Jojo to vím že dle typového listu mi tam bouchnou ( já sem si taky nechal dopisovat 16" jiné šířky a tak ) myslel jsem že 17" byly i na 2,2 to si mě moc nepotěšil . Konkrétně mi šlo o ty originály na opla. Ty jsou hezký ke starším typ list nedostanu,tak budu muset nové .. dobře díky ti za odpověď
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
Já mám 2,2 z roku 2002 a mám jen 16". Možná bych se v oplu zeptal, třeba v případě originálů by ti mohli vydat nějaké potvrzení i oni. Za zeptání nic nedáš a třeba by někde byli svolní k domluvě. A nebo to musíš dělat jako já. Na stk jezdím se správným obutím, jinak jezdím na čem chci.
Sepište smlouvu - tam co nejpodrobněji popište stav auta, včetně oděrek, případných závad apod. Prodejce by měl zajít na Dopravní inspektorát a auto odhlásit na tvoje jméno - zapíšou to do velkého techničáku a ustřihnou roh malého techničáku. Velký techničák i malý techničák ti prodejce dá + případné faktury od oprav, co na autě dělal apod + samozřejmě klíčky od auta. Až to budeš všechno mít, tak mu dej peníze, následně zaběhni někam na STK a nech si udělat evidenční kontrolu (já ji dělala ještě před prodejem, ale to už záleží na tobě - kontrolují, zda sedí VIN motoru apod.), poté do pojišťovny, nech si auto pojistit. A se všemi doklady - kupní smlouva, velký techničák, kde bude zapsané tvoje jméno, coby nového majitele (z toho odhlášení), malý techničák, doklad o evidenční kontrole, doklad o pojištění zajdi na svůj Dopravní inspektorát a nech si auto zapsat na sebe.
Koukám na Kutila Tima a chlámu se až mi teče káva po bradě.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Pokud chceš s autem vyjet na veřejnou komunikaci,tak musí mít povinné ručení.
Pokud ho předchozí majitel má pojištěné a má SPZ a koupíš ho o víkendu,tak si myslím,že no problem.Jet s ním můžeš.Samozřejmě musíš mít kupní smlouvu a další doklady kvůli případné kontrole.Přepisy atp. budeš stejně dělat až v úřední dny.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Mojmec11 píše:Koukám na Kutila Tima a chlámu se až mi teče káva po bradě.
Mně zůstalo jen: "MYSLÍM ŽE NE, TIME"
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
adam09: jo na kupni smlouvu s tim muzes, ted nevim presne kolik (asi 3 dny?) jezdit, ale s tim ze to musis mit pojistene (jako ty a ne ten co ti to prodal, pac prodejem to zanika)... Ja taky auto kupoval o vejku, takze docela problem... ale borec byl solidni a necham me maly technicak (ktery u odhlasovani nepotrebuje) s tim, ze kdyby se neco posralo, ze to de na jeho pojistku pak to v pondeli odhlasil a velkej technicak mi poslal doporucene