Provizorní dopravní značení

Co se jinam nehodí pište sem
Tom.cz

Provizorní dopravní značení

Příspěvek od Tom.cz »

Zdravím, chlapi nevíte někdo jestli jsme povini respektovat veškerý dopravní značení, který si někdo někam postaví? Třeba zákaz stání namalovanej na kusu plechu apod.? Dnes mi odtáhli Astruši při blokovým číštění. To by nebylo nic divnýho a klidně bych uznal svoji chybu a šel pokorně zaplatit za odtah. Pokud by značení bylo provedený rozumně. Ale tohle je bylo udělaný na jakýchsi posvařovaných konstrukcích o výšce cca 50cm a značka tak průměr 30cm a nalepenej papír (A4) o čištění. Tohle bych pořád nějak překousl, ale horší je, že to značil někdo kdo to tu nezná a ty značky sou nastavěný směrem od slepé ulice ze strany odkud se na parkoviště nejezdí (tedy pokud nebydlíte v té slepé :D ). Takže sem si jí samozřejmě nevšiml :).
Samozřejmě, že si myslím, že nemám šanci s touhle namitkou uspět, ale aspoň se chci na zítra připravit :D .
Astra Caravan 1.6 16V...X16XEL...100 Edition
Reklama

Pepino_GH

Re: Provizorní dopravní značení

Příspěvek od Pepino_GH »

Značky a i její umístění by měly odpovídat zákonu... Nejlepší udělat si fotku...
ASTRA H 1,7 CDTI CARAVAN
ASTRA G 1,2 16V HTB 5D, Supersport, Cross Country..
https://www.astra-g.cz/galerie/pepino-gh/
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

no já myslim že dopravní značemí musí splnovat určitý rozměry a vyhotovení
Magma Red
Obrázek
http://www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Tom.cz

Příspěvek od Tom.cz »

Fotku sem si samozřejmě udělal. Zkusím si o tom popovídat s tím chlapíkem.
Nějakej odkaz na citaci zákona, že značení musí vypadat určitým způsobem asi nemáte, že?
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

Dej foto sem ať vidíme také 8)
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

přesně jak píše Yanek, dopravní značky musí být podle přesně podle ČSN normy a dokonce by ani takové ty dodatkové tabulky s datem očisty neměly být přepisovatelné nějakým fixem, ale měly by být vyhotoveny zase podle té normy (tzn. že by to mělo být nalepeno stanoveným typem písma - v reálu sice nemožné, ale měly by to tak být)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

ale jo, já myslím že máš celkem silné argumenty, měl si zavolat hnedka fízly na ty čističe/odtahovače... značky mají mít přesné rozměry a navíc pokud byla v opačném směru jednosměrky tak už není vůbec co řešit...
Tom.cz

Příspěvek od Tom.cz »

Asi debilní dotaz, ale jak vložím foto?
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

mrkni se na stránky www.hicon.cz je to výrobce dopravního značení a mají na svých stránkách i odkazy na jednotlivé normy, zákony a vyhlášky
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

kamarád google vyhodil 30/2001sb např zde

hned §4 odst. 1 c...

"přenosné dopravní značky, které jsou umístěny na červenobíle pruhovaných sloupcích nebo stojanech..." což podle tvého popisku určitě nesplňovala

a dále § 5 odst. 1 nebyl splněn pokud byla z opačné strany jednosměrky jak říkáš a taksamo § 6 odst. 1 nebyl splněn
Tom.cz

Příspěvek od Tom.cz »

Moc díky, chlapi.
Pruhovanej sloupek ta svarovana konstrukce bohuzel ma :). Ale jak rikam. Je mi tak do max do pasu a hlavne je postavena z prijezdu od slepe ulice.
Tak jeste jednou diky za podporu a pomoc. Zitra to zkusim na chlapika na parkovisti a pozdeji snad i na policajty. Protoze predpokladam, ze k odtahu me bude cekat jeste pokuta za parkovani, co? :(
eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Podle mě na velikost nebo provedení značky to neuhraješ ta v té vyhlášce nikde není a pokud to je v nějaké ČSNce tak ty nejsou závazné pokud to není přímo ve vyhlášce uvedeno. Ale pokud byla umístěna tak že si jí nemohl vidět při parkování tak snad musí uznat že máš pravdu a odtáhli si to pro své potřeby, ještě bych si to nechal potvrdit na papír pro jistotu...
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

Nechci Tě strašit, ale dle mého názoru nebudeš mít moc šancí na úspěch... Sice s tímto zkušenost nemám ( díky bohu nám zatím Astru neodtáhnuli ), ale jak prokážeš že si stejně do té slepé ulice nevjel? Neříkám že nemáš šanci na úspěch, pokud řekneš že si přijel z ulice odkud si na to dopravní značení neviděl... Ale prokázat to asi nemáš jak, pokud není na to parkoviště namířená kamera, která zabírá i již zmíněnou křižovatku :?:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty »

Šancí asi moc nemáš, ale třeba zkušený právník by to dokázal. Pokud značka nesplňuje normy, nemusíš jí respektovat. Stačí, když je nečitelná nebo různě přestříkaná sprejem nebo deformovaná, zrovna stejné to je s vodorovným značením, když už je špatně čitelný, a kolikrát si ani člověk nevšimne, že tam vůbec něco je, taky se nemusí respektovat.
Jedna vlastní zkušenost.... U nás v jedný ulici si chlápek dal sám před barák zákaz stání. Zaparkoval jsem tam, protože nikde jinde nebylo místo no a druhý den na autě botička. Tak jsem zavolal cajty a odmítl zaplatit pokutu. Sepsali protokol a já do vyjádření napsal, že jsem značení nerespektoval kvůli tomu, že ta značka je černá stavba, že ji tam umístil ten idiot. Museli provést šetření a hle, zjistilo se, že značku neumístil zřizovatel, ale kdosi. Takže jsem nic neplatil a ještě přijeli a značku odmontovali.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Tak k tomu dodám snad je to, že pokud ta jejich značka splňuje "něco", což bohužel i s pomocí foto budeš těžko prokazovat, že nesplňuje, je úplně jedno jestli byla do pasu, nebo ve dvou metrech. Je to jako se značkou, která je třeba zakrytá větvemi stromů, prostě neviditelnost značky tě neomlouvá...
Není to tak dlouho co něco podobného bylo v TV (nevím jestli občanskej jouda, černý ovce bo co to bylo), ale ani po šťourání a snažení se TV nic nedokázli. :(
END
Odpovědět