neodfiltrovaný) jako do těch středo-basů dolu....to byla podstata mé předchozí otázky.
Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex »

je to odfiltrované nějakým kondíkem myslím...
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz »

kvalita ty puvodni vyhybky bude na povazenou, urcite by to chtelo jinou
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda »

stopro jinou,kup si komponentní repra,kde máš jak výšky,tak středobass a výhybku přímo slazenou k reprům a máš klid!Na výhybce si můžeš přepínat decibely!Výhybka ti rozděluje signál,a do určitého repra ti posílá stanovené pásmo Hz pro danný reproduktor!Uvnitř ní jsou kondenzátory,odpory a cívečky-na tom už nezáleží,to je starost výrobce! 8)
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
casper2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casper2 »

JJ díky za Vaše typy...určitě ty papíráky vykuchám a koupím komponentní repra včetně výhybky 8) jen počkám jestli ta moje pixla ještě bude jezdit...momentálně je z ní mrtvola (zřejmě jsem další z řady šťastných co mu odkráčela Ř.J. SIMTEC 70 :cry: ...ale to už je na jiné téma)
OPEL ASTRA G Caravan 1.8, X18XE1, r.v.2000, edice 100 - moje modrý letadlo ... ! JE NA PRODEJ !
(více v sekci AUTA - prodej)
Diagnostika TECH2, AB-COM - Táborsko
Shimmeron

Příspěvek od Shimmeron »

nazdar :lol:

tak vyberam nejake component zadne repraky do dveri, redukciu uz mam ale neviem ak presne repro do toho... moje poziadavky su cena a oblubojem znacku magnat, co hovorite na tieto http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... dition-213 ten vyskac ma priemer 13mm, mesti sa to do fleku na dverach kde ma ist?
Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.

Moj S-opel TU
Shimmeron

Příspěvek od Shimmeron »

a este jeden vec :lol: tie asfaltove platy, dnes mi dosli, nebudu sa v tom horku v tych dverach roztapat? budu normalne drzat? lebo mi pridu divne... a potom ten konektor co je vo dverach zadnych, cital som tu temy a niektory maju az do dveri natiahnuty kabel pre repro, a niektory iba po priechodku v dverach a vyrabali selijake haluze ako piny zo zicherky a tak, ja nechcem neco take tam patlat tak preto rozmyslam, neda sa ten konektor obist? na nemeckom fore to manik nejak obchadzal ale nerozumiem moc tomu co tam pise :( cize hlavna otazka, da sa obist ten konektor?
Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.

Moj S-opel TU
pinkpiggy

Příspěvek od pinkpiggy »

trosku popisu repraky..mozna to bude napomocno..:D:)

do auta bohate postaci sirokopasmove repro (vice mene se take hlavne ty delaji)..
sirokopasmove repraky maji tu vyhodu,ze dokazi prehrat vetsi rozsah frekvence, pouzivaji se casto u PC repraku, popripadne v aute..pak na to vyhybku ani nemusis kupovat a postaci ta,co v astre bude normalne (sice bude na nic, ale ty sirokopasmovy repra si to odfiltruji samy)
pokud bys chtel kvalitnejsi poslech, pak urcite doporucuju pasma rozdelit (stredy,vysky,basy) ale zaroven pak budes muset poridit i vyhybku, jelikoz tahle co tam je by repraky mohla lehko odpalit (POZOR NA VYSKY!!!!TY SE ODPALUJI HODNE SNADNO!!!!)
takze vice mene zalezi jen na tom, jak moc profi muziku chces..jestli ti postaci neco "amaterskeho",zadne Hi-Fi, ale i presto lepsi,nez co je v astre, porid sirokopasmovy repraky..
pokud vsak budes chtit vic profi muziku,rozdelit,poridit vyhybku,zesilovac,atd.. (pozor,nezalezi jen na tom, jaky to ma vykon,jak si plno lidi mysli,ale hlavne zalezi na CITLIVOSTI!!!!!) u vyberu vyhybky i repra bych se byt tebou poradil s nejakym ODBORNIKEM!!! (nemyslim tim nekoho, kdo si do plata narve 15repraku, co nejvetsi bassak do kufru a pod plato zesilovac s co nejvic dB navysenim a bude ti vykladat,jak hlavne zalezi na vykonu aby ti to co nejvic rvalo..)

jen pro ukazku, abych trosku omezil MYTY o tom, ze rev,ktery vydavaji repraky zalezi hlavne na vykonu.. (prevzato z audioweb.cz):
Dejme tomu, že máme 2 různé reproduktory, ve vzdálenosti 1m. Reproduktor A (citlivost 100dB, a zatěžuji ho 100W příkonem), reproduktor B (citlivosti 85dB a zatěžuji ho též 100W).
LP = 100dB + 10 log(100/1) = 100dB + 20dB = 120dB (Reproduktor A ...poměrně šokující hlasitost)
LP = 85dB + 10 log(100/1) = 85dB + 20dB = 105dB (Reproduktor B ...poněkud slabší)

Takže ještě jinak, mám vzdálenost 1m a budu porovnávat zase 2 různé reproduktory. Ale budu mít už i jiné zesilovače. Reproduktor A (100dB citlivost, 10W zatížení), reproduktor B (citlivost 85dB, a zatěžuji ho 100W).
LP = 100dB + 10 log(10/1) = 100dB + 10dB =110dB (Reproduktor A ...poměrně šokující hlasitost, a při tak malém zesilovači)
LP = 85dB + 10 log(100/1) = 85dB + 20dB = 105dB (Reproduktor B ...chudák, aby člověk místo zesilovače měl svářečku. A ani ta by nestačila...)
vyhybku samo o sobe si lide taky mysli,ze to je jen zajit do obchodu a koupit nejakou..ale pozor..opravdu je to docela veda a radim ti poradit se s odbornikem..vyhybky nejsou vubec levna zalezitost a je to vice mene jedna z nejdulezitejsich veci..takze si to take poradne promysli a porozhledni se..
ja osobne jsem priznivcem Hi-Fi a ne PA..takze radeji budu mit poradne kvalitni repro, ktere bude hezky hrat,nez aby to rvalo co nejvic..

edit: zkus mi kdyztak poslat treba pres SZ to nemecke forum s tim prispevkem,pokusil bych se ti to nejak prelozit jestli s nemcinou mas problemy..
Opel Astra G 1,7 DTi, 2001
Xbox elite | flash,benq | 2x bezdrat black ovladac | PRODÁM GHOST RECON 2
Nokia N93 | HP Pavilion dv6750ec
Shimmeron

Příspěvek od Shimmeron »

zdar, pekne zhrnute, to s tym vykonom a citlivostou mas pravdu, ucili ma to na strednej 8) a ohladne toho nemeceho fora, uz viem ako a co obist sa to da krasne cez gok toho konektora, prevrtas malu dierku a ficis, len budem to robit az neskor ( teraz prerabame bejvak tak neni penez nazvys ) potom to pofotim a hodim sem 8)

Moj S-opel TU
Odpovědět