Neplaťte pokuty za rychlost...!
Neplaťte pokuty za rychlost...!
Víte že vůbec nemusíte platit pokuty za "přiměřeně" rychlou jízdu?
V zákoňe č.361/2000 o pozemních komunikacích je sice napsáno, že máme povinost jezdit v obci 50km/h, na okresce 90km/h a na dílnici max 130km/h. Jenže kluci zelení nás můžou pokutovat jen za přestupek. A v přestupkovém zákoně č. 200/1990 je přestupek definován jako překročení rychlosti v obci o 30km/h a mimo obec o 50km/h.
Jojo ta naše legislativa. Takže, když se fakt budete mírnit a v obci pojedete do 79km/hod a na okresce do 119km/h a na dálnici do 179km/h tak jim nemusíte dávat nic a místo peněz vyhozených za pokutu zajít raději na zmzlinu. Ověřeno u právničky a je to skutečně tak. Opět zase stát spoléhá na to, že neznáme dobře zákony. Jo a kdyby Vám chtěli argumentovat tím, že tato věc je ošetřena v nějaké vyhlášce, tak to klidně může být, ale zákon je vyhlášce nadřazen!
huh
co vy na to?
V zákoňe č.361/2000 o pozemních komunikacích je sice napsáno, že máme povinost jezdit v obci 50km/h, na okresce 90km/h a na dílnici max 130km/h. Jenže kluci zelení nás můžou pokutovat jen za přestupek. A v přestupkovém zákoně č. 200/1990 je přestupek definován jako překročení rychlosti v obci o 30km/h a mimo obec o 50km/h.
Jojo ta naše legislativa. Takže, když se fakt budete mírnit a v obci pojedete do 79km/hod a na okresce do 119km/h a na dálnici do 179km/h tak jim nemusíte dávat nic a místo peněz vyhozených za pokutu zajít raději na zmzlinu. Ověřeno u právničky a je to skutečně tak. Opět zase stát spoléhá na to, že neznáme dobře zákony. Jo a kdyby Vám chtěli argumentovat tím, že tato věc je ošetřena v nějaké vyhlášce, tak to klidně může být, ale zákon je vyhlášce nadřazen!
huh
co vy na to?
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
super, ale jako pirát jezdit stejně nebudu, nestojí mi za to někoho sejmout a jít za to sedět jen kvůli tomu, že nám to zákon "povoluje"
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
No to je super, ale v obci jede 79 opravdu jenom DEBIL. I když je fakt že zalenáči si pro měření vybírají místa ne podle toho kde je opravdu pro bezpečnost důležité dodržovat rychlost, ale takové kde to svádí k přišlápnutí plynu-výjezdy z obci kde cedule konec je umístěna třeba už kilometr za poseldnímy domy a podobně......
ale jinak souhlasím s tímto: Nemyslíš-zaplatíš!!
ale jinak souhlasím s tímto: Nemyslíš-zaplatíš!!
Naposledy upravil(a) Hribek dne 07 pro 2008, 09:35, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono asi záleží kde v obci, že... nepojedu 50 po čtyřproudovém obchvatu městem...
Každopádně bych chtěl vidět, jak se na ten zákon vymlouváš
Asi by si na tobě pěkně zgustnul 
Každopádně bych chtěl vidět, jak se na ten zákon vymlouváš

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, ať po mě nikdo nechce ať tam jedu pade...
A na druhou stranu, když pohrnu padesátkou ve vilkové čtvrti nebo po uličkách sídliště (viz Dubina), tak budu asi dobrý masový vrah
A na druhou stranu, když pohrnu padesátkou ve vilkové čtvrti nebo po uličkách sídliště (viz Dubina), tak budu asi dobrý masový vrah

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....

tohle uz tu parkrat bylo, chodilo to jeden cas i na meily a neni to pravda, je to nejak osetreny, uz tu to nekdo vysvetloval, jde ale o to ze posledni dobou fotej na mistech docela uplne nesmyslnejch, moje posledni foceni probehlo na rovnem useku na 30 !!! paradicka
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
a máte po prdeli 

Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
S tou nehodovosťou to je asi preto, že väčšina rozmýšľa ako zákon odrbať. Často jazdím cez Rakúsko a tam sú obmedzenia takisto niekedy na zamyslenie. Všímam si tam jazdiacich našincov. v obci 40 - pre istotu a na ich dialnci 130 dodržiavajú len Češi a Slováci, občas Poliaci. V obci však 50 jazdia aj domáci a to nekompromisne. Prejdeš cez hranicu k nám a v meste v pohode všetci 130 cez obchvat v meste. Je to len v nás.
Astra II