Katalizátor - cena

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Katalizátor - cena

Příspěvek od rychlyradim »

Nemá někdo přehled jakou astronomickou částu by stál katalizátor na Astra G? :?:
Reklama

kavkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kavkys »

Asi před půl rokem jsem se na to ptal v OPLU a řekli mi, že stojí kolem 30 tisíc. Pokud s ním máš problém tak ho uřízní a nastav to ( musíš mít ale známé na emisích), univerzál si myslím, že někdo řikal 12tisíc.
ASTRA G "100", X14XE, 16V, HB :lol:
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

no problém? při rozjezdu mi vždy něco drnčí od spod..tak jen mám takový pocit aby nebyl vysypanej...ale to se uvidí u mechanika...ale diky za tu cenu...to abych začal šetřit... :?
kavkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kavkys »

OK. Ale spíš bych se kouknul jestli někde není povolenej výfuk. S tím řezáním to je hodně velká nouzovka, spoměl jsem si, že mi jeden známej řikal, že je lepší ho zevnítř rozmlátit ( pokud už je částečně rosypanej ) a vysypat.
ASTRA G "100", X14XE, 16V, HB :lol:
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

NO je možné že je to někde povolené..přeci jen uvádí se že by katalizátor měl vydržet 100-150tis km...a moje astřička ještě nemá najeto ani těch 100tis..ale doví jak se s tím jezdilo přede mnou... :shock:
TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ »

no,neorigos a katik,podle vykonu sezenes i novy do 5tis,ale koncovky a tak ti musi prizpusobit,jinak jsme to tady uz i resili (zkus vyzkouseny vrakac,nebo treba i toto,je vice moznosti)

http://www.chrom.actualtrade.cz/sportkat_cz.html
Marcel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcel »

rychlyradim -na 100% je to katalizator na predchadzajucom aute som to ryešil 2krát najazdene 50tis.km vraj výrobna chyba a zistil som to len podla toho neznámeho nenapadneho drnčania
"zatáčky dole otačky hore,, ferari red 1,4 5door 16V 66 Kw 90K Twinport
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

hm hm ...no zatím to občas zadrnčí nic co by bylo na nutnou opravu....ale abych se pak zase nedivil.... :shock:
Ale drnčí jen při nízkých otáčkách...vlastně jen při rozjezdu abych to upřesnil....
TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ »

zrejme opravdu katik....sam jsem to menil a puvodni byl total. vysypany
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

TOMHAJ píše:zrejme opravdu katik....sam jsem to menil a puvodni byl total. vysypany
co ted musím dodat tak to nějak utichlo..ale musím zaklepat na dřevo aby se mi hned v zápětí nerozsypal :P
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

rychlyradim píše:
TOMHAJ píše:zrejme opravdu katik....sam jsem to menil a puvodni byl total. vysypany
co ted musím dodat tak to nějak utichlo..ale musím zaklepat na dřevo aby se mi hned v zápětí nerozsypal :P
:lol: aby to nebyl klid před bouřkou...
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Salám

Příspěvek od Salám »

Taky mi to nejdřív jen drnčelo...a najednou se celý rozsypal, rozsvítila se kontrolka elektroniky a auto totálně přestalo jet, takže před delší jízdou doporučuju vyměnit.. Teď tam mám univerzální kat. za cca 2000,- a zatím v poho.. 8)
kodlias

Katalyzátor vs. spotřeba

Příspěvek od kodlias »

Zdar lidi, jsem 3 týdny majitelem Astry G Sedan 1,8. Jezdí moc pěkně ale kolem 2-3tisíc otáček to drnčí přesně tak jak píšete. Co mě taky zarazilo je spotřeba - 9,5L/100km..jezdím sice svižně, ale ne cihlu na pedálu. Když jsem dotankoval, jezdil jsem víc ve městě a spotřeba - 10litrů! Minulý týden jsem nechal měnit oleje filtry a brzdy a mechanik mi sdělil že ten divný kovový zvuk dělá právě rozbitý katalyzátor. Prý to na spotřebě přidá cca 1litr/100km. Myslíte, že se vyplatí katalyzátor vyměnit? Když koupím univerzál, bude to poznat na nižší spotřebě? Kde ho seženu? Projdu potom emisema? Díky za rady. Karel
Salám

Re: Katalyzátor vs. spotřeba

Příspěvek od Salám »

kodlias píše:Zdar lidi, jsem 3 týdny majitelem Astry G Sedan 1,8. Jezdí moc pěkně ale kolem 2-3tisíc otáček to drnčí přesně tak jak píšete. Co mě taky zarazilo je spotřeba - 9,5L/100km..jezdím sice svižně, ale ne cihlu na pedálu. Když jsem dotankoval, jezdil jsem víc ve městě a spotřeba - 10litrů! Minulý týden jsem nechal měnit oleje filtry a brzdy a mechanik mi sdělil že ten divný kovový zvuk dělá právě rozbitý katalyzátor. Prý to na spotřebě přidá cca 1litr/100km. Myslíte, že se vyplatí katalyzátor vyměnit? Když koupím univerzál, bude to poznat na nižší spotřebě? Kde ho seženu? Projdu potom emisema? Díky za rady. Karel
No..určitě doporučuju vyměnit-jak jsem říkal výše-když se vysypal, tak to přestalo úplně jet, na semaforu jsem musel stát pod plynem aby to nechcíplo a výkon byl tak zhruba na úrovni moji Jawy Mustang.. :roll: prakticky nepojízdné auto. Pak sem nechal vnitřek kat.vybrat a bez kat. jsem jezdli cca měsíc než sem našel univ.za dobrou cenu. S emisema nevím-ještě jsem na nich s novým kat. nebyl
kodlias

Re: Katalyzátor vs. spotřeba

Příspěvek od kodlias »

Salám píše:
kodlias píše:Zdar lidi, jsem 3 týdny majitelem Astry G Sedan 1,8. Jezdí moc pěkně ale kolem 2-3tisíc otáček to drnčí přesně tak jak píšete. Co mě taky zarazilo je spotřeba - 9,5L/100km..jezdím sice svižně, ale ne cihlu na pedálu. Když jsem dotankoval, jezdil jsem víc ve městě a spotřeba - 10litrů! Minulý týden jsem nechal měnit oleje filtry a brzdy a mechanik mi sdělil že ten divný kovový zvuk dělá právě rozbitý katalyzátor. Prý to na spotřebě přidá cca 1litr/100km. Myslíte, že se vyplatí katalyzátor vyměnit? Když koupím univerzál, bude to poznat na nižší spotřebě? Kde ho seženu? Projdu potom emisema? Díky za rady. Karel
No..určitě doporučuju vyměnit-jak jsem říkal výše-když se vysypal, tak to přestalo úplně jet, na semaforu jsem musel stát pod plynem aby to nechcíplo a výkon byl tak zhruba na úrovni moji Jawy Mustang.. :roll: prakticky nepojízdné auto. Pak sem nechal vnitřek kat.vybrat a bez kat. jsem jezdli cca měsíc než sem našel univ.za dobrou cenu. S emisema nevím-ještě jsem na nich s novým kat. nebyl
No tak na emise asi lepší jít s univerzálem katalyzátorem než s vysypaným originálem:) A co spotřeba? Klesla? Kde jsi ten univerzál sehnal?
Btw. v té hnědé vypadá sedan dost dobře! Je to celkem neobvyklá barva.
OPEL ASTRA G SEDAN 1,8 COMFORT
Odpovědět