rezivění astra vs. octavia

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
maxim

Příspěvek od maxim »

ja mam rez na jedinem miste..levy zadni lem..asi to bude tim ze ty plast. podbehy nejsou po celem jako u prednich, ale jen do pulky a navrch mi caka voda a usazuje se blato atd. udelalo mi to puchyrky, ktere se tlacili zespodu
ASTRA G 2.0Di Caravan ; X20DTL ; Z282 ; Mio A701
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4549
Obrázek
Reklama

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

maxim píše:ja mam rez na jedinem miste..levy zadni lem..asi to bude tim ze ty plast. podbehy nejsou po celem jako u prednich, ale jen do pulky a navrch mi caka voda a usazuje se blato atd. udelalo mi to puchyrky, ktere se tlacili zespodu
ja taky :(
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Jirka D..

Příspěvek od Jirka D.. »

No já si myslím, že to je na údržbě a jek se o auto staráž.
Když ho dáváš jen do mičky a neošetříš růčo nějakou ochranou laku a malé oděrky nezaděláš tak tam se Ti dostane voda, světe divse ono i VW nic nevydrží - viděl jsem golfa IV hnisavýho jako prase :lol:
pepca

Příspěvek od pepca »

:cry: :lol: tak to zase nééé,já se o každé své auto staral a starám víc než poctivě,ale astrulka ač jsem nadšený,tak ta jediná mně bohužel kvetla na zadních lemech,již jsem to tu řešil na jiném tématu,jak se tu píše,puchýřky se tlačily zevnitř,né něco oprýskaného kaménky,auto mělo při koupi pouhé 44 000 km,stáří malinko pře šest let,no a ty puchýřky tam byly,marně jsem se snažil uplatnik dvanáctiletou záruku na prorezivění,smůla,ale co je znát,to je to,že zadní lemy jsou vlastně nevhodně zahnutý,jsou to dva plechy přes sebe,nějako zpertlovaný či co,je tam mezera kam zatéká voda,proto ty tlačící puchýřky,jiné lemy jsou pouze dolů,žádný záhyb nad kolo,tak né jak se kdo stará,já nikdy auto neošidil,at hodně staré,nebo méně staré,každé jsem ošetřoval,ale až astrulka trpí,ale lemy je bolest několika typú oplů, né jen géčko má slabé místo v lemech. :lol:
Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc »

Mohu potvrdit, Pepča stále zaměstnává švédskou utěrku, čistí a leští i na mini srazu v Habru, tam jsme ostatně vytáhli švédské utěrky úúúplně všichni (3) a po nočním dešti utírali a utírali. A jak se nám pak leskly,astry!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pepca

Příspěvek od pepca »

Zdeněk Lbc píše:Mohu potvrdit, Pepča stále zaměstnává švédskou utěrku, čistí a leští i na mini srazu v Habru, tam jsme ostatně vytáhli švédské utěrky úúúplně všichni (3) a po nočním dešti utírali a utírali. A jak se nám pak leskly,astry!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:wink: je to nějak nakažlivé,ale né jen utěrkou ošetřuji autíčka :wink:
Jirka D..

Příspěvek od Jirka D.. »

nerezne, vše co se objeví je od kamínků :lol:
pepca

Příspěvek od pepca »

Jirka D.. píše:nerezne, vše co se objeví je od kamínků :lol:
:lol: blbost,lemy reznou a není to vždy od kamínků,moje lemy jsi neviděl tak jak to můžeš tvrdit,kamínek ti lak naruší z vrchu,škrábne nebo odprýskne lak,ale nikdy ti nebude tlačit puchýře z vnitřku a lak nechá neporušený,jak vypadají lemy oprýskaný od šutráků vím dost dobře,nebo si vzpomen na auta ze zadním pohonem který ty lemy mají otřískaný od šutříčků,u mně se dostávala voda a sůl mezi ty plechy lemu,je to napertlovaný,bodovaný nebo co,když jsem tam sáhnul rukou,tak tam byla normálnš mezérka,škvírka,ale co nebudu se dohadovat,vím že lemy reznou,jo a mimochodem není to jen můj případ kdy géčko má puchýřky na lemech,a při neoprýskaném,odlouplé, laku. :twisted:
NOVON

Příspěvek od NOVON »

pepca píše:
Jirka D.. píše:nerezne, vše co se objeví je od kamínků :lol:
:lol: blbost,lemy reznou a není to vždy od kamínků,moje lemy jsi neviděl tak jak to můžeš tvrdit,kamínek ti lak naruší z vrchu,škrábne nebo odprýskne lak,ale nikdy ti nebude tlačit puchýře z vnitřku a lak nechá neporušený,jak vypadají lemy oprýskaný od šutráků vím dost dobře,nebo si vzpomen na auta ze zadním pohonem který ty lemy mají otřískaný od šutříčků,u mně se dostávala voda a sůl mezi ty plechy lemu,je to napertlovaný,bodovaný nebo co,když jsem tam sáhnul rukou,tak tam byla normálnš mezérka,škvírka,ale co nebudu se dohadovat,vím že lemy reznou,jo a mimochodem není to jen můj případ kdy géčko má puchýřky na lemech,a při neoprýskaném,odlouplé, laku. :twisted:
Tak tak,moje řeč.Není pozink jako pozink:-) Opel prostě ještě ochranu karoserie pořádně neumí,bohužel G-čko není vyjímkou:-(.Nerezne zase tolik,ale jsou kritická místa,kde pořád ano..Ale to vám srdcařům přes G-čka přece nemůže vadit;-) Znám jednu značku vozu kde dělají kvalitní pozink už od roku 87,ale raději to tady nebudu rozvádět..Jinak je G-čko podle mě moc fajn autíčko,už na něj šetřím:-)
spermin

Příspěvek od spermin »

Taky mi rezne na PZ blatníku, a špatné je, že to zatím neumím opravit. Když jsem to oškrábal, odrezil a natřel základem, Objevily
se v šedém základu rezavé fleky. Následovalo opětovné ošetření a fleky byly o5, po důkladné úvaze jsem přistoupil k tomu, že jsem na lemy
zevnitř nastříkal rezistin, o5 odrezil a natřel. A výsledek znovu koroze (puchýřky vody pod barvou). Takže teď provádím opětovnou
opravu, znovu rezistin, ze spodu lemu natření spoje barvou MOTIP na podvozky (je tu o tom zmínka) zalepení silikonem plastového nýtu
držícího těsnění, mi koroze začíná v jeho úrovni a pokračuje směrem dolů, oškrábaní, odrezení a o5 natření základem, ten den jsem
nikam nejel, takže snad to bude OK, předtím jsem vždy ještě ten den jel a dokonce i v dešti, takže jsem zvědav na výsledek. Až bude
OK hodím postup i s fotodokumentací.

http://www.motipdupli.cz/Article.asp?nA ... nguageID=1
Naposledy upravil(a) spermin dne 28 bře 2008, 11:08, celkem upraveno 2 x.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

furt odrezovat a ošetřovat nemá smysl, za chvíli si to roztaháš po celym lemu, hned jak se to oběvilo si to měl dát lakýrovi, ty vědí jak na to

2NOVON:nejen opel neumí pozink, nedávno sem byl v autoriz servisu a měli tam na opravu rzi VW transporter rv 2006!!! měl puchejře jak pětikoruny! nemluvě o oktávkách a fabiích který reznou taky, hlavně na zadních dveřích
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
spermin

Příspěvek od spermin »

Mé zkušenosti s lakýrou jsou takové, že oprava vydrží max rok, což je výrazně přes záruku.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 »

No nevím ale mám Astru rv99 v roce2004 dovoz z A trefená na předek a jediný chycený místo (zatím né rezem :wink: ) jen osekanej lak na levým zadním lemu jinak žádná koroze :!: :wink:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
herminator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od herminator »

no tak já mám chytlý oba dva zadní lemy, jeden by docela ještě šel, ale ten druhý tam už je puchyř velikosti dvojkoruny a už se mi aj odloupnul. Vypadá to hrozně a všechno to vylezlo přes jednu zimu. Taky si s tím nevím rady. Brácha měl taky puchejře a minulý týden to dával do karosaře na výměnu celého lemu, tak jsem zvědav jak to vypadá. Už to má doma a dával za to i s lakem 8,5 papouchů :evil: :evil: :evil:
v minulosti OPEL ASTRA 2,0 60KW, nyní SUZUKI SX4 1,6 GLX 4x4 79KW,
člen Carp Teamu Radegast Karviná
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

Astra rv 2001, ty lemy bych pochopil ale ten práh :roll:
Obrázek Obrázek Obrázek
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
Odpovědět