Astra G vs Fabia

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI »

Cestovni rychlost 140-150 a pruznost do 70km/h si myslim zajisti jedine ta 1.6 (na skoda foru reknou ze 1.4 55kW jede 150 v pohode, ale nesmi se zapominat na to ze skodovky dosti znacne promerujou oproti oplu). 1.4 od opla je dost tociva, coz ve meste povazuju za minus. Je take potreba mit na mysli, ze nizsi kubatura automaticky neznamena nizsi spotrebu!
Reklama

manli2

Příspěvek od manli2 »

Pleshoun píše:
Marky píše:V dnesnim Svete motoru poravnaji tri nova auta do 300t Kc a je mezi nima Astra clasic II 1.4 a Fabia 1.2. Astra samozrejme vyhrala, ale Fabka si take nevela az tak zle skoncila na druhem miste.
Ach jo... jak můžou něco s motorem 1,2 považovat za auto... uveze to jen řidiče a nákup z pekárny... myslím, že v těch testech se dost projevuje patriotismus...
Můj pocit z 1,2 fabie... nedá se s tím předjet a do kopce ani jet... všechno se v tom klepe a hrká (auto mělo najeto 25 tisíc), prapodivně to proti astře plave po silnici, blbě to brzdí, mám divný pocit ze spojky (bere až úplně nahoře a spíná hrozně rychle)
Zastáncům "naší" značky se omlouvám, ale jediné použitelné auto značky škoda je nová oktávka 1,9 TDI
no kupovat 1.2 do rodinýho auta je blbost... .. fabka by byla ve vyspělim světě jako druhý auto v rodině a tam ženský ta 1.2 stačí aby dojela j dětma do školy, nakoupila a tak... :wink:

jinak 1.2 na své papírové parametry jede až překvapivě dobře... ;)
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI »

1.2HTP je od pocatku mysleno jako motor vyslovene do mesta a vse je tomuto ucelu podrizeno. Motor ma nejvice sily v nizkych otackach a pokud se nehoni tak se odvdeci velice dobrou spotrebou. To ze se zda ze jede dobre je dano prave tim nizko polozenym prudkym narustem vykonu (resp. jinak receno maximem kroutaku). Pri predjizdeni se ale naplno projevi nizky vykon tohoto agregatu.
Dj.radim

Re: Astra G vs Fabia

Příspěvek od Dj.radim »

Fabii bych moc nebral.Astra je levnější a vybavenější a podle mně i lepší.Fabia je z dílný fauvé-Audi,Seat,Škoda,VW si drží cenu jen díky značky.U tychto aut zaplatíš jen za značku.Doporučuju bud Opel nebo Fiat.Na ty jsou levné díly.Jinak potom Renault,Peugeot,Citroen.Můj názor.
Pavlik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavlik »

Panové máte pravdu Fabku raději ne! Já měřím jen 180cm a v zadu se vní mlátím do hlavy.Má jí švagr s motorem 1.4 combik a už při 3 dospělých je líná až hrůza stačí slabší kopec a je to v .....
ASTRA G 100 Edition caravan -X16XEL r.99
Gilles

Příspěvek od Gilles »

Diky pomohli ste...

to all: fabiu htp 1.2 nechcem - favorit som uz mal, dik... :D

Ked uz vas vsetkych mam takto "na drate" skuste mi prosim povedat konkretne opravy a hlavne ceny, kolko vas to stalo na opravu... kedze budem mat ojetinu, tak ratam s nakladmi na opravy.. preto ma zaujima na co sa mam zamerat... pocul som ze hlavne - hrdzavý výfuk, olej, po 150000km rozvody, praskajuce ziarovky, central, atd... chcem pocut konkretne ceny opravy... budem vdacny...

pomohli ste moc... :wink:
Pleshoun

Příspěvek od Pleshoun »

Tady máš přehled základních oprav, které jsou teď v akci...
Jen pro přehled... http://servis.opel.cz/
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

Gilles píše:Diky pomohli ste...

to all: fabiu htp 1.2 nechcem - favorit som uz mal, dik... :D

Ked uz vas vsetkych mam takto "na drate" skuste mi prosim povedat konkretne opravy a hlavne ceny, kolko vas to stalo na opravu... kedze budem mat ojetinu, tak ratam s nakladmi na opravy.. preto ma zaujima na co sa mam zamerat... pocul som ze hlavne - hrdzavý výfuk, olej, po 150000km rozvody, praskajuce ziarovky, central, atd... chcem pocut konkretne ceny opravy... budem vdacny...

pomohli ste moc... :wink:
vejfuk origo 3200, rozvody na 60tis nebo 120tis cena podle motoru cca 3000-7000
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
manli2

Příspěvek od manli2 »

problém s praskajcímy žárovkami se dá vyřešit pomocí součaástek v hodnotě 20 kč :wink:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Gilles

Příspěvek od Gilles »

OK Hosi, tak to vizera na Astru... aj na skodovackom fore mi ju poradili (divne)... :?

po zvazeni pre a proti mi vychadza jedine proti len to, že oplackych servisov je pomenej... a to zas neni take, lebo ak si najdem servis kde budem spokojny, tak ma nezaujimaju ostatne, ajkeby ich bolo 300...

tak ja to teda skusim... diky zatial.. 8)
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

Gilles píše:OK Hosi, tak to vizera na Astru... aj na skodovackom fore mi ju poradili (divne)... :?

po zvazeni pre a proti mi vychadza jedine proti len to, že oplackych servisov je pomenej... a to zas neni take, lebo ak si najdem servis kde budem spokojny, tak ma nezaujimaju ostatne, ajkeby ich bolo 300...

tak ja to teda skusim... diky zatial.. 8)
můžeš mi dát odkaz na to forum kde ti doporučili astru?

Gilles

Příspěvek od Gilles »

je to na garaz.autorevue.cz v sekcii skoda..

http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?t=6567
Marhonza

Příspěvek od Marhonza »

Tady se taky řeší Astra vs Fabia: http://cafe.auto.cz/viewtopic.php?t=482 ... =50&arch=0 Je tam ale opačné řazení příspěvků tak je potřeba číst odspodu.
Zatím astru nemám, ale chci ji
Luky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky »

Marhonza píše:Tady se taky řeší Astra vs Fabia: http://cafe.auto.cz/viewtopic.php?t=482 ... =50&arch=0 Je tam ale opačné řazení příspěvků tak je potřeba číst odspodu.
:lol: Slusnej flamewar, hlavne na strane 2 :lol:
--- Astra G '98 1.4 16V ---
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

mě dostalo to jak tam řiká že když bude spořit do štruzoku tak za 5 let bude mít nový auto a když si ho koupí teď na leas tak bude mít 5 let strarou ojetinu, já teda nevim jak ten pán, ale já žiju jenom jednou a chci si trochu užít, pána může za 3 roky sejmout náklaďák na přechodu a prachy ve štruzoku mu budou na hovno :idea:

Odpovědět