Fotodokumentace poskytnutí první pomoci.. pov.výbava na SVK!
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fotodokumentace poskytnutí první pomoci.. pov.výbava na SVK!
a vies poskytnut prvu pomoc ???
- Reklama
Nesmyslných je hodně. Třeba mobilní operátoři si na svých věžích nechávají vylepit "plán únikových cest". Když začne hořet, určitě půjdu nejdřív k plánku, abych se podíval kudy venMajla píše:ale ta představa, že vedle mě leží postižený z autonehody a já (držíc v ruce příručku) študuju jak mám poskytnout umělé dýchání![]()
Podle mě je nějaká kartička nesmysl, vždyť poskytnutí první pomoci se učí už na prvním stupni ZŠ a na kdejakém táboře.

2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Vzhledem k tomu, že jezdím každý rok na tábor jako vedoucí a s dětma to pravidelně probírám tak teoreticky to umím. Otázka je jak se zachovám až to bude opravdu potřebabrhy píše:a vies poskytnut prvu pomoc ???

Ja viem ako dať dýchanie a masáž srdca, ale vždy po čase zabudnem počty vdýchnutí a stlačení hrudníka. Tiež každý vie ako priškrtiť končatinu pri krvácaní, ale nemusí vedieť kde je najvhodnejšie miesto na ktorej končatine. A práve na takúto "výpomoc" je to dobré.
-
- Kontaktovat uživatele:
podla mna je to blbost uz vidim jak by si zohanal ten papier po aute keby sa nieco stalo to si neviem ani predstavit no ale aj tak dufam ze to nebudem potrebovat
ten papier mas mat pri lekarnicke..tak staci vediet kde mas lekarnickulukaskpd píše:podla mna je to blbost uz vidim jak by si zohanal ten papier po aute keby sa nieco stalo to si neviem ani predstavit no ale aj tak dufam ze to nebudem potrebovat

-
- Kontaktovat uživatele:
papier je spolu s nehodovim papieroten co je v cechach co si mame vyplnovat
a lekarnicka je vzadu

-
- Kontaktovat uživatele:
chlapci ale viete o tom ze ak poskytnete prvu pomoc a nieco sa danemu stane tak to ide na vase triko ???
....ja si myslím že každý má mobil a ked vytočíš 112 tak ti operátor poradí viac ako trápna karta ...
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
myslím si ze ked budes poskytovat prvu pomoc s rozumom a nebudes si hned o sebe mysliet ze si hotovy lekar, tak zranenemu neubližis..pokialmu samozrejme nebudes robit masaz srdca..ked bude mat zlomenu ruku..brhy píše:chlapci ale viete o tom ze ak poskytnete prvu pomoc a nieco sa danemu stane tak to ide na vase triko ???

Kód: Vybrat vše
„Podle platné legislativy musí mít řidič povinnou výbavu země původu, tedy českou, a tak se domnívám, že mu pokuta nehrozí,“ uklidňoval situaci pracovník ÚAMK v Praze Karel Pospíšil.
To, že slovenskou kartu zahraniční řidiči mít nemusejí, tvrdí i slovenské úřady. Ale tamní policie naproti tomu sdělila, že bude kontrolovat všechny řidiče.
Proto je rozhodně jistější, když si i český řidič slovenskou kartu do vozidla přibalí. Což radí i Pospíšil z ÚAMK. Jak říká, určitě se tím čeští řidiči mohou vyhnout případným diskusím se slovenskými policisty při silničních kontrolách.
Podle me by se to melo rozdavat zdarma na hranicich, kdyz to chteji kontrolavat. V kazdem pripade jsem si to do auta uz dal, zname iniciativy nekterych "vymastenych" policajtu napric vsema hranicema .
Re: Měl bych malý dotaz na lidi,co o tomhle tom něco ví
Bahy diky za kartu cos tu dals v pátek jedu na slovensko tak uvidím jestli to budou po mě chtít.bahy píše:Nahravam vam sem kartu prvej pomoci, staci si ju vytlacit, popripade dat zaliat do folie (kedze by mala byt nepremokava) a pribalit k lekarnicke.
http://www.borhy.sk/KARTA.PDF
OPEL ASTRA G 1.6 8V 55KW 1998 www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?p=84011#84011
Tak pánové teď jsem volal strejdovi na Slováky a ten mí řekl novu lekarnicku potrebuju len ti slovaci ktorym prepadla stara lekarnicka tak si musia kupit novu oranzovu lekarnicku ktora obsahuje uz aj kartu prvej pomoci...
pre zahranicnych to je bezproblemov... tvoja lekarnicka bude v pohode...
pre zahranicnych to je bezproblemov... tvoja lekarnicka bude v pohode...
OPEL ASTRA G 1.6 8V 55KW 1998 www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?p=84011#84011
Na akých hranicích?Marky píše:Podle me by se to melo rozdavat zdarma na hranicich...