PROSBA...

Co se jinam nehodí pište sem
Gallo

PROSBA...

Příspěvek od Gallo »

Kamarádi.
Už jste pomohli hodně, ale ještě jednou Vás poprosím o pomoc. Cobeinovi odešel počítač do věčných lovišť, vzhledem k jeho stáří jej nemá cenu opravovat.
Kdyby jste někdo měli nějaké strarší PC, nebo notebook v nějaké slušnější konfiguraci a mohli jej za nějakou symbolickou cenu postrádat, bude moct Renda zase na net 8)
Případné nabídky posílejte mě na SZ.
Dík moc za ochotu 8)
Reklama

LEGEND007
Kontaktovat uživatele:

Re: PROSBA...

Příspěvek od LEGEND007 »

ja by som mu nieco vedel dat aj zdarma, MB + CPU + RAM (soc.478 ASROCK, 2,26GHz celeron, + 512MB RAM), peniaze za to nechcem ale ak by sa niekde nasiel používaný EGR v solídnom stave tak sa výmene nebránim :)
Astra H caravan 1,9CDTI r.v.2005, môj sivý myšiak
Astra G caravan 1.6 16V X16XEL r.v.1999 - Béjvalka
MULTI ENIM SUNT VOCATI, PAUCI VERO ELECTI.
Moja ex
brhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brhy »

v pohode ak to neako zabezpecite odvoz zo SK tak mozem poskytnut cokolvek doma sa mi toho vála strasne vela
langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 »

JA mu viem zadarmo poskytnut DDR1 RAM 512 MB a este aj DDR1 RAM 256MB
A uz ma s toho celkom slusnu zostavicku na net. 8)
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 »

A co HDD ?
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

Mám jeden HDD Western Digital WD800, 80GB, IDE s kabelem, není problém :)
Mobil : 602318645
Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 »

To byl jako dotaz,taky se mi doma cosi válí.Bohužel jiné starší použitelné věci byly odejity z domu nebo rozdány.Už tak mám dost PC krámů co potřebuju.Leda nějakou 486-ku bych složil,ale to tak do muzea.
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Já mam doma IDE vypalovačku Samsung, ale odeslo vypalování, jak čtečka DVD a CD je v pohodě. Jinak mrknu co mam ještě doma ale už toho moc není.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ »

Co s tim vubec ma ?? Mozna by jsme to dali do kupy. Ted momentalne nic volneho nemam, ale jiste rad pomuzu. Ja uz ozivil mrtvol.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100
Gallo

Příspěvek od Gallo »

Kluci, díky moc za ochotu, ale jsme s Renkem absolutní počítačové lamy. Takže nějaké sestavení není absolutně v naši moci. Oba umíme počítač tak akorát pustit. Takže kdyby se našel nějaký komplet, který by po spuštění běžel, bylo by to super, nebo kdyby se našel někdo ochotný, co by to sestavil...
Snažím se něco sehnat i po jiné linii, moc se nedaří :cry: a proto děkuji za nabídky a ochotu pomoct 8)
Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 »

A jejda,škoda,že jsem zdaleka,taky se v tom rád vrtám a už mám absták,všecko doma funguje. :mrgreen: No kdyby měl někdo cestu kolem...
A co třeba servis na dálku s fotonávodem co dělat a nedělat? 8) Je to mrtvé uplně,nebo to pípá,točí se větráky,smrdí to,zobrazuje se něco na monitoru? atp.Chcíplo to náhle,nebo to jevilo nějaké příznaky problémů,zkoušeli jste to uplně odpojit z elektriky?
Někdy je PC pro laika mrtvé,ale my odborníci :lol: to kolikrát lehce přivedeme k životu a nechápavě kroutíme hlavou,že ostatní to neumí. :(
Naposledy upravil(a) Mojmec11 dne 01 bře 2010, 23:16, celkem upraveno 1 x.
Gallo

Příspěvek od Gallo »

Podle Renkových slov to umřelo náhle. Už to prostě nerozjel. Větráčky běží. Myslím že umřela grafika.
Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 »

Taková všeobecná rada,otevřít,vyčistit,nejlíp tlakovým vzduchem od prachu(vysavač dělá statickou elektřinu,já to taky vysávám a zatím ok,ale nedoporučuje se)hlavně chladiče,pokud je jich tam víc,zkontrolovat funkčnost všech větráčků(ve zdroji,na procesoru,na grafice).Po vyčištění vyndat grafiku a pamět RAM ze základní desky a vrátit zpět.někdy se jen "zalepí" kontakty a stačí s tím jen pohnout.To samé udělat také s veškerou kabeláží,odpojit,připojit.Není na tom nic složitého,hlavně opatrně,nepoužívat moc velké násilí a nerozebírat všecko najednou,pěkně jednu věc vyndat a vrátit zpět.Bacha na statickou elektřinu,žádné silonové pláště atp,před prací se uzemnit,jako ne na furt,jen se prostě o něco vybít.
Pokud PC vydává po zapnutí nějaké pípavé tony,tak zapsat.Počet krátkých a dlouhých a jak jdou po sobě.Je to zvuková obdoba vyblikání chybových kodů.Pokud běží ale větráčky a PC nepípá,tak asi procesor kaput.Tedy za předpokladu,že k základní desce je připojen funkční pípák nebo repráček(tím nemyslím klasické repro nebo sluchátka,ale systémový reproduktor připojený přímo k pinům na zákl.desce),pokud ne,bude to chtít odborně připojit.
Už se mi kolikrát stalo,že jsem nějaké nefunkční PC jen rozebral,na nic nepřišel a ono pak fungovalo.
Gallo

Příspěvek od Gallo »

Vyzkůšáme, uvidíme :D Jen mám strach, že pak budou nad Opavou padat letadla :lol:
Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 »

Nebudou,maximálně ti bude brnět ruka a půjdeš si zapálit a nahodit jistič :lol: :lol: :lol: :lol:
Dodneška nevím jak je to možné,ale stalo se.Dostal jsem pecku od PC a nikdo mi to ještě nevysvětlil. :(
Odpovědět