Rozkmitání auta při rozjezdu
Rozkmitání auta při rozjezdu
Kámošovi se při rozjezdu nepříjemně rozkmitá celé auto.po rozjezdu se to ustálí. Při vyšších rozjezdových otáčkách to nedělá, ale to už pak hrabe.
Typuju to na silentbloky, ale rád uvítám další názory zkušených.
Typuju to na silentbloky, ale rád uvítám další názory zkušených.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
- Reklama
Podľa mňa ide len o to ako kamoš púšťa spojku. Keď dáš malý plyn, pustíš spojku a následne prudšie pridáš, ale ešte pri tom rozjazde, tak sa auto samozrejme zatrasie. Podľa mňa to je štýlom jazdy - púšťania spojky. Aj mne sa to občas stane, keď nenechám spojku preklznuť pri malom plyne a prudšie pridám a hlavne do kopca.
Astra II
Re: Rozkmitání auta při rozjezdu
tento problem mam tiez, ked sa chcem pruznejsie rozbehnut povecme "zahrabat" namiesto zahrabania auto zacne neprijemne skakat ... je jedno ci sa rozbieham rovno alebo do strany (krizovatka T) neviem cim to moze byt ze by silentblok ?
Za4a A - Elegance, 1,8 16V, 2001
E-e, nemám TC a při málo plynu mi to dělá taky. Prostě to chce trochu víc otáček.
Ale silentbloky motoru doporučuju tak či tak zkontrolovat.
Ale silentbloky motoru doporučuju tak či tak zkontrolovat.
no TC robi inak myslim a blika mi aj ta kontrolka ked zapina tc toto je proste brutalne skakanie celeho predku auta ... a je bez sance spravit nieco take ako presmykovanie kolies ... nehadam sa ze to nemoze byt to TC ale to je skorej take chrcanie ako ked brzdi ABS ale toto je proste trasenie skakanie no hroza ... ak toto robi TC tak to je potom dost hnusne zvladnuty system a to sa mi na opel nezda 

S hrabáním nemám problém, klidně i na 2ku
Akorát to chce sladit spojku a přiměřené otáčky 

no a prave o to ide ... ja nemam sancu autu zacne skakat predok jak besny ... vidim to na nejaky silentblok ...
2 FLOG: Dej si do podpisu popis auta ať víme jestli Ti blbne 1.4ka nebo 2litr 

Co zadní tlumiče, jsou v pohodě ? Když prudce zabereš, tak ti klesne zadek, to by mohla být příčina.
Až teď jsem si uvědomil že se nemluví jen o "rozkmitání" auta, to mi dělá při málo otáčkách, ale i o skákání. To se mi taky občas stalo, ale od výměny tlumičů už ne, proto tě směřuju na ty tlumiče.
Až teď jsem si uvědomil že se nemluví jen o "rozkmitání" auta, to mi dělá při málo otáčkách, ale i o skákání. To se mi taky občas stalo, ale od výměny tlumičů už ne, proto tě směřuju na ty tlumiče.
no to by mohlo byt ... a ide len o zadne ? alebo aj o predne ? to mierne trasenie to mam ked povedzme cuvam do kopca ze parkujem alebo tak to viem co myslis ale toto je presne ako hovoris skakanie auta ...
Spíš to vidím na zadní, protože já měl podle testu u Autokelly zadní (hlavně pravý) špatný, ale předek v pohodě a taky se mi to občas stalo.
Taky je důležitý, jestli to skáče jen za studena (což je relativně obvyklé u Aster/Zafir že cukají) nebo i u teplého motoru.
Taky je důležitý, jestli to skáče jen za studena (což je relativně obvyklé u Aster/Zafir že cukají) nebo i u teplého motoru.
neviem ci som trafil spravnu temu ale mam podobny problem:
auto mi zacalo poskakovat ale len kym je studene, ked sa motor zohreje ide bez problemov
nastartujem (studeny motor) idem sa pohnut, jemne pustam spojku a autom zacne sekat-skakat, pomoze rozbiehat sa na vyssich otackach, resp ked sa motor trocha zahreje, prestane...
moze to robit spojka? pretocit sa mi ju nepodarilo
ako skontrolujem silentbloky? - tusim ze nebudu v najlepsom stave, obcas auto na volnobehu nezvycajne vybruje (zohriaty motor, samozrejme)
auto mi zacalo poskakovat ale len kym je studene, ked sa motor zohreje ide bez problemov
nastartujem (studeny motor) idem sa pohnut, jemne pustam spojku a autom zacne sekat-skakat, pomoze rozbiehat sa na vyssich otackach, resp ked sa motor trocha zahreje, prestane...
moze to robit spojka? pretocit sa mi ju nepodarilo
ako skontrolujem silentbloky? - tusim ze nebudu v najlepsom stave, obcas auto na volnobehu nezvycajne vybruje (zohriaty motor, samozrejme)
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto