1.7 TD nebo 1.6 ?
- Reklama
já mam 2.0di 60kw, na město to stačí ale na dálnici to moc stavěný neni (i když na předpisovejch 130 to stačí bohatěMarky píše:klubo a jak jsi s tim dvoulitrem spokojeny? V astre jsem s nim jeste nejel, jel jsem jen v nove vectre a krome vlazneho odpichu v krizovatkach jsem s nim byl nadsen.

Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Samozrejme, ze bych take radeji tu silnejsi verzi, ale tech 60kW je asi nejvice a nejlepe se sezenou. Hlavne abych se v prumeru vesel se spotrebou do 6litru a motor nebyl nachylnej k nejakym nemocem, tak jak drivejsi starsi motory. Jinak mi nerikej, ze to tech 150 -160 to nejede, ale asi by to chtelo sestikvalt
.

jede ale jak říkáš, chtělo by to delší 5ku nebo 6ku, prostě 3000ot při 130km/h je hodněMarky píše:Samozrejme, ze bych take radeji tu silnejsi verzi, ale tech 60kW je asi nejvice a nejlepe se sezenou. Hlavne abych se v prumeru vesel se spotrebou do 6litru a motor nebyl nachylnej k nejakym nemocem, tak jak drivejsi starsi motory. Jinak mi nerikej, ze to tech 150 -160 to nejede, ale asi by to chtelo sestikvalt.
Mám Z16XE a som max. spokojný - spotreba je síce primeraná 101 k (cca 7 l/100 km) ale dá sa s tým slušne ponaháňať, nie je problém pri predbiehaní ani v kopci. je to slušne živé auto, aj ked predtým som mal 150 k passat 1,8 T combi a s tým sa to nedá porovnať - holt objem nepustí. Pri dlhších cestách spotreba hravo 5,5-6 l. A pri dnešných cenách nafty a starostlivosti o dizlák (hlavne zima a kontroly+výmeny) mi to stále vychádza levneji.
Astra G Z16XE - 5D 2001, fólie, krídlo
Mas pravdu passat je velmi slusne auto. S tou tvoji spotrebou je to zajimave, protoze na http://www.autorevue.cz/automobilka/Ar. ... 5&CAI=2146 pisi, ze s 1.8T meli kombinovanou 9,5 litru. Jinak mam 4roky diesel a zatim nevidim rozdil v udrzbe mezi benzinem a dieslem. V zime klidne pri -20 nastartuji na prvni tuknuti (spotreba minuly tyden Trebic-Bratislava bez dalnice - 4,9l). Naopak, kdyz jsem mel LPG, tak to bylo kazdy pul roku serizovani, aby to vubec jelo. Opravdu zalezi co kazdemu sedne a ja osobne na diesel uz nedam dopustit
.

Robo píše:Ide o spotrebu v astre nie pasate - tam bola bežne cez 10 l/100 km.
Tak to jo, taky mi to nejak nehralo. Jinak tankuji ruzne a driv i naturdiesel (bionafta), ted uz jen normalni naftu, protoze cenovy rozdil je minimalni. Ale asi jsem lajdak, protoze jedine co delam je to, ze jednou rocne menim olej a davam prisadu do oleje na vzpruzeni - militec. Jo a jednou za cas palivovy filtr. Slibuji, ze az budu mit konecne nove gecko, tak se mu budu venovat vic

moje řeč, když naftu do astry tak 2.0 nebo 2.2 nebo novější 1.7cdti 59kwPepa píše:Mám astru 98 2.0 DI
před koupí mě všichni zrazovali od starého 1,7 TD 55 kw - koncepčně starý diesel - nespolehlivost, žere olej. Motor se dával už do astry F.
Ten stary motor od kterého Te zrazovali, ze byl uz v Astre F není 55kW 16V, ale 50kW 8V. Jak jsem byl tady kluky informovan tak 55kW je Isuzu. Jestli se nepletu tak jej do Aster zacli montovat az od konce roku 1999. V Fkach byl Isuzu ten nejlepsi diesel motor, ktery tam davali s dobrou spolehlivosti.Pepa píše:Mám astru 98 2.0 DI
před koupí mě všichni zrazovali od starého 1,7 TD 55 kw - koncepčně starý diesel - nespolehlivost, žere olej. Motor se dával už do astry F.
Uz dlouho se chci nekoho zepta, protoze mi to prijde divne. U 1,7 55kW kdyz dam nohu z plynu, tak motor jeste chvilicku drzi otacky nez zacnou klesat, pripada mi to jako nejaky setrvacnik. Kdyz jsem s tim jel pred par lety poprve, tak jsem si na to nemohl zvyknout. Ted uz je to OK, ale porad kdyz presedlam ze sveho, tak je to takove zvlastni. Take vam to dela? A neni neco podobneho u 2.0DT, to jen abych byl na to pripraven 

no mě to teda nedělá...ale dělalo mi to u benzína X16SZR, po vyčištění klapky sání v pohoděMarky píše:Uz dlouho se chci nekoho zepta, protoze mi to prijde divne. U 1,7 55kW kdyz dam nohu z plynu, tak motor jeste chvilicku drzi otacky nez zacnou klesat, pripada mi to jako nejaky setrvacnik. Kdyz jsem s tim jel pred par lety poprve, tak jsem si na to nemohl zvyknout. Ted uz je to OK, ale porad kdyz presedlam ze sveho, tak je to takove zvlastni. Take vam to dela? A neni neco podobneho u 2.0DT, to jen abych byl na to pripraven
V tomto to asi nebude, protoze to dela u vsech nasich firemnich aster s timto motorem, ktere jsem mel pujcene. Maji pravidelny znackovy servis, tak si myslim, ze to bude spise konstrukci. Jinak docela je zajimave, ze je fakt znat rozdil astra z D a z PL. Ta D je podle me o necem jinem a je to divne, protoze je to porad stejne auto. Kdyz si mohu vybrat, tak si radeji vzdy beru tu z D, kvuli mekkcim sedackam a motoru.klubo píše:no mě to teda nedělá...ale dělalo mi to u benzína X16SZR, po vyčištění klapky sání v pohoděMarky píše:Uz dlouho se chci nekoho zepta, protoze mi to prijde divne. U 1,7 55kW kdyz dam nohu z plynu, tak motor jeste chvilicku drzi otacky nez zacnou klesat, pripada mi to jako nejaky setrvacnik. Kdyz jsem s tim jel pred par lety poprve, tak jsem si na to nemohl zvyknout. Ted uz je to OK, ale porad kdyz presedlam ze sveho, tak je to takove zvlastni. Take vam to dela? A neni neco podobneho u 2.0DT, to jen abych byl na to pripraven
- Princ William