Prosím o radu: vstřikovací čerpadlo Zafira 2,2DTi

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Efi007

Prosím o radu: vstřikovací čerpadlo Zafira 2,2DTi

Příspěvek od Efi007 »

Zdravím všechny, potřebovala bych poradit, sháníme vstřikovací čerpadlo do Zafiry 2,2DTi, na webu jsme objevili jedno z jetého auta za 7 tis, má údajně najeto asi 50 tis., chci se zeptat: Šli byste do něčeho takového? Pokud jo, jaký je postup ? Už jsme se bohužel jednou napálili, jeden "odborník" na kterého jsme se důvěřivě obrátili nám nejdřív slíbil, že nám pošle čerpadlo na repas, za to jsme zaplatili 17000 a pak, když ho tam dali, s diagnostikou v ruce to - i když motor už běžel - tak dlouho ladil až opět odešlo ( je to vůbec možný ? ) - každopádně, teď už jsme fakt v koncích, táhne se to 3 měsíce, táta už je z toho fakt zoufalej :cry: , chtěla bych mu pomoct, prosím Vás tedy o radu, kam se obrátit, kde zkusit sehnat čerpadlo za rozumný peníz, nebo jít do jetého, u kterého není v podstatě žádná záruka.. za každou radu předem díky, pěkný den všem Eva
Reklama

YANEK
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu: vstřikovací čerpadlo Zafira 2,2DTi

Příspěvek od YANEK »

nevim nevim ale už ta cena je podezřele málo na 2.2 dti 7 tisíc to má větší cenu i rozbitý na repas ale možná kecám víc ti řekne denny a romank
denny tu bude určitě večer ale neni problem mu brnknout a optat se tady je odkaz na jeho servis a odkaz na romanak
www.ase-dedic.com
http://carteam.cz/
Magma Red
Obrázek
http://www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
BAD TOYS FOR FAT BOYS
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Napiš mi číslo Bosch čerpadla.Je ve tvaru 0 000 000 000.Myslím,že do tvého vozu žádná oprava čerpadla není možná :o .Pak ti můžu říci víc. :D
Efi007

Příspěvek od Efi007 »

Moc díky za kontakt, číslo čerpadla bohužel nemám, to je na tom to nejlepší, ten kluk co to čerpadlo znovu oddělal ho dal teda znovu opravit, a teď přišel s tím, že máme zaplatit ještě 21 za druhý repas, že při tam došlo i k poškození řídící jednotky či co, to uznejte ale zaplatit je blbost, navíc bez jakéhokoli dokladu, takže čerpadlo nemáme..
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:twisted: no tak to je síla asi nějakej odborník na slovo vzatej
Magma Red
Obrázek
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Efi007

Příspěvek od Efi007 »

víš jak, takhle to dopadá, když chce člověk ušetřit a s důvěrou se obrátí na cizího člověka, teď už by se táta taky rozhodoval jinak, ale bohužel už je pozdě :roll: hele, to číslo je shodný pro všechny čerpadla do těchto motorů, nebo je to jako sériové číslo u každýho jiný?
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

To číslo je stejné na všech čerpadlech.
Efi007

Příspěvek od Efi007 »

Tak to číslo by mělo být toto: BOSH 0470504208 takto mi to poslal ten člověk, který ho prodává jak sem psala v prvním příspěvku, díky
Efi007

Příspěvek od Efi007 »

Tak teď sem narazila na tuhle diskuzi, to co tam píše miam někde v tom dlouhééém příspěvku dole pokud je to skutečně tak je teda asi dost zásadní :
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

cituji z opel club
U mě to samé!! Pooctavii z roku 1998 a 270000 km jsem vybíral auto srdcem a ne hlavou. Jsem zpět u octavie. Na zafiře mi odešel snímač otáček, který je přímo na čerpadle a ne v hlavě válců - měl jsem modelový rok 2003. Bylo tam čerpadlo VP 44 PSG16. Ten dodatek "PSG16" je VELMI důležitý: jak je asi všem oplákům známo, jde o dvoukonektorové (dvoupinové) čerpadlo Bosch, na které NEEXISTUJÍ náhradní díly. Tento typ čerpadla měly jen Vectra C, saab 9-3 a zafira od modelového roku 2003. Prostě si Bosch nebo Opel (nebo oba dohromady) asi řekli, že je tak dokonalé, že vydrží věčnost (statisíce kilometrů, nekvalitní naftu, hrubé zacházení, atd.). Takže kvůli takové banalitě jako je snímač otáček v hodnotě asi cca Kč 3000,00 a i kdyby kvůli vlastní řídící jednotce čerpadla v ceně okolo Kč 10000,00 se musí vyměnit čerpadlo celé, a to z důvodu, že když se čerpadlo rozebere, je vždy nutné vyměnit nějaké to těsněníčko, pístek a seřídit. Jenže na toto čerpadlo neexistují zkušební stolice, programy, předpisy, náhradní díly, nikdo z čerpadlářů jej prakticky nezná z výše popsaných důvodů apod. jako na čerpadla do modelového roku 2002, které jsou označovány jako za náchylné k poruchám, a na které i sám Bosch dává životnost okolo 150000 km. Toto dvoukonektorové je označováno jako bezporuchové. No, takže jsem nekupoval pochopitelně čerpadlo nové za nejméně 60000, ale starší, do kterého samozřejmě nikdo nevidí. Protože jsem se bál, že čerpadlo může odejít kdykoliv znovu (anebo také nikdy), a že nejde opravit, prostě ta nejistota mě vedla k tomu, že jinak povedná zafira (řazení, řízení, jízdní vlastnosti, podvozek, brzdy, variabilita) musela bohužel po 1,5roce a 40000 km s obrovským prodělkem "jít z baráku." Je to třeba jako kdyby se někomu rozbil zámek ve dveřích a v servisu vám řekli "Milý pane, zámek jako náhradní díl neexistuje, musíte si koupit celé dveře s čalouněním se seklem, s těsněním, my vám je akorát nalakujeme." Až vás někoho někdy opel nechá na holičkách třeba na cestě k moři, kdy máte před sebou 1300 km, plný kufr, dvě děti, apod., kdy když auto v garáži nastartujete a po chvíli chcípne a už nechytne a naruší vám to po několikáté celý denní program a režim, kdy máte po každé této situaci auto minimálně na týden odstavené v servisu a komplikuje vám to život, kdy, když vás auto nechá kdykoliv si vzpomene a řešení opravy je finančně neadekvátní k hodnotě auta, takové auto prodáte klidně i s milionovým prodělkem. Vážení opeláci, měl jsem zafiru opravdu rád, ale pro toto technické řešení čerpadel BOSCH VP 44 PSG16 na motorech 2,0 a 2,2 DTI, modelový rok 2003-2005, kdy kvůli maličkosti jako je snímač otáček musíte měnit řekněme pětinu motoru (vstřikovací čerpadlo), se mi prosím nedivte, že jsem utekl k masovce jako je octavia a tím zapadl do davu. Míra
Magma Red
Obrázek
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Yanku, dej si to alespoň do citace, tenhle text k tobě fakt nesedí. :lol:
END
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

Trdlo píše:Yanku, dej si to alespoň do citace, tenhle text k tobě fakt nesedí. :lol:
mám tam napsaný cituji ty trdlo :lol:
Magma Red
Obrázek
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Efi007

Příspěvek od Efi007 »

Tak koukám že jsme narazili na to samé :roll: takže to může znamenat to, že týpek co odvezl naše čerpadlo do opravy ho má 3 měsíce doma v garáži a z nás jen tahá prachy :shock: Takže pokud správně chápu čerpadlo se musí vyměnit kus za kus, buď za nové nebo jeté z jiného auta? Repas není možný?
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

no to sem jenom zkopčil tvůj odkaz ale problem jě že opravdu potřebuješ to tvoje starý čerpadlo dělá se to kus za kus jinak to bude ještě větší ranec
Magma Red
Obrázek
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Efi007

Příspěvek od Efi007 »

Takže i kdybychom splašili jeté, tak je potřeba to staré kvůli něčemu? Jestli můžeš, tak prosím vysvětli, k čemu je potřeba mít to staré, díky
Odpovědět