Pomož kto vies prosim, snimač vačky
Pomož kto vies prosim, snimač vačky
Prosim vas neviete mi niekto nahodou poradit? Mam Astru coupe 1.8 16V s motorom Z18XE, neviem si uz dat rady s motorom, stale mi svieti kontrolka emisii a motor ide v nudzovom rezime, cize nad 4000ot je len krasny sen a spoterba az neprimerane velka. Na diagnostike mi vypisalo ze snimac vacky, zly signal, ten som kupil novy, ale nejde to stale a chyba je stale aktivna a nejde vymazat. Ked som si vyblikal chyby vyhodilo mi 0340 nespravny signal vackovej hriadele, 0650 poskodenie kontrolky funkcie motoru a este volake chyby 1640 alebo 1650. Uz si neviem dat rady a v servise su tiez nie o nic mudrejsi, tak vas prosim ak by mi niekto dokazal poradit co to moze byt. DAKUJEM
Opel Astra G coupe Bertone 1.8 16V Z18XE
- Reklama
Re: Pomož kto vies prosim, snimač vačky
Není někde přerušený kabel k snímači vačky? Ještě bych zkontroloval rozvody, ale tam to nejspíš nebude, chyba 340 by šla smazat. Pak bych vzhledem k ostatním chybám zkusil druhou ŘJ motoru.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line

Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Snimac vacky je novy, rozvody kontrolovane a dobre, aj riadiaca je dobra pekne premiena signal zo snimaca vacky, ked ho odpojim pise chyba signal a ked zapojim naspat, pise zas zly signal snimac vacky, tak ja uz neviem co by tam este mohlo byt.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
A co správná vzdálenost snímače od vztažné značky/0,8-1.1mm/?
To som este neskusal, ale snimac mam dotiahnuty na fest, tu znacku najdem kde na remenici? Je to tam oznacene ci je to vrchol stupania toho vycnelku?
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Hele a neměl jsi sundaná rozvodová kola z vaček?
Ja som ich dole nedaval, ale rozvody boli menene ked som kupoval auto, tak je to mozne ze boli dole, preco sa pytas? Este rozmyslam ci tam mam vobec spravnu remenicu vacky pre moj motor.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Já bych zkontroloval správné usazení kol na vačkách,aby zářezy pro kolík vačky ukazovaly u sací INtake a u výfukové na EXhaust.Občas to někdo prehodí,motor se nepotká,ale nejede a furt hlásí chyby snímačů.No a ty kola taky prověřit,občas někdo napasuje něco tam,kam to nepatří.
Mozes mi to prosim Ta upresnit ako to mam skontrolovat? Dik.