Brzdy- "brzdí až po půl cesty pedálu"

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
LiTe
Kontaktovat uživatele:

Brzdy- "brzdí až po půl cesty pedálu"

Příspěvek od LiTe »

Čau Astráci, mám problém s brzdama. Astra mi brzdí až od "půlky cesty pedálu" - do půlky to brzdí, ale velmi málo, na půlce to brzdí ok, ale ve třičtvrtě už pískaj gumy. Prostě musím hodně sešlápnout pedál. Nevím jak to přesně popsat, ale předtím to nedělalo. Desky jsou v polovině životnosti a kotouče taky tak, brzdovka měněna před rokem a půl, stejně tak zadní pakny a bubny... Taky mě napadlo, jezdím poslední dobou často s novými vozy mondeo,focus,clio (tam se dotknu pedálu a brzdí a na pulce cesty pedalu už auto stojí, takže to lehce může být taky pocitové). Ptal jsem se na to známýho mechanika, ten tipoval brzdový válec... Zajímá mě, jestli někdo má/měl podobný "problém" a jak ho řeší/vyřešil. Brzdy chci mít stoprocentní.
Edit: jo a pedál není nijak tvrdej že bych se s tím pral atp. Ale když ho víc našlapu tak je do prvního zabrždění od "našlapání" kratší chod pedálu, potom vše při starém
.....Opel Astra G 1,6 16V byla... ted mam Subaru impreza WRX combi 01rv s 06 tvari :-)
Yamaha XT 660 X Supermotard
lite.rajce.net......
Reklama

Trdlo

Re: Brzdy- "brzdí až po půl cesty pedálu"

Příspěvek od Trdlo »

Je to jen pocit. Podle popisu ti to brzdí správně. Astra nemá rychlej nástup brzd už horní části chodu pedálu. :wink:
END
brhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brhy »

nema rychly nastup ale skontroluj si platnicky

jak som ja vymenil kotuce a platnicky tak to brzdilo uz odhora anomalia alebo mozno len pocit ze tam bolo nieco drahsie :lol:
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Píše, že desky jsou v půlce životnosti.... :?:
END
brhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brhy »

pardoooon prehliadnute soraaac :)
Pico

Příspěvek od Pico »

Je to len pocit. Minulý týždeň som jazdil z Golfom 5 a pri prvom zabrzdení som skoro vyletel cez predné sklo. Zvykol som si ale po presadnutí do Astry som skoro nabúral susedovi Thaliu pri výjazde z dvora ale po pár km opäť po starom.
Astra II
LiTe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiTe »

jo nejspíš je to zvyk ze staré astry oproti novým autům.... přestal jsem to řešit :wink:
.....Opel Astra G 1,6 16V byla... ted mam Subaru impreza WRX combi 01rv s 06 tvari :-)
Yamaha XT 660 X Supermotard
lite.rajce.net......
Pico

Příspěvek od Pico »

Ja ťa len opravím. Nie je to "starou" Astrou. Jednoducho Astry nemajú jedovky z koncernu VW. Poznám ľudí, ktorým pomalejší nástup vyhovuje viacej. Ale u teba by som to riešil tak, že by si mal dať Astru do rúk niekomu, kto s Oplom jazdí a ten ti povie, či je to v norme. Ja mám už druhú Astru a CII mám funglicu. Brzdy síce majú o niečo pomalší nástup oproti VW ale brzdia perfektne. Takže, ak nemáš absolútnu istotu, tak to radšej takto urob, pretože nemať v poriadku brzdy nie je sranda. 8)
Astra II
manduss

Příspěvek od manduss »

Nebudu zakládat nové téma a připíšu to sem. Mám taky problém s tím, že se mi zdá, že to "divně brzdí". Zdá se mi, že musím na brzdový pedál hodně zatlačit aby zabrzdil. Zmáčknu ho ale max tak do půlky. Víc určitě ne. Je to teda normální? Destičky mám nové od včerejška.
1,6 X16XEL
eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Nové desky špatně brzdí... kolik si na nich najel? Já už měl kotouče na výhoz tak jsem je nechal vyměnit... nové kotouče i desky ferodo a nebrzdilo to vůbec pak s tím najela ale 100km manželka a při prvním zabrždění jsem málem skončil na skle!!!
manduss

Příspěvek od manduss »

Tak to mě uklidnilo. Díky. Najeto mám teprve asi 20 km.
1,6 X16XEL
prma

Příspěvek od prma »

Také přidám zkušenost s tímto jevem.Přední destičky na to nemají vůbec vliv.Závadu jsem hledal v zadních bubnových brzdách a konkrétně v automatickém vymezování vůle paken.To úplně nechodilo,tak jsem vůli vymezil ručně.Nastatalo drobné zlepšení v chodu pedálu,ale ono to nebylo.Je pravdou, že v každém kole byla poměrně sjetá jedna pakna(přední) a proto jsem se rozhodl je vyměnit.Po výměně a vymezení vůle nastalo podstatné zlepšení v chodu pedálu.Není mi jasné,kde se bral mrtvý chod pedálu brzdy,je-li vůle mezi paknou a bubnem nastavéná úplně stejně na ojeté i na nové pakně,ale je to tak.
Koncernový jedovky to samozřejmě nikdy nebudou :( ,ale to je o účinku posilovače či spíše přeposilavače VW.Krok pedálu je teď OK 8) :P
Astra 1,4 16V
kubeSRi

Příspěvek od kubeSRi »

asi tak...no clio brzdy bych nechtěl sou až mooc rychle až nebezpečné když se lekneš a dupneš na to hned maš smyk nebo někoho v kufru zvlašt když clio je takova měkka zdechlina ale jede svižně...
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Odpovědět