nastartuje a chcipne

mino122

nastartuje a chcipne

Příspěvek od mino122 »

Potřeboval bych poradit, čím to může být, že při venkovní teplotě -7 a míň, když je studený motor a nastartuju tak naskočí ale okamžitě chcipne. Tak aby to chytlo, musím držet plinový pedál, někdy i 5 minut.
Astra G 2.0 16V 100kW
Reklama

Trdlo

Re: nastartuje a chcipne

Příspěvek od Trdlo »

Krokový motorek, čidlo teploty, zasviněná škrtící klapka.....
END
madalv

Příspěvek od madalv »

me to takhle delali, kdyz jsem mel prave diru ve ventilu. nekdy to naskocilo az napodruhe a nekdy pouze s plynem... mozna pridrene ventily?
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Madalv - jo, ale psal jsem mu to nejméně finančně náročných operací. Navíc live data na diag by asi napověděla mnohem více, než my zde od stolu na dálku... :wink:
END
mino122

Příspěvek od mino122 »

krokáč a klapu sem nedavno čistil bo mi kolisali otačky, tim to nebude. možna tim teploměrem, jde nějak odzkoušet ?
Astra G 2.0 16V 100kW
kabrioletak

Příspěvek od kabrioletak »

Ahoj,myslím,že to může být tím čidlem teploty jak zmínil Trdlo.Tím co popisuješ tak to tak i vypadá.Motor je studený tudiš nemá dostatek paliva když čidlo teploty nepracuje,tak elektronika nezasáhne.Tenkrát u škodovek jsi při studených zimních startech musel nacákat a zapnout sytič,až se motor trošku prohřál sytič jsi zase zavřel.U stavajicích aut vše děla elektronika. :wink:
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
mino122

Příspěvek od mino122 »

a na co ještě, kromě toho že to chcipne, má vliv ? a kde ho najdu
Astra G 2.0 16V 100kW
spermin

Příspěvek od spermin »

no taky to má vliv na jízdu za teplého motoru.
když je směs bohatá, dobře startuje studený, ale teplý dělá KHÝ, KHÝ,
chudá směs, opačně, špatně startuje a dobře jede teplý,
no a někde uprostřed špatně startuje i špatně akceleruje za tepla,
ale jede, a múže při vyřazení chcípnout potvora :shock:
a velká spotřeba.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
mino122

Příspěvek od mino122 »

tak nic z tadytoho mi to nedělá, myslim teda, spotřebu mam koklo 7.8 takže myslim že není zas tak velka. Nebo jo ? :D
Astra G 2.0 16V 100kW
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

Chceš radu, tak tady ji máš :arrow: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... ead#unread

Možností je poměrně dost, čím to může být a to od položek za pár set korun až po pár desítek tisíc :wink:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Undertakeros

Příspěvek od Undertakeros »

Zdravím při aktuálních ranních teplotách poslední dva dny zhruba minus 20° astra nechce chytit. Nažhavim zastartuju potom škytne chytne a po chvíly umře. Kolikrát to nastartuju tak na pátej pokus ale jak jsem psal při těch teplotách ty poslední dva dny vůbec.... Pal.filtr je novej baterka též,žhavičky jsou taky v poho. Tak nevim. Začínám z toho dostávat nerva :cry: . Kdyby někdo věděl co s tím tak díky za odpovědi

Aj do fidele špatná sekce jaksi jsem si nevšim že to je o benzinu.... sorry :oops:
maruz

Příspěvek od maruz »

Zdravím, taky poslední 3 měsíce mám taky problém se startováním a následnou jízdou u Astry G 2.0 100kw. Když se startuje, někdy to naskočí a pak chcípne po cca 2s. Při dalším startování třeba naskočí s mezerou, no ale pak auto jede hrozně líně, zrychlení nikde. Zastavím, nastartuji a chytne-li normálně (někdy hned, někdy na popáté), tak jede v pořádku až do zastavení. Kontrolka žádná se nerozsvítí. Už ale 3krát se stalo, že auto při jízdě zdechlo, za pár vteřin opět naskočilo, a pak třeba 500km nic. Dnes třeba tři starty, vše hned a auto jede. Jen mám obavy, aby astra a v ní žena nezůstaly někde stát. :D Díky za pomoc. Diagnostiku bych rád u někoho zkusil - Olomouc. díky
webi

Příspěvek od webi »

Tu máš seznam kdo vše ma diagnostiku.Tak si najdi někoho pobliž a napiš mu 8) https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... %A1e+ji+ma
Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci,
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
[color=#BF0000]naučit se žít na zemi jako lidé.[/color]
[color=#0000BF]George Bernard Shaw[/color]
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

nějak mám problém s diagnostikou nechce mě opcom najít notebook pořád hlasí že chybí USB zařízení... ale pokud to rozchodím na druhém není problém aby jsi se zítra kolem 17-18hod u mě savil. když tak pisni SZ..
martin

PS: (je to zajímavý páč jsem si ráno smazal chybu 170 - vzal jsem moc ečka a když jsem to chtěl k večeru u Lamy napíchnout na jeho Gčku tak to nešlo a pak to nešlo ani u ně v Zafiře - ale je to nejspíš soft chyba...)
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
peter789456

Příspěvek od peter789456 »

Zdravým potrebuji pomoc mam astru f 1.4 16v 66kv r.v 96 koupil jsem chvíli jezdila ale nemalá tah to až při 4500 otacek se rozjela jinak nic. Ted nejede vůbec sotva chytne a když chytne tak musím držet plyn na podlaze a pak chytne a drží jen cca 400 otacek pochvilce chcipne nevíte někdo co stim???
Odpovědět