Voda na podlaze řidiče
Voda na podlaze řidiče
Ať jsem hledal jak jsem hledal, tak jsem našel jen témata o vodě u spolujezdce, což není můj tak mám dotaz: dneska jsem vlezl po týdnu co auto stálo do auta a zjistil jsem , že kobereček u řidiče a podlaha pod ním je nasáklá vodou. Auto stálo zhruba týden mírně čumákem do kopce a venku často pršelo. Nebyl jsem týden doma a autem asi 3x jela manželka přičemž podle knoflíku topila jak vzteklá. Napadlo mě že jde o "O" kroužky v topení, ale to by ta voda vevnitř byla nasládlá, což není. Přijde mi to jako dešťovka. Další věc je, že je mokrá jen vodorovná část koberce. Kdyby teklo z topení, nebo z venku přes dveře, tak by musel být mokrý i ten tapecírunk, kudy voda na podlahu přitékala, nebo pod pedálama
Přesto jsem našel asi před měsícem (možná dřív) pod autem část plastové zelené sponky, která je na hadici z bloku motoru v místě přepážky do interiéru. Ale voda se neztrácela a všechno bylo suché. Já ale parkuju čumákem dolů, což manželka neumí, tak jestli se to nemohlo projevit až při delší změně polohy auta. Dneska jsem to vyfotil a jedna sponka úplně chybí a druhé je tam jen část. Ale kdyby to bylo topení, tak by ta voda měla být sladká, nebo se mýlím?
, což taky není. Gumové ucpávky v podvozku nechybí a voda se víceméně neztrácí, aspoň ne tolik aby to udělalo takovou louži.
Přesto jsem našel asi před měsícem (možná dřív) pod autem část plastové zelené sponky, která je na hadici z bloku motoru v místě přepážky do interiéru. Ale voda se neztrácela a všechno bylo suché. Já ale parkuju čumákem dolů, což manželka neumí, tak jestli se to nemohlo projevit až při delší změně polohy auta. Dneska jsem to vyfotil a jedna sponka úplně chybí a druhé je tam jen část. Ale kdyby to bylo topení, tak by ta voda měla být sladká, nebo se mýlím?
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
- Reklama
Re: Voda na podlaze řidiče
jediné co ti můžu říct je to, že to tou zelenou sponkou není. Já je při výměně hadice ulomil a i přesto že tam nejsou nikde a nikam nic neteče
Jo právě jsem se vrátil ze Zlína,kde jsem se stavil v Oplu a taky mi borec řekl, že ty zelené sponky na to nemají vliv, že vlastně nejsou ani uzavřené, je to jen jakási pojistka na těch hadicích. Říkal, že něco podobného nedávno řešil a snad dovnitř tekla dešťovka po skle někudy do motoru a odtud kolem těch hadic od topení. I když se mi to moc nezdá, je to nějaké kostrbaté... 

- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
Tak a mám stejný problém
mokrý koberce na podlaze. Hledal sem a hledal a přišel sem na to že mi nedrží čelní sklo
prostě není přilepený a můžu s ním mlet, což asi není normální žé? Tzn.: že ta voda v autě může být nateklá právě kolem skla

teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Čau lidi, tak možná poradím, ale možná taky ne. Dlouho jsem měl vodu na podlaze, ale ne u řidiče, ale na druhé straně, u spolujezdce. Zjistil jsem to při úklidu auta. Pátral jsem a zjistil, že je to fridex, protože se mi ztrácela v expanzce voda. Dal jsem to do servisu a automechanik mi řekl, že je to špatný těsnění, já jel do Exnera a koupil originál Opel, pro jistotu jsem koupil i new radiátor, vyšel mě cca na 2100 Kč. Po 3 dnech mi volal, máš to hotové.... já super. Vzal jsem si auto a cca po hodině jízdy cítim mokro na nohách, kouknu se dolu a tam plaval opět fridex, víc jako před tím a hlavně na druhé straně. Já měl takový nervy, že jsem to hned otočil a vrátil zpět do servisu, automechanik nechápal a já poté také ne. Chcalo to v tom spoji jak se dávalo to těsnění, ale jen v jednom. Dnes mi volal, že to rozebral a to těsnění podmázl Distykem, pak to nechal asi hodinu nachrchlaný a prej nic, no ale to před tím taky nechal, tak jsem zvědavej. Je to k vzteku, je tam vše nový a stejně ...
LÍNEJ ROPÁK
Opel Astra Caravan, r.v. 1999
2.0 Di 16V (X20 DTL)

2.0 Di 16V (X20 DTL)

Jak jsi na to sklo přišel? Kdyby teklo přes sklo, tak musí být zákonitě mokré ještě něco kromě podlahy a navíc by asi bylo mokro i u spolujezdce, kde je naprosté sucho.genius0011 píše:Tak a mám stejný problémmokrý koberce na podlaze. Hledal sem a hledal a přišel sem na to že mi nedrží čelní sklo
prostě není přilepený a můžu s ním mlet, což asi není normální žé? Tzn.: že ta voda v autě může být nateklá právě kolem skla
![]()
![]()
Specnaz.oto :
Jak jsem psal voda na podlaze by byla minimálně sladká - není!
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
prostě sem se o něj zevnitř náhodou opřel a už sem ho zkoumal víc a voda sladká není to sem zkoušel jako první možnost a z nádržky se mi kapalina neztrácí
a mokro mám u spolujezdce i řidiče jen na podlaze

teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
genius0011
Bojím se, že to nebude můj případ...
Bojím se, že to nebude můj případ...

- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Lidi mám problém a to docela dost velikej. Měl jsem mokro na podlaze u řidiče a i u spolujezdce, zjistil jsem, že je to fridex. Koupil jsem nový radiátor a těsnící o kroužky. Dal jsem to známému do servisu a on mi to vyměnil. Je to cca 3 dny co jsem si to od něj vzal, a mam zase mokro u spolujezdce a v expanzce mi frída ubyla. Jenže je problém v tom, že od radiátoru je sucho, je to jenom na podlaze, takže nevím ani já, a ani on... což mě opravdu sere, protože jsem mu za práci dal 3tisíce a je to ještě horší než to bylo. Čím to může být, když je tam radiátor a těsnění nové?
LÍNEJ ROPÁK
2.0 Di 16V (X20 DTL)

2.0 Di 16V (X20 DTL)

- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Hurá problém vyřešen
už ani kapka 

LÍNEJ ROPÁK