Ventilátor topení - demontáž

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
kotek

Ventilátor topení - demontáž

Příspěvek od kotek »

Snažím se vymontovat ventilátor topení (topení Behr), ale nějak se mi to nedaří. Odšrouboval jsem nahoře pod klapkou čtyři šrouby, ale ještě to někde dole vzadu drží a nejde to vyndat. Co je tam za fígl :?:
Reklama

kotek

Příspěvek od kotek »

To mi chcete namluvit, že to nikdo neměl venku !!!! :evil: Tomu nevěřím !!!!! :lol:
Dave

Příspěvek od Dave »

Já to měl venku, akorát nevím jestli mám behr. asi 4 šroubky konektor a šlo to ven. Pak už jde servíčko krásně odšroubovat. behr je s klimou? Já mám klim.
Opel Astra Caravan 2.0 DI
kotek

Příspěvek od kotek »

Hm, to je zajímavé, mám úplně stejnou káru s klimou, někde dole vzadu mi to drželo a hrubou sílu jsem nechtěl použít. :twisted:
Dave

Příspěvek od Dave »

kotek píše:Hm, to je zajímavé, mám úplně stejnou káru s klimou, někde dole vzadu mi to drželo a hrubou sílu jsem nechtěl použít. :twisted:
Je to ono?

Obrázek
Opel Astra Caravan 2.0 DI
Broky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Broky »

Mě začal ventilátor dost rachtat a hlavně když je vlhko a taky pořádně nevím jak ho vyndat. z návodu Jak na to moc moudrej nejsem...
--------------------------------------------------
<a href="https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... t=0">Astra G Caravan 1.6 16V comfort</a>, <a href="https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic. ... 0">Vlastní úprava masky</a>
kotek

Příspěvek od kotek »

Tak ještě jednou se pokusím nadhodit toto téma. Potřebuji vymontovat komplet ventilátor, tak abych mohl provést celkovou repasi - vyčistit, namazat ložiska a správně usadit do té plastové škatule. Někde to mám volné, protože mi to při maximálních otáčkách někde drhne lopatkama o ten plast.
kotek

Příspěvek od kotek »

Situaci bylo nutno definitivně vyřešit a s použitím hrubé síly dostat ventilátor ven. Drželo to vzadu na takových plastových zámcích. Podstata dření vrtule o plast bylo to, že hřídel s vrtulí "klesl" na ložiscích a vrtule začla drhnout o plast. Zatím jsem to provizorně vyřešil podložením ventilárotu jako celku tak, aby byl o kousek výš. Vrtule je na hřídeli naražená nebo našroubována ?? Jsou tam kluzná nebo kuličková ložiska ??? Měl to někdo rozděláno jako celek ?
Odpovědět