samovolné peasknutie čelného skla
samovolné peasknutie čelného skla
Včera som sa vrátil z dovolenky v Chorvátsku. Na 4. deň som na obrovskú radosť zistil, že mi prasklo čelné sklo v časti pred spolujazdcom, bez stretu, t.z., že bez mechanického poškodenia. Prasklina sa ťaká od spodnej hrany okna v poloblúku a ten pokračuje skoro kolmo hore a v jednom mieste málinko vybočuje. Práve v tomto mieste je prstom zvonka cítiť jemnú jamku, inak celá prasklina je vo vnútri skla. Astru mám v záruke, tak som dnes išiel k svojmu predajcovi a okamžite začali špekulovať, že tá mini ďobka, je od kamienka a ja som si ten náraz nevšimol. Vysvetloval som im, že aj keby som si nevšimol náraz, tak prasknutie okna do polovice, by si určite všimla žena, keď to zbadala na druhý deň hneď po tom ako sme sadli do auta. Sklo muselo mať vadu a práve v ten deň sa v priebehu hodiny zmenila teplota z 38 na parkovisku v Trogiri na 24 po ceste do Grebaštice a v noci pršalo. Poradte nejáky argument, ktorý ich presvedčí, že sklo prasklo samo a sú povinný mi ho vymeniť v rámci záruky.
Astra II
- Reklama
Re: samovolné peasknutie čelného skla
Už som bol v Opli / Autotrend / 3. krát. Prvý krát údajne nemali fotoparát, aby si poškodenie mohli odfotiť a zaslať do "Opla". Kam konkrétne som sa nedozvedel. Pýtal som sa, či o tom bude rozhodovať sám Adam ale nedozvedel som sa. Včera som tam bol znova. Už mali foťák, tak si poškodenie odfotili. Mechanikovi som musel pri fotení pomáhať, aby sa mu to nelesklo. Dnes mi mali dať vedieť. Kedže sa do obeda nikto neozval, išiel som tam osobne. Pri parkovaní som zacítil pri krajnej polohe volantu zatrasenie vo volante, tak som to využil s prosbou o doliatie oleja do serva. O okne údajne ešte nič nevedia a doliatie bude problém, nakoľko oni predávajú len litrové balenia. Povedal som, že potrebujem pol deci a nízku hladinu si mali všimnúť pri garančnej prehliadke. Nakoniec mechanik doniesol fľašu s olejom, dolial mi pol deci a ja som v pokladni zaplatil 80 centov. Keď som sa ich pýtal, či sa nehanbia, tak mi bolo vysvetlené, že aj takéto opatrenia priniesla kríza. Je už pomaly 16,00 a nikto mi z Opla nevolá, takže sa čaká na garačného technika, ktorý je na dovolenke a tomu údajne nebudú stačiť fotky ale bude treba vozidlo pristaviť znova, aby mi povedal, že mi poškodenie neuznávajú v rámci záruky. Čo z tohto vyplýva. S dôverou sa obrátte na svojho dílera Opel - garancia mobility. Zdar a silu.
Astra II
Hmm.. to bolo dobré s tým olejom
Nechápem potom na čo je vlastne tá záruka, aj tak ti pomaly nikdy nič neznajú

Nechápem potom na čo je vlastne tá záruka, aj tak ti pomaly nikdy nič neznajú

Žiaľ je to tak. Za celú dobu záruky, som prakticky nič nereklamoval. Za garančnú prehliadku som zaplatil vyše 6.000,- Sk a to som dodatočne zistil, že mi naúčtovali o 0,7 l motorového oleja viacej ako je udávané maximum. Ako darček mi vrátili celý liter. K oleju do serva mi povedali, že na náplne sa garancia nevzťahuje ale keď som sa pýtal, prečo ho mám teda málo, nevedeli odpovedať. Priznám sa, že som ho nekontroloval a verím, že ho tam bolo málo už z prvovýroby. Ak by som tam auto zaviezol a povedal, že mi v krajných polohách trhá z volantom, myslím, že by to odstránili v rámci garancie práve doliatím oleja. Hold išiel som na to zle.
Astra II
No to je teda lol, lidi si stěžujou že nemají co reklamovat
jinak k tomu sklu si myslím že je to nereklamovatelné i když je jasné že tam mohla být nějaká výrobní vada nebo větší vnitřní pnutí tak než to prokazovat znaleckým posudkem bude levnější koupit nové...

Jestli máš ve skle jamku tak máš smůlu. Taky mi prasklo samovolně sklo u Octavky, a technik to opravdu pečlivě zkoumal jestli tam není byť jen nepatrná jamka od kamene, když nic nenašel tak mi sklo bez řečí vyměnili a dokonce i uvnitř umyli
Takže jamka=nezáruční oprava.

Ale mne skutočne to sklo prasklo samovolne. Jamka tam je ako špendlíková hlavička a prasklina cez pol okna. Už som mal prasknuté sklo od nárazu kameňa ale vyzeralo to úplne ináč. Prasklina keď vznikla, tak postupne ale nie od spodnej hrany v poloblúku, potom tá ďobka a temer do polovice okna kolmo hore. Práve tá ďobka si myslím je miesto kulminácie. Uvidím ale mám spoluúčasť 5.000 Sk, hľadať kamaráta, ktorý mi strelil do okna kameň, aj keď to tak nevyzerá sa mi nechce a originál sklo + oprava v Opli cca 300,- €.
Astra II
Tak, kedže mi dodnes predajca nedal vedieť zavolal som do centrály Oplu. Veľmi korektné jednanie s tým, že celú záležitosť prešetria. Poobede mi volali, že moju reklamáciu uznávajú a sklo mi vymenia zdarma v rámci záruky okamžite. Budúci týždeň mi ešte zavolajú, či som nemal nejáke problémy s dealorom. Takže tomuto hovorím profi prístup a dealer dostal počítam poriadne po nose. Dúfam, že mi aspoň sklo vymenia na 100%. Zajtra sa objednávam.
Astra II
Dnes som podľa dohody pristavil auto do servisu o 09,00 h. Prijímací technik nevedel aké vlastne majú pre mňa sklo, kedže som chcel len originál, tak to preveroval. Údajne majú originál. Odišiel som s tým, že hotové to bude poobede. O 12,30 h mi volal zase prijímací technik, aby som si prišiel pre auto, sklo mi nevymenili lebo aj to nové je poškodené. Skoro som odpadol. Údajne možno zajtra bude ďalšie. Kde to žijeme 

Astra II
Hurá sklo vymenené a originál GM Pilkington
Teraz vyskúšať, či dobre sadlo. Musím sa poďakovať zastúpeniu GM na Slovensku, pretože bez nich by som dodnes jazdil s prasknutým sklom a zvlášť za uznanie výmeny v rámci garancie
Budú mi volať v pondelok ako som spokojný s výmenou.

Astra II
-
- Kontaktovat uživatele:
no, tak jsem si to tu celé pročetl a koukám že je to celé pořád jen o lidech. No prošel sis svoje a hlavní je, že sklo je už ok. Dobrá skušenost pro ostaní... 

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Heeej čo tak zrazu ??
Ale aspom že sa ti to podarilo, gratulujem

Ale aspom že sa ti to podarilo, gratulujem

Chlapi zistil som, že som, že GM si svojho zákazníka naozaj vážia a to v mojom prípade za mňa zatiahli účet za okno a jeho výmenu. Nemali problém zo svojej pozície preverovať si postup dealera a urgovať ho. Naozaj príjemná skúsenosť.
Astra II