sídliště + děti na kolech = škoda na autě. Co s tim?

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
j.sida

sídliště + děti na kolech = škoda na autě. Co s tim?

Příspěvek od j.sida » 23 srp 2009, 17:32

Ahoj,
tak jsem byl opět potěšen když jsem se jednou vracel k autu, zaparkovaném na sídlišti a viděl jsem pozdrav pravděpodobně od řidítek nějakého dítěte. Je to proste lehce promáčký a komplet sedřenej lak. není to nic extra velkýho, ale i tak to zamrzí. Nepíšu tady pro rady co s tím nebo tak, to už si nějak zjistím (ale pokud chcete poradit jen do toho) nicméně mě tak nějak zajímá co se dá dělat, když uvidíte nějaké to dítě přímo při činu. Myslíte, že vzít za ruku a dovést za rodičema s tim, že chci zaplatit škodu je účinný? Podle mě většina takových rodičů mě pošle s prominutím do prdele a nebudou to řešit. Tak si tak říkám jestli se vůbec k něčemu podobnýmu dá zavolat policie, i přes fakt, že cena opravy by nepřesáhla řekněme 5000 Kč. Navíc na tom samém sídlišti mi nabourali zadní nárazník tim stylem, že prasknul a ty parchanti tam (to se nedá říct jinak) dělají řidičům vyloženě naschvály. Například když jsem šel auto z bezpečnostních důvodů přeparkovat (parchanti se začali válet po kapotách aut a vůbec je oblejzat), tak udělali rojnici, počkali si za keřem, tak aby nebyli vidět a v zatáčce se tam proti autu rozjeli. naštestí jsem je slyšel jak se domlouvaj a čekal jsem to, tak jsem jel opatrně, ale pak jsem byl dost nas*anej. Navíc to bylo po tom zjištění, že se mi někdo opřel o kastli. tak co vy na to? Máte nějaký zkušenosti? Co by jste dělali vy?

Reklama

Defender
Kontaktovat uživatele:

Re: sídliště + děti na kolech = škoda na autě. Co s tim?

Příspěvek od Defender » 24 srp 2009, 00:06

Já už udělal, proti řidičům debilům, ožralům, vandalům a závistivcům jsem zřídil pojištění proti vandalismu :D Není to teda nic moc s 3%/min 3T Kč účastí, ale je to snad to jediný co se dá dělat :(
Mobil : 602318645

Pico

Příspěvek od Pico » 27 srp 2009, 18:53

Ak budeš mať šťastie a prichytíš dieťa pri tom ako sa ti oprelo o auto bicyklom, parkovisko bude osadené dopr. značkami malo by ísť o verejnú komunikáciu a teda o dopravnú nehodu. Políciu zavolať určite nie je na škodu a ak nie, tak aspoň za rodičmi so žiadosťou o uhradenie škody. Keď nič iné, tak si to decká medzi sebou povedia a dajú pokoj. Inak by to bolo vymáhatelné na súde cestou občiansko - právneho konania, vtedy je dobré mať svedkov - aspoň jedného.
Astra II

spermin

Příspěvek od spermin » 27 srp 2009, 19:11

máš šanci, pokud máš svědky nebo ihned volat policii a měštáci jsou poměrně rychlí.
viz toto https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 677#p87677
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

j.sida

Příspěvek od j.sida » 28 srp 2009, 00:32

pico: no to je prave to. Chytit to dite, mit svedka a mit dukaz. Jenze si muzu vybrat z 8 deti co se tam honej na kolech. Navic jedini svedci, kteri by to mohli dosvedcit bude pravdepodobne rodic nejakeho z nich, ktery pochopitelne bude drzet usta. Legrace je, ze kdyz jsem se ozval a detem neco rekl (vyrazne a nahlas) tak rodinni prislusnici vylezli na balkony, meli plnou hubu kecu atd...

spermin: viz usek pro Pica, ve kterem mluvim o svedcich. Zacinam se smirovat s tim, ze parkovani na sidlisti (byt jen obcas, kdyz jsem u mlade) je pro auto pohroma. Zajimavy je, ze nikomu ze stalych bydlicich se tohle nestava. Patrne se nekterym autum vyhybaji a jine jim jsou vy vite kde.

no nic. diky za rady :) Byl to spis takovej dotaz na zamyslenou v hypotetickych rovinach, protoze realna predstava toho, ze se soudim za to, ze neci harant si nevazi ciziho majetku (co po nich vlastne chci, vsak nekteri si nevazi ani toho sveho) neni nic pro me.

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 29 srp 2009, 18:22

j.sida píše:realna predstava toho, ze se soudim za to, ze neci harant si nevazi ciziho majetku (co po nich vlastne chci, vsak nekteri si nevazi ani toho sveho) neni nic pro me.
Teď si to vystihnul naprosto přesně 8) S parkováním na sídlišti bohužel nic neuděláš, můžeš jen doufat že........... :?:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Odpovědět