Vždyť jsem za sebe psal, že se řídím podle blikajícího hladovýho oka , a mělo by blikat, když je rezerva v polovině, že? Teda alespoň myslím, že se to tu už někde probíralo
for Alá: no v dnešní době i když tankuješ na "kvalitních" benzínkách, tak to neznamená že tam máš kvalitní benzín
např? třeba znám jednu benzínku kde prohodili N95 za naftu....nevezmeš si účtenku? no seš v háji
Já zažil světlo hladového oka jen jednou,a to při koupi vozu když jsem testoval vůz při zkušební jízdě.Nic méně nevidím důvod vyjíždět nádrž až do rosvícení hladového oka a mít pochybnosti kam ještě dojedu a co se třeba muže stát.No ale každý je nějaký tak to více rozebírat nebudu.Co se týče toho dojezdu a spotřeby tak Rychlyradim má v podstatě pravdu.Možná bych ale upřesnil že se více ovlivnuje s okamžitou spotřebou.Když hodim na monitor ve sloupci veškeré hodnoty počítače a sleduji dojezd tak je více ovlivněn tou okamžitou spotřebou a dojezd kilometrů se mění neustále po chvilkách.Například když jedu s OKAMŽITOU spotřebou za 8 lítrů a šlapnu více na plyn a jedu svižněji tak se zvedne okamžitá spotřeba a vesměs hned se zmenší dojezd třeba z 500km na 450.Když ale spomalím a držím OKAMŽITOU spotřebu na 6 litrech tak dojezd se naopak zvětší třeba na 540 km nebod se dojezd počítá s aktualního odebíraného paliva.Tudíš když je nádrž na suchu tak to může trošku skreslovat,dojezd třeba 50 km ale první předjetí pod větším plynem a hned je dojezd na 5 km třeba.Mluvil jsem ted o OKAMŽITÉ spotřebě tak at si to někdo neplete s průměrnou.
Kabrioleťák: Jo, pravdu máš, ale takhle pružně reaguje MID, modul od Davida na TID přepočítává po ujetí X km.
A souhlas jak s Kabrioleťákem, tak Dennym. Jakmile se objeví hladové oko, už jsem na ČS, jinak jsem nervózní jak pes, a teď u diesla to platí dvojnásob.
Mike: nemusí chcípnout přímo na ČS, ale je důležité, pokud nereagují na tvé nadávání nechat odebrat vzorky PHM jak z auta, tak na ČS. Potom je jednoznačné, čím bylo poškození motoru způsobeno. Nejmenovaná ČS v Lbc tohle dobře zná... Ale pokud není záměr ušetřit u nájemce ČS, většinou o špatném PHM ani neví, a zodpovědnost pak má ten kdo je zaváží.
Trdlo píše:Kabrioleťák: Jo, pravdu máš, ale takhle pružně reaguje MID, modul od Davida na TID přepočítává po ujetí X km.
Aha,to jsem trošku nedomyslel a musím se přiznat,že s chování TIDu zkušenosti nemám.(ani moc netuším jaké jsou rozdíly)Jen jsem popisoval chování svého vozu.