čím nastříkat spodek Astry?

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

Tak Vam nevim, ale strikat plastovy spodek auta? Nebo snad mate nekdo pocit ze plastova ochrana spodku zrezne :lol: .. vec nazoru, ale to bylo za casu Š120 a Favoritu .. A jeste k tomu dutiny, hmm tak nevim: ale dobrej lakyrnik ti rekne taky jedno VELKE ALE .. jelikoz zvlinajici vosk je sfinstvo, tak se to skoro vzdycky dostane kam nema a to jest do otvoru, ktere jsou urceny pro odtok kondenzatu a vody :? takze suma sumarum udelas vode odolnou vrstvu, aby ti odtekla voda .. ale ejhle nema kudy odtect, protoze odtove otvory jsou zalepene voskem :!: :roll: Tak a ted co je dobre :?: :?: :?:
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
Reklama

Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Přesně jak píšeš, je to věc názoru. Ale nebudu Ti vyvracet ten tvůj. Jen, až se někde potkáme za pár let, a budeš li mít stejné auto jako máš, můžeme si potom povědět, kdo udělal líp. Zda ten co to nechal ošetřit, nebo ten, co ne. :roll: :wink:
END
bubak.velkej

Příspěvek od bubak.velkej »

Jednoznačně je lepší to mít ošetřený...
Ale já to dělat nebudu... Kdyz auto dám tak po 5-ti letech (100 tis km) pryc, tak at si to poreší druhý majitel pokud bude chtít, aby mu astra dýl vydržela... :wink:
Astra Classic II Z16XEP, 5 dv. HB, r.v. 2007
pepca

Příspěvek od pepca »

bubak.velkej píše:Jednoznačně je lepší to mít ošetřený...
Ale já to dělat nebudu... Kdyz auto dám tak po 5-ti letech (100 tis km) pryc, tak at si to poreší druhý majitel pokud bude chtít, aby mu astra dýl vydržela... :wink:
:wink: souhlas,nic se tím nepokazí,spíše to máš k lepšímu,kolik lidí z nás může potvrdit že ten origo nátěr je někde prasklej,odřenej,narušenej,já když jsem měl na zvedákách,tak to bylo i vidět,malé prasklinky,odchlípnutí,odření,a v době kdy jsem jí koupil,tak jsem to tu řešil,přodřená brzdová trubka zadní,ve sponce,v úchytu ke karoserii,bylo to v místě nad nádrží,mohu potvrdit,že tam byl krásnej povrchovej rez,po výměně rubky jsem nechal sundat práhy,plastová nadkolí a nechal to celé nastříkat tim nástřikem podvozků,klučina to řádně poctivě prolil,každou škvírku,záhyb,když vezmu že jedna patrona nepřelakovatelná stojí cca 160-170KČ a nechal jsem tam nandat patron pět,tak částka 1500KČ i s prací se vyplatila,a ještě jeden příklad,jak známo,již oplíka nemám,šel jsem do naftové octávky,bohužel za ty peníze starší ročník,ročník kdy ještě zadky nemají plastová nadkolí,mohu bez přetvářek potvrdit,ač nikde auto nemá rez,tak zadní pravý blatník kolem otvoru nádrže má bublinky,tam leze rez,sice jsem koupil plastová nadkolí,ale ještě tento týden to nechám také vystříkat,kdyby tohle udělal někdo dříve,nástřik blatníků,dal tam plastová nadkolí,tak byl blatník v pohodě,já vím že mně čeká jeho oprava,ale alespon to trošku oddálím,kdybych to nechal bez povšimnutí,jezdil letošní zimu,tak bych se asi na jaře dost divil,můj názor je,že ten nástřik každému vozu jen prospěje. :wink:
čibi

Příspěvek od čibi »

bubak.velkej píše:Jednoznačně je lepší to mít ošetřený...
Tomu říkám přístup...po mě potopa...
pepca

Příspěvek od pepca »

:wink: tak dneska provedený nástřik zadních nadkolí,krásně pořádná vrstva,zároven práhy,hlavně prostor kde se používá heverů,prostě práhy které utrpí šrámy a naruší původní ochranou vrstvu kamínky,zvedákem,to vše ošetřeno,zítra až to bude nelepivé se namontují plastová nadkolí a může klidně začít padat snížek,již se sůl nedostane na neošetřená místa :D :D jinak se opět ukázalo,ač jsou spodky ošetřeny již původním ochraným nátěrem,tak se našlo dosti míst,kde to bylo prasklé,odfouklé,no a v těchto místech začínající rez,tak rozhodně doporučuji nástřiky provádět. :wink: :shock:
Petrik

Příspěvek od Petrik »

Mohu přidat svou zkušenost? Již jako malej jsem tátovi pomáhal stříkat dutiny a podvozky u škodovek jak vlastních, tak i známým. 100% vím, že správně provedený nástřik dovede oddálit větší korozi o cca 3-4 roky i u takových plechovek jako byly škodovky.
Podstata spočívá v tom, že se musí rezistin nebo jiná emulze zahřát (je řídký) a stříkat pod velkým tlakem. Pak se to neproleje hektolitrama vosku, který stejně časem ve velké vrstvě rozpraská, ale vytvoří se mlhovina, která se rozptýlý po prostoru dutiny, vytvoří film a dále vzlíná.
Bohužel spray toto neumí, ten jen šplíchá. Výsledek? Všude to teče, ale ke kritickým místům se to nedostane.
Proto doporučuji půjčit si od někoho tlakovou nádobu s jemnou tryskou a kompresor. Kutilů je v Čechách a na Moravě ještě dost :D

Pozn.: Oboustranný pozink není všemocný, a ani u Astry G není bohužel tato stránka nejsilnější.
Astra G 100 edition, 1.6 16V
Lucky

Příspěvek od Lucky »

Nemáte někdo náhodou zkušenost se stříkáním dutin v Ostravě? Ja jsem našel akorát RAMCAR TRADING, s.r.o.
Hanzzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzzz »

Taky bych to chtěl ošetřit, mám koupit sprej, nebo jsem tedka koukal na Tlumex ( technický list ) a natřít to, co by bylo lepší?
Astra 1.7TD, caravan - https://www.astra-g.cz/forum//////////viewtopic.php?p=136916#136916
ravasky
Kontaktovat uživatele:

Ako ostetrit novu Astru proti korozii

Příspěvek od ravasky »

Planujem si pred zimou (oktober) kupit Astru Cllasic II. Chcel by som ju hned za cerstva osetrit / ochranit proti korozii, aby som potom s nou nemal problemy.

- rozhodol som sa pre bielu farbu karoserie - nie je biela haklivejsia na koroziu? (viem, hrdzu je skor vidiet)
- Neposkytuje zakladna farba evidentne horsiu protikoroznu ocharanu ako metaliza ci pastelova farba za priplatok? Je treba riesit otazku metalicka / nemetalicka farba?

- co vsetko je potrebne kupit (predne, zadne zasterky, plastove prahy, "vnutorne plastove vrchne blatniky" - nutne vsetko?)? Objednava sa to priamo v salone Opel? (niekto sa na fore stazoval, ze prave ked zlozil zasterky tam nasiel jedinu hrdzu)

- co treba osetrit - dat nastriekat a cim - (som z B. Bystrice tu viem len o jednom servise kde to robia - striekali mi podvozok Formana pripravkom UBS, ale kvalitu pripravku a prace posudit neviem). Treba to urobit pred prvou zimou? Vdaka.
Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz »

já to stříkám blátem a drží, rez žádná
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
manli2

Příspěvek od manli2 »

tak tak.... pak je pořeba čas od času staré bahno seškrabat a nanést nové :lol:

Obrázek
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz »

jéééééééééééééé oni jsou ty hadičky modrýýýýý to je hezký to jsem neveděl :D
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
crown

Příspěvek od crown »

Kam se da dat Astra na nastrikani podvozku a dutin nekde v Praze ?
Mate nekdo nekde vyzkouseny servis ?

Diky
Lucky

Příspěvek od Lucky »

Tak já můžu přidat zkušenost s autoservisem Šajtar v Ostravě. Totálně ojeb... místa pod plasty a jak dopadly dutiny ani raději nebudu zjišťovat. :evil:
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
Odpovědět