Klimatizace - nejde
- Reklama
Re: Klimatizace - nejde
Tak budeš mít jen málo chladiva. Pokud máš v okolí někoho z op-comem, dokáže ti zjistit jak jsi na tom. Nebo cívka v pr..

END

Cívka v pr.. by měla rozžhnout tu kontrolku, ne?

2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

- vasekpetr1
Kontrolka chlazení se podle mě rozsvítí při poruše chlazení (zvýšená teplota a nenajetí ventilátorů od povelu termostatu, zvýšený odběr motoru ventilátoru - zadření, něco ve vrtuli, a pod.). Ztráta média v klimě nebo přerušená cívka spojky pouze zanese poruchu do paměti ŘJ chlazení, ale kontrolka po nastartování zhasne a tváří se, že je vše v pohodě. Já bych v tvém případě zajel naplnit a odzkoušet klimu, pokud se projeví únik, pokračovat dál - chladič, kompresor, výparník.

Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

- denny
- Kontaktovat uživatele:
koubecek-buď máš málo náplně nebo je KO cívka kompresoru nebo nejde signál z ř.j. chlazení do kompresoru nebo máš uhnilý vodič před kompresorem.Vše nutno proměřit. 

- vasekpetr1
Plho vždyť o tom se tu už půl hodiny bavíme!!!   

Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,

Vasekpetr: nenavážej se tu do dennyho.   

Jinak máš pravdu, RJ chlazení zaznamená problém s cívkou jen pokud je civka zkratovaná, pak zůstane kontrolka svítit, pokud jen odejde a není ve zkratu, tak normálně zhasne. Ale ten zkrat poznáš i na pojistkách. 

Koubecek: vleť na diag, a na měření, jak ti napsal denny. Budeš mít jasno hned.

Jinak máš pravdu, RJ chlazení zaznamená problém s cívkou jen pokud je civka zkratovaná, pak zůstane kontrolka svítit, pokud jen odejde a není ve zkratu, tak normálně zhasne. Ale ten zkrat poznáš i na pojistkách.

Koubecek: vleť na diag, a na měření, jak ti napsal denny. Budeš mít jasno hned.
END

- vasekpetr1
To bych si pane kolego nedovolil, navážet se do dennyho - vážím si dennyho - už mi taky pomohl.  

Děkuji všem za rady a snahu.Již mám jasno náplň je vpr...,takže někde je dírka.Hned po neděli to budu muset pořešit.

ZAFIRA 2,0 DTI 74KW ELEGANCE 2001

- vasekpetr1
Můžu ti říct podle sebe, že mně náplň vydrží tak asi rok - na jaře zajedu dát novou náplň se zkouškou těsnosti - dle chlaďaře nikde nic neutíká, jediná stopa úniku je na spoji tlakové hadice do trubky před kompresorem (výměna hadice je podle dennyho za 8 klacků a do toho zatím nejdu), zkusím ji nechat přetěsnit. Zatím jsem vyměnil chladič a spojku. Čili další možný únik už jedině na výměníku v palubce, a jeho výměna musí být horor: rozebrat celou palubovku  - do toho zatím nejdu.
  - do toho zatím nejdu.

- do toho zatím nejdu.
  - do toho zatím nejdu.Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,

mě unikalo chladivo přes plnící ventil u chladiče-nový 170,- 

zafira Y20DTH 2001 PP od davida +tempomat za 300,-  :-)))
agila 1,2 2004 drahé polovice(pasé,teď ochcávka :D)
op-com 1.39 EN

agila 1,2 2004 drahé polovice(pasé,teď ochcávka :D)
op-com 1.39 EN
Tak se můžu přidat do klubu   

Klima plná min. z 90-95%. Odpoledne jedu stěhovat kámoše, vesele se chladím, zaparkuju, znovu jedeme a stále chladím. Zaparkuju, odnosíme, odjíždím a KULOVÝ Já myslel že chytnu infarkt. Přesně loni měněná elmag. spojka za novou.
  Já myslel že chytnu infarkt. Přesně loni měněná elmag. spojka za novou.
Podotýkám že kontrolka nesvítí (loni svítila, po výměně spojky už ne), otáčky se zvednou. Pojistky jsem kontroloval a preventivně vyměnil.
Za pár dní se dostanu pod auto, tak kouknu, jestli není problém v konektoru na ŘJ chlazení (už to tady na fóru taky bylo, myslím že rychlyradim), třeba jsem na něco najel a nevím o tom
Tak mi držte palce

Klima plná min. z 90-95%. Odpoledne jedu stěhovat kámoše, vesele se chladím, zaparkuju, znovu jedeme a stále chladím. Zaparkuju, odnosíme, odjíždím a KULOVÝ
 Já myslel že chytnu infarkt. Přesně loni měněná elmag. spojka za novou.
  Já myslel že chytnu infarkt. Přesně loni měněná elmag. spojka za novou.Podotýkám že kontrolka nesvítí (loni svítila, po výměně spojky už ne), otáčky se zvednou. Pojistky jsem kontroloval a preventivně vyměnil.
Za pár dní se dostanu pod auto, tak kouknu, jestli není problém v konektoru na ŘJ chlazení (už to tady na fóru taky bylo, myslím že rychlyradim), třeba jsem na něco najel a nevím o tom

Tak mi držte palce

Hlásím se taky...u mě to je ale nefunkční už od srazu v Letňanech...Klimu zapnu, kontrolka nesvítí, otáčky i spotřeba se zvedne, ale pořád je v autě vedro jak v pr... Tak mám Trdlo další prácičku pro Tebe  Opravu ale po Tobě neci...stačí zjistit, co tomu vlastně je
 Opravu ale po Tobě neci...stačí zjistit, co tomu vlastně je 

www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz

www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
A nemáš ji přepnutou na přední okno ? To pak kontrolka nesvítí  
EDIT: Samozřejmě jsem se upsal, myslel jsem kontolku vnitřní cirkulace

EDIT: Samozřejmě jsem se upsal, myslel jsem kontolku vnitřní cirkulace

Naposledy upravil(a) Miguello dne 17 čer 2009, 11:45, celkem upraveno 1 x.

- 
				Gabrihell
Pridávam sa aj ja....spínač klímu zopne, aj chladí ale slabo. naplnená ja takmer na 100%.

Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1