Výměna palivového filtru
Výměna palivového filtru
Dobrý den chtěl bych se zeptat ohledně výměny palivového filtru u Zafiry A 2.0 DTI na podrobný postup jestli su musí odpojit baterie protože když ji tedy odpojím tak se ztratí kod rádia který se tam pak musí zadat jak ?(přes diagnostiku nebo k tomu není potřeba diagnostika? ) potom tedy rozdělám nádobu palivového filtru výjmu vložku dále tedy vyčistím nádobu a zaleju čistou naftou a uzavřu nádobu motor by tedy měl normálně nastartovat počítám ??? nebo co je potřeba ještě udělat při výměně palivového fitru a popřípadě nemůžu najít ruční pumpu takže se tedy odvzdušbuje automaticky při sešlápnutí plynu ??? Předem diky za odpovědi
- Reklama
Re: Výměna palivového filtru
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
- wizyy
- Kontaktovat uživatele:
musis hadicky odvzdusnit externim cerpadlem...jinak si zadres cerpadlo....uz se to tady nekolikrat resilo...hledej
myslíš že je nutné používat externí čerpadlo na škole sme to jenom zalili naftou a krásně to nastartovalo. Ale nepamatuji jsi jestli jsme měli odpojenou baterii jestli to je nutné ??? A zafira nemá ruční čerpadlo co ??
- denny
- Kontaktovat uživatele:
A nemá ani dopravní čerpadlo.
Ale tak při výměně by mělo tedy stačit zalít palivový filtr a odvzdušnit by se to mělo samo při sešlápnutí plynu je to pravda ??
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No,to právě není pravda.Čerpadlo nemá samonasávací schopnost a zpátečku navedenou do přívodu.Bosch a Opel dodává každy své odvzdušňovací zařízení.Ale stačí podtalová pumpa/třeba Mytyvac/s nádobkou ve vedení a jde to taky.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
tady máš vše o svém systému
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=5260
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=5260
Moj pripad,strach jak pred skuskou z matiky
na radu suseda (sam by som do toho nesiel ani za svet) som dosiel s teplym motorom (lepsie spolupracuje pri startovani) odopli hadice,vymenili filter,doliali povrch naftou.S malou dusou som startoval a kopla v momente.Ale po takych 5 sekundach skapala,tak som ju tocil asi dalsich 5 sekund nez chytla a nechal som ju na volnobeh asi 10 minut nech sa zrovna.
Vsetko je poprve...
na radu suseda (sam by som do toho nesiel ani za svet) som dosiel s teplym motorom (lepsie spolupracuje pri startovani) odopli hadice,vymenili filter,doliali povrch naftou.S malou dusou som startoval a kopla v momente.Ale po takych 5 sekundach skapala,tak som ju tocil asi dalsich 5 sekund nez chytla a nechal som ju na volnobeh asi 10 minut nech sa zrovna.
Vsetko je poprve...
Astra caravan i line Y20DTH
-
- Kontaktovat uživatele:
Dělal jsem to na 2.0 DTi, normálně jsem ten starý filtr vybral ven, hodil nový, pak jsem to až po vrch zalil naftou, zadekloval a přitáhnul. Po na startování ani neškytl... 

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
a odpojovali ste baterii???
musim při výměně palivového filtru odpojit baterii ???
-
- Kontaktovat uživatele:
Ne.. to je blbost... zbytečně... hlavně to pořádně zalej naftou pak. 

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....

Ok a diky. Chtěl jsem se ještě zeptat když potřebuji aktivovat rádio kodem. Tak jak se to dělá přes diagnostiku nebo jenom přes rádio ????
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
rádio aktivuješ kódem, pokud ho máš 

teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip