Vstrekovacie čerpadlo

Odpovědět
Eddy

Vstrekovacie čerpadlo

Příspěvek od Eddy »

Nazdárek, Astráci. Mám na Vás dotaz ohladne vstrek. čerpadla. Z viacerých zdrojov/úst/ som počul že mi aj tak po 150.000 km "odíde"/klakne/vstrek. čerpadlo :cry: ,/ mám najazdené 138.000 km/ :cry: a možem sa aj po**at aj tak tomu nezabránim ?! Dávam do nafty preventívne TDN-ko na čistenie palivovej sústavy. :roll: :shock: Máte s tým nejaké skúsenosti alebo postrehy okolo toho? Dík za odpovede. Čavte !!!
Astra G, Y20DTL /60kW/r.v.99
Reklama

m1lan
Kontaktovat uživatele:

Re: Vstrekovacie čerpadlo

Příspěvek od m1lan »

Eddy píše: Z viacerých zdrojov/úst/ som počul že mi aj tak po 150.000 km "odíde"/klakne/vstrek. čerpadlo
Podľa mňa je to somarina :roll:
Síce sa tomu veľmi nerozumiem ale určite to nie je pravidlo, že najazdiš 150tkm a oddíde ti čerpadlo. To čerpadlo ti može oddisť snáď aj pri 120tkm a nemusí ti oddisť vôbec.
Podľa mňa záleži ako sa o to staráš, ako jazdíš, atď
Eddy

Příspěvek od Eddy »

m1lan píše:
Eddy píše: Z viacerých zdrojov/úst/ som počul že mi aj tak po 150.000 km "odíde"/klakne/vstrek. čerpadlo
Podľa mňa je to somarina :roll:
Síce sa tomu veľmi nerozumiem ale určite to nie je pravidlo, že najazdiš 150tkm a oddíde ti čerpadlo. To čerpadlo ti može oddisť snáď aj pri 120tkm a nemusí ti oddisť vôbec.
Podľa mňa záleži ako sa o to staráš, ako jazdíš, atď
Tiež si myslím, ale už sú tam voláke tie obavy... 8)
m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan »

Obavy určite sú. Sú to riadné pálky !! :roll:
mexxo

Příspěvek od mexxo »

Je to pravda. Môže ti odísť po 150tis. km. A môže aj po 200tis. A môže ti odísť čokolvek iné a nemusí. :roll: Keby si mal mať zo všetkého také obavy, tak si nemôžeš kúpiť žiadne auto. Lebo odísť ti môže aj na novom aute po 2000km.
dimi

Příspěvek od dimi »

Na to bych se vykašlal na takové řeči. Zbytečně se stresovat. Pokud se k autu chováš slušně a nebereš naftu v nějakých pochybných traktorkách a dvorech, tak se nemáš čeho bát. Já do nafty přidávám aditiva od Castrolu, ale v testech dopadly všechny aditiva jako nic moc a že zase tak to vlastnosti nafty nezlepšuje. Kvalitní nafta třeba z OMV a nebo Benziny prý obsahuje již sama o sobě dost aditiv.
Eddy

Příspěvek od Eddy »

dimi píše:Na to bych se vykašlal na takové řeči. Zbytečně se stresovat. Pokud se k autu chováš slušně a nebereš naftu v nějakých pochybných traktorkách a dvorech, tak se nemáš čeho bát. Já do nafty přidávám aditiva od Castrolu, ale v testech dopadly všechny aditiva jako nic moc a že zase tak to vlastnosti nafty nezlepšuje. Kvalitní nafta třeba z OMV a nebo Benziny prý obsahuje již sama o sobě dost aditiv.
Dimi: O.K. asi máš pravdu, naftu dávam z OMW alebo Slovnaftu takže v poho... To TDN-ko do nafty ide 1 dcl na plnú nádrž a vraj je to na čistejšie trysky, čerpadlo atď. 8) Čaves.
Marky

Příspěvek od Marky »

dimi píše:Na to bych se vykašlal na takové řeči. Zbytečně se stresovat. Pokud se k autu chováš slušně a nebereš naftu v nějakých pochybných traktorkách a dvorech, tak se nemáš čeho bát. Já do nafty přidávám aditiva od Castrolu, ale v testech dopadly všechny aditiva jako nic moc a že zase tak to vlastnosti nafty nezlepšuje. Kvalitní nafta třeba z OMV a nebo Benziny prý obsahuje již sama o sobě dost aditiv.
Cetl jsi test aditiv? TDA Castrol zrovna moc slavne nedopadl v tom podstatnem co nas zajima a to je mazivost nafty a ochrana proti korozi http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf . Jinak moje astra bumba VIFika, ktery byl vitez testu a da se sehnat v pohode za 180Kc, ted jsem si kupoval 2plechovky, tak mam na cas vystarano.
Jinak souhlasim s ostatnim a je zbytecne se jakkoliv stresovat a kazit si dobry pocit z jizdy :wink:
dimi

Příspěvek od dimi »

Já vim, četl jsem to. Ale i ten Castrol je lepší než nic a mě přijde, že se po něm motor zklidnil a trochu ztichl. Butilka mě stojí asi 260Kč a mám jí na rok nebo 15000 km. Jsem s nim spokojenej.
Eddy

Příspěvek od Eddy »

Marky píše:
Cetl jsi test aditiv? TDA Castrol zrovna moc slavne nedopadl v tom podstatnem co nas zajima a to je mazivost nafty a ochrana proti korozi http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf . Jinak moje astra bumba VIFika, ktery byl vitez testu a da se sehnat v pohode za 180Kc, ted jsem si kupoval 2plechovky, tak mam na cas vystarano.
Jinak souhlasim s ostatnim a je zbytecne se jakkoliv stresovat a kazit si dobry pocit z jizdy :wink:
Ahoj Marky, test o aditívach som preštudoval a ten TDA skončil na druhom mieste, ale keď ho miniem samo že prejdem na jedničku VIF. 8)
Ďuri

Příspěvek od Ďuri »

Používam VIF asi pol roka, ale nevedel som že je až taký dobrý v porovnaní s konkurenciou. Mne ho poradil môj mechanik a moc som neriešil čo to je zač. Už pri prvom natankovaní auto ale išlo tichšie a lepšie a klesla aj spotreba, takže vrelo doporučujem. Výrazné zlepšenie mazivosti ma fakt potešilo - mám 2.0Di a nabehaných cca 175 000km (aj keď pochybujem že origo. :) ) a podľa dostupných info sme v tom kritickom období... :twisted: Tak snáď nás to minie. :roll:
Kto má peniaze, kúpi si auto, kto ich nemá zomrie ináč.
Marky

Příspěvek od Marky »

Kolega ted s mondeem 2.0TDCI tankoval full nadrz nafty verva a byl velmi prekvapen jak je motor tissi, tak to asi take brzo otestuji az pojedu nekde kolem.
http://benzinaplus.cz/cz/paliva/verva-p ... iesel.html
Odpovědět