Volnoběh na Z22SE :-(

Odpovědět
riddick2663
Kontaktovat uživatele:

Volnoběh na Z22SE :-(

Příspěvek od riddick2663 »

Zdar,

tak jsem tu opět se stejným problémem. Stále špatný volnoběh. Stává se to tak jednou za týden a je s tím provázána špatná odezva na plyn, resp. díry v plynu. Auto poškubává. Otáčky volnoběhu klesnou při zastavení na 500 a zlobí to pak při každém dalším zastavení. Když to pak chcípnu, tak už to naběhne většinou v pohodě a je zase klid. Vyčistil jsem klapku (byla celá venku), EGR, ten jsem zkoušel i zaslepit, ale při řazení vždy otáčky o kus vyběhly a pak teprv spadly, tak jsem jen vyčistil. Vyměnil jsem i snímač tlaku sacího potrubí. O něco se to zlepšilo, otáčky nepadají pod 500 a auto jede celkově líp. Už mě napadá jen vyměnit klapku :-( Jinak žádná kontrolka motoru nesvítí. Prosím o radu, díky.
Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: Volnoběh na Z22SE :-(

Příspěvek od Fritol »

mozna krokovej motorek volnobehu ne ? :) a nebo se skus diag. podivat kolik mas nastaveno voln. otaček. popripade prenastavit na tech 850 :).
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
riddick2663
Kontaktovat uživatele:

No krokáč tam právě neni. :-( Klapka se nezavírá uplně. Krokáč jsem řešil na VeBe na X20XEV, tam byl. Proplach WDčkem a byl klid. Jinak standar otáčky jsou vždy cca 700-800 a to je klid, drží, žádné kolísání. Jen 700-800, nebo 500 :-(
Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty »

Přesně to co popisuješ se mi stalo po výměně baterky. Skákající volnoběh, díry v plynu, auto se nechtělo vytočit. Po dalším startu už to bylo všechno normál a zatím se to neopakuje, takže to zatím neřeším. A jinak se mi to pravidelně stává v zimě, když nechám stát auto delší dobu na mrazu. Vždy ho nechám chvilku běžet, pak chcípnu a po dalším startu je vše ok. Pokud si prolez co se dalo a diagnostika neukazuje chybu, napadá mě jen výměna palivovýho filtru, zkusit zapalovací lištu a změřit baterku, případně zkontrolovat agr nebo jestli není někde děravá nějaká podtlakovka.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Majesty: A čistil jsi klapku??? Podle mně máte jen problém v dosedacích plochách klapky, že vám úplně nezavře. Je nutný pořádně pročistit carboncleanerem, nebo čističem vstřikovacího systému. Kdyžtak mi napiš, zvládli by jsme to u grilovačky v tu neděli. :wink: Ale musím s tím počítat, abych vzal spraye.
END
riddick2663
Kontaktovat uživatele:

No baterka je rok a půl stará a měl jsem ji ve VeBe a žádný problém. No při čištění EGRu jsem si všiml že když vyskočí a zaskočí, tak se dá ještě domáčknout, ale to je milimetr, tak nevím a asi by to dělalo ak furt ... netuším. :-( Normálně mám volnoběh někdy 700, někdy 800 co jsem dnes koukal. Taky to pak má ten špatnej plyn, včera jsem to zkoušel, jel jsem pomalu se stejnym plynem a škubalo to, dvakrát i celkem dost, to by asi sedelo na otevřenej EGR. Než jsem vyměnil ten snímač tlaku, tak jsem se musel rozjíždět na druhý sešlápnutí plynu, jinak se dusil, teď se vcelku normálně rozjedu.
langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 »

Aky snimac tlaku si menil?Snimac tlaku oleja?A co ma on spolocne s pohinanim sa? Dakujem.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Jimmy323f
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmy323f »

zkus odpojit EGR (kabelaz) a pozoruj chovani ... melo by to jezdit normalne jen by mela zacit svitit kontrolka na palubovce .. pokud to bude blbnout dal tak EGRkem to neni ;) me zacalo EGR blbnout tak jsem laboroval a nakonec jsem zjistil ze kdyz je odpojeny tak je motor v cajku jezdi gut zere normalne jen sviti ta blba kontrolka ... takze i tak se da zjistit co dela brajgl .. kdyz ti t obude blbnout dal tak je EGR gut a hledej jinde.
posouvatko do práce a z práce Astra Coupe 2,2 Irmscher (druhé autí v rodině)
Obrázek
riddick2663
Kontaktovat uživatele:

Měnil jsem senor tlaku sacího potrubí, je hned vedle klapky a nahrazuje váhu vzduchu. S tím EGRem to vyzkouším :-) Dobrá rada, nějaká kontrolka mě nezabije :-)
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Jimmy: A to jsi testoval až poté co jsem ti oznámil, že ho máš v pytli, nebo předtím. :D
END
riddick2663
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem jeste pred odjezdem z prace odpojil EGR, tak to tak chvili necham a uvidim. Nicmene me prekvapilo, ze RJ to vcelku nevadi a jeho nepritomnost vcelku ignoruje. Zadna oranzova zare se nekona ... ? Zvlastni rekl bych. No uvidime, treba jen zaspala ;-)
riddick2663
Kontaktovat uživatele:

Tak kontrolka se rozsvitila az rano, zvlastni. Jinak z bloku mi vede pod klapku trubka, kudy se to fouka, tak to ucpu na blok, to bude jednoduzsi, nez vrtat diru. Zatim volnobeh drzi a pri razeni to jen vyjimecne trochu vyskoci, nez otacky.
Odpovědět