Komplet audio, rady amatérovi?

Vše o zapojení repro, radia atd..
Martone

Komplet audio, rady amatérovi?

Příspěvek od Martone »

Zdravim, předem upozornuji že jsem co se týče hudby do auta amatér a proto bych vás rád požádal o vaše rady a názory na to co si plánuju pořídit. Předem děkuju za všechny názory a rady!

tak za prvé bych se chtěl zeptat jaký je rozdíl mezi koaxiálníma a komponentníma reproduktorama a jestli je to znatelně lepší či horší varianta?

dál sem si vybral věci co bych chtěl a zajímalo by mně jaké na ně máte názory(kvalita, ceny atd.) a také váš celkový názor na značku Blaupunkt.

subwoofer - http://www.carhifi.prodejce.cz/images/h ... 20MKII.htm
zesilovač - http://www.autoradia.biz/produkt/1062/b ... a-260.html
repro předek - http://www.autoradia.biz/produkt/959/GTx+663+MkII.html
nebo http://www.autoradia.biz/produkt/323/bl ... c-662.html
repro zadek - http://www.autoradia.biz/produkt/299/bl ... x-542.html
rádio - http://www.blaupunkt.cz/autoradio/Autor ... -MP28.html

a dál co budu potřebovat na instalaci?

http://www.stualarm.cz/produkt/10068-pl ... 95-165-mm/
http://www.stualarm.cz/produkt/20078-ko ... l-renault/
http://www.stualarm.cz/produkt/xs-1020- ... gold-line/

Děkuju moc za každou radu !!!
Reklama

mexxo

Re: Komplet audio, rady amatérovi?

Příspěvek od mexxo »

No to asi nebude také jednoduché, napísať ti všetko do jednej odpovede. Ono tiež odpovede na rovnaké otázky sa niekedy rôznia. (tisíc ludí, tisíc názorov) Ja by som ti radil prečítať si toho čo najviac v sekcii autohifi, alebo priamo na nejakom autohifi fóre.
Komponentné reproduktory majú zvlášť stredobasový reproduktor a zvlášť výškový. Koaxiálne majú výškový umiestnený väčšinou v strede stredobasového, takže všetok zvuk ti ide z jednoho repráku. Komponentné sú určite lepšou volbou. Oplatí sa to, zvlášť dopredu, kde máš krásne miesto na výškový reprák v trojuholníku pri speťáku. Ten rozdiel je počuť.
Rádio od Blaupunktu by som ti určite odporučil, mal som ho v predchádzajúcom aute a mám ho aj teraz. Ale na reproduktory, subwofer a zosilovač sú lepšie značky. Ja mám Ground Zero, ktoré nieje zlé, ale v budúcnosti sa vrátim k Sinus Live s ktorým som bol spokojnejší. Sú to značky ktoré ponúkajú vela muziky za dobré peniaze. Sú aj lepšie značky, ale všetko sa odvýja od toho kolko si schopný investovať.
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda »

Myslím,že vše v pohodě,ale u rádia nepsali zda má link výstup,ale to by bylo jedno,zes má i hi level vstupy...
Repra do předo bych dal ty kompa a né koaxi-ty hrajou příšerně,neni nad externí vyhybku!
Do zádu to samé,ale v daném rozměru co máš v zadních dveřích(13cm) a výška s vyhybkama někam napasuješ,to je jednoduchý!
Konektory ani nemusíš,stačí tY origo ucvaknout a bud nalisovst konektory normal co budou pasovat na svorkovnici repra,nebo naletovat na tvrdo a máš jistotu! :wink:
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
mexxo

Příspěvek od mexxo »

Blaupunkt má výstupy predzosilovača u všetkých súčasných modelov 8)
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda »

Tak to je v poho,záleží taky na tom kolik mlV nebo dokonce voltů?!Zes dokážou pracovat většinou kolem 2V a to ti pak šlape na max výkon,ale většina neznač. rádií dávají něco kolem 500ml V a to ti pak ten zes co je stavěnej na 2V(při této hodnotě vydá ze sebe ten výkon co udává výrobce na obalu),ale pokud do něj pošleš 1V atd,tak ti dá pouze polovinu výkonu!
To u toho modrého puntíku nepíšou!
Nechci tě odrazovat,ale co jsem slyšel,tak u této značky a rádií co maj nekonečnej potenciometr na volume,tak odchází...
Ale do volby hifi a rádia ti kecat nebudu,jen ti poradím se vším(zapojení,tahání kabelů atd.)
Jinak pokud chceš tu tubu,tak tu taky nedoporučuju,zas jen můj názor,já bych si jí do auta nikdy nedal,ten zvuk nelahodí mému sluchu,to rovnou mužu mlátit do kýble a bude stejnej zvuk!Bud si kup samotnej reprák a utvoř si ozvučnici(bednu) nebo si ho kup v bedně a po té co ti to dorazí dom,vyndat repro a hned vytlumit,jinak opět hnus zvuk! :lol:
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
mexxo

Příspěvek od mexxo »

Je to tam:Zesilovač
max. výkon 4x40 wattů
RMS výkon 4x22 wattů (při 14,4 V)
Sound Presets (Klassic, Pop, Rock)
4kanálový výstup předzesilovače(2 V) :wink:
vstup AUX pro připojení externího zdroje signálu (MP3-přehrávač)

Blaupunkt je kvalitná značka a u svojich rádii dávajú viac ako je štandard. Mávajú lepšiu výbavu ako iné rádia a napríklad aj zosilovanie hlasitosti podla rýchlosti u nich v astre funguje ako v origo rádiu. Kedysi sa hovorilo, že im odchádzajú displeje, ale to bolo už dávno. S potenciometrom som nemal problémy ani ja, ani brácho a kamoši. A to sme ich vystriedali niekolko. Myslím, že sa nemusí báť... (na mojom ma síce štve že nie vždy načíta USB klúč, ale to môže byť aj klúčom, alebo dátami na ňom a tento model ho aj tak nemá)
Martone

Příspěvek od Martone »

Štráda dobře dejme tomu že bych koupil samotnej woofer už mně to napadlo dát ho místo rezervy a ušetřim dost místa co bych teda potřeboval cov tý bedně je a k samotnýmu wooferu nedostanu za součástky?
Dál sem se chtěl zeptat ty výhybky si budu muset koupit asi ke každýmu repráku tj 4 co?
Díky moc.
Martone

Příspěvek od Martone »

Jo a ještě sem se tě chtěl zeptat na názor k tý sadě kabelů vystačí to nebo ne nebo navrhuješ nějakou jinou?
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda »

k repru nic nedostaneš a ani nic nepotřebuješ,pouze bassreflex pokud to udává výrobce,na téhle stránce o tom toho moc nepíšou!Uděláš z MDF desky víko té rezervy,uděláš do ní díru na repro popř bassreflax a protáhneš někudy kabel k woofru od zes!
Kabely ti stačí!
Ty kompa,opět tam nepíšou zda je k tomu vyhybka,správně by měla být,ale za tuhle cenu se mi to nezdá,pár vyhybek stojí něco kolem 700,- -záleží na značce!Vyhybka funguje tak,že má vstup(kabla od rádia) a výstup na výšku(tweeter) a na středák zvlášt a ještě může mít přepínání strmosti 6-12dB atd.
Jednou jsem viděl vyhybky zvlášt na výšku a zvlášt na bass,to dělá HERTZ,ale tam je pak problém s impedancí,neni pak 4ohm ale 8ohm!
Hellracer Štráda
Martone

Příspěvek od Martone »

Takže k reprákům vůbec nebudu muset tahat kabely? stačí to vést po těch starejch? Ted mi chlápek nabízí Ten zesík Blaupunkt + Tu tubu za 2500kč i s kabelama tak nevim jestli to brát ptz tu tubu stejně rozeberu a subwoofer pujde místo rezervy :)
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda »

Nevím ted ty ceny těch komponentúů,ale pokud je to výhodné a neponičené po technické stránce,jdi do toho.Kabely pokud nezkacoval,taky ber!
Pokud si koupíš vyhybky dvoupásmové,ty bych řešil až ti přijdou repra,třeba tam budou,ale to tu nepíšou,tak nic tahat emusíš a vyhybku schováš někam do dveří a pokud ty repra budeš krmit jen rádiem!
Natáhneš pak jen kousek kabelu od zes. k woofru co budeš mít místo rezervy! 8)
Hellracer Štráda
Martone

Příspěvek od Martone »

No a myslíš že by se vyplatilo u tadytoho zesiku tahat ty kabely i k repro?
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda »

No pokud bys měl 6kanál,tak ano a bylo by to určitě znatelné,4 kanály na repro a 2 kanáli přemostit pro woofer,tedy pokud by ses nerozhodl pro dva,nebo dvoucívkovej,ale to asi ne vid?!
Jinak 6 kanály jsou na tohle stavěné,maj dva koncáky přímo na woofer s vyhybkama a ty kanály pokud máš nemakané rádio se dají přes rádio vypínat,extra štelovat korekce,nebo otáčet fázi na woofer,takhle jsem to měl přesně já,zesák Denon,rádio Pioneer za 10tis,dva dvoucívkové woofry,kapacitor a repra v autě+ještě v platě!
Hellracer Štráda
Martone

Příspěvek od Martone »

Ok, díky moc už to začínám dostávat do finální podoby.. zatim aspon v hlavě :) Ještě sem se chtěl zeptat na nějakej univerzální ovladač basů od wooferu kámoš to má v autě a dostal to k wooferu má to natažený vedle rádia a reguluje si tim basy u wooferu poradíš kterej mám koupit jelikož pochybuju že k tomu blaupunktu bude? Díky

http://www.stualarm.cz/produkt/pc1-615- ... esilovace/
tohle sem našel já...
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda »

Tohle se nedodává k repru,ale dá se to dokoupit k zes,do toho napojíš linku z rádia,a výstup z ovladače píchneš do vstupu zes,funguje to jako filtr frekvence a zároven potenciometr(ovládání volume a propustnost bassů)
Většina drahých a kvalitních zes,co jsou přímo jen na woofry,už to maj rovnou zabudované v sobě a vede z něj jen kablík a tahle krabička,kterou si dáš kam uznáš za vhodné pro ovládání!
Kup klidně ten,cos na něj hodil link,na tom neni co vymíšlet!
Hellracer Štráda
Odpovědět