Jaké žhavicí svíčky pro 1,7 DTi Isuzu?

Odpovědět
Zralok

Jaké žhavicí svíčky pro 1,7 DTi Isuzu?

Příspěvek od Zralok »

Tak se začínám poohlížet po žhavicích svíčkách i když zatím problém nemám, ale pro jistotu se chci poinformovat a tak by mne zajímalo jaká značka žhaviček je pro tento motor dobrá, popř. jakou značku používá Opel jako origo? Vím že ve Fordu jsem měl origo Beru, ale u Astry nevím. A popř. kolik je cena origo žhavičů opel? Jinak jsem zjistil že některé žhavičky mají omezení podle roku výroby a některé ne. Je teda možné že když koupím žhavičky určené pro 1,7 DTi že by kvůli roku výroby nevyhovovaly? Jinak jsem našel za dobrou cenu žhavičky LDM nebo Super Diesel. Zná někdo ty značky? Jinak do Fordu jsem po Beru měl Febi bilstein ty mi všechny 4 do roka všechny 4 najednou odešly a reklamace byla neúspěšná a tak jsem potom vzal Bosch. A ještě dotaz četl jsem že špatný žhavič ukáže diagnostika. Je tomu u tohoto motoru vždy nebo se může stát že diagnostika nic neukáže a přesto by byl žhavič špatný?

P.S. zvažoval jsem jestli využít nějaké stávající téma a ač jsem hledal tak mi žádné ohledně žhavičů vhodné pro pložení těchto dotazů nepřišlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Reklama

denny
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké žhavicí svíčky pro 1,7 DTi Isuzu?

Příspěvek od denny »

Diagnostika tě povede tak,že máš chybu v okruhu žhavení,ale přesně žhavič nebo relé neurčí :o .To už musíš doměřit.Jinak nějaké LDM a Superdiesel nech radši napokoji.Vem Bosch, Beru,NGK,Champion.Uvidíš že neprohloupíš.
Zralok

Příspěvek od Zralok »

No asi nejsympatičtější jsou mi asi Beru. Na ty jsem už četl spoustu kladných referencí a jak jsem psal ve Fordu byly z výroby. Objevil jsem i žhaviče Denso. Nebudou to náhodou originály když je to Isuzu motor? Jinak je mi jasné že diagnostika neukáže kde je přesně chyba, ale chtěl jsem vědět zda tu chybu ukáže vždy, tzn. dokud nic neukáže tak ani při slabším startu v zimě nemám žhavení kontrolovat. Teď jsem jedno ráno při -4 měl start špatný, ale to nejspíš bylo slabší baterkou. Na testu v ATU ji ta testovací mašina byť baterka měl v tu chvíli 12,7V označila na výměnu. Hned mi zdarma tím přístrojem zkontrolovali (byť to v akci nemají) dobíjení a to vyšlo dobře. Zatím jsem tu baterku dobil na půjčené dobíječce a dva dny to chytá krásně i např. dnes i při -7 a po cca 10h stání to chytlo krásně napoprvé. Před startem jsem baterku měřil a měla 12,5V.
+ nějakej VW k tomu
Vojkuvka81

Příspěvek od Vojkuvka81 »

Dřive jsem měl ty Denso v Cliu a naprosto spokojenost,ted mam v Astře Bosche a taky noproblemo,určitě doporučuji :wink:
Obrázek
Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex »

Mi odešel v autě žhavič a okamžitě se rožla kontrolka, (stalo se mi 2x) pak jsem doměřil který to je. každopádně jsem koupil narychlo jeden nějaký Febi či co to bylo, aby mi to furt nesvítilo, teď už mám origo od Opla. Každopádně pokud máš baterku na odchodu do věčných lovišť, tak to pomaleji nažhavuje a ty starty jsou u toho diesla bídné, to ti můžu potvrdit. Koupil jsem novou baterku od Varty a to je pošušňáníčko i po 14ti dnech stání 8) Na první otočení...
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Jo, start na první otočení v -15 mám už vyzkoušen i s moj kočkou, je to paráda, akorát ten motor lituju, ty zvuky, než se ohřeje....

Abych nebyl jen OT, mám doma sadu BERU žhaviček, nejmenovaná prodejna měla údajně akci, pak z toho akce moc nebyla, ale stejně byly za super cenu, tak jsou v šuplíku, ony se neztratí... A navíc, Beru prej šlo do prvovýroby jak mi bylo sděleno velkým odborníkem, tak si stále myslím že to byl výborný kauf, čtyři mě stály to co běžně 2,5.
END
Zralok

Příspěvek od Zralok »

Frydex píše:Mi odešel v autě žhavič a okamžitě se rožla kontrolka, (stalo se mi 2x) pak jsem doměřil který to je. každopádně jsem koupil narychlo jeden nějaký Febi či co to bylo, aby mi to furt nesvítilo, teď už mám origo od Opla. Každopádně pokud máš baterku na odchodu do věčných lovišť, tak to pomaleji nažhavuje a ty starty jsou u toho diesla bídné, to ti můžu potvrdit. Koupil jsem novou baterku od Varty a to je pošušňáníčko i po 14ti dnech stání 8) Na první otočení...
JJ že máš originály v záloze vím, však jsi mi je taky od Vojty vyfoukl před nosem :wink: Můžeš na ně do krabiček mrknout jestli to nejsou náhodou Beru nebo co jsou tedy za značku? Nebo je už máš v autě? Protože je mi jasné že Opel ty žhavičky nevyrábí. Baterku už mám vybranou Exide premium za velmi dobrou cenu Ale překvapilo mne že konfigurátor Exide pro moje auto doporučil jen baterie 50-60 aH. Přitom do dieslu bych asi nic menšího než 70aH nedal. Z výroby mám 70 aH, konfigurátory jiných značek většinou doporučují 72-74 aH. Já mám zálusk na tuhle: http://autobaterie-levne.eshop-zdarma.c ... uct&id=148
Jinak dnešní start v -8 úplně v pohodě. Baterku jsem ráno neměřil ale nechal jsem pro jistotu dvakrát nažhavit a chytlo to na první otočení.
+ nějakej VW k tomu
Odpovědět