zdravim, kamosce se podarilo sikovne nacouvat do nejake trcici trubky, takze zatim z doslechu, nevidel jsem
psala mi ze to popraskalo a vypadl prostredek, takze mam predstavu toho ze ma zhruba diru te trubky a od ni praskliny
da se s tim v domacim prostredi neco delat, resi finance a nebo uz s tim rovnou nekam zajet popr vymena narazniku?
jde teda o Forda
kdyztak jestli poradite, Brno a okolo nekoho slusnyho
edit: jeste dotaz, na kolik tak muze vyjit lak zadniho narazniku kdyz de o metalizu, priblizne
No ja jsem nedávno opravoval zadní nárazník, svařil jsem ho pájkou, pak z druhý strany ještě vyztužil, pak kytoval brousil, kytoval, brousil,... nakonec plnič a pak samotnej lak, vyšlo mě to na cca 650Kč. Jinak co jsem měl nabídku, že by mi to udělali za 3000-3500Kč.
jak se to povedlo --> https://www.astra-g.cz/forum/////viewtop ... 9&start=30
No sprejem (z drogerky, baumaxu nebo obi) v žádnym případě, tim mam stříknutou jen krytku koule na tažnym a podložky SPZ.
Na ten nárazník jsem si nechal namíchat barvu přesně podle kodu, jen se pak ještě doladil odstín podle vzorkovníku, pač na 10let starym autě ten lak nebude jak z výroby. Tý barvy jsem si vzal 3 decáky do plechovky (260Kč) a ještě jsem k tomu dostal tužidlo a ředidlo.
A když jsem si připravil narazník, hodil jsem ho celej do plniče, namíchal jsem si lak do odměrnýho kelímku, přesně v poměru (barva, tužidlo, ředidlo),... kompresor, pistole a už jsem stříkal.
Jinak kamarád nedávno kupoval barvu ve spreji a namíchali mu ji přesně jako mě podle barvy karoserie, akorát, že mu to nedali do plechovky ale do spreje jak chtěl, takže nepotřeboval kompresor, jen sprej a odstín sedí taky výborně. Už nevim, kde to do toho speje míchaj, ale jestli má někdo zájem, tak to můžu zjistit.
BTW když už se tady bavíte o laku a o tom jak vypadal před desíti lety tak jsem před týdnem strhl velikou bílou nálepku "CZ" a po devíti letech žádná degradace...stříbrná metla na Astře je super, pod nálepkou vypadá i po tak dlouhé době přesně jako ta okolo (čekal jsem že vlivem UV záření, těch 9 zim a miliónu myček bude vypadat úplně jinak) .
No ja nevim, jestli se mi na autě barva nějak za 10 let změnila, pač na tom nemám nálepku, abych to takhle zjistil. Vlastně na tom jedna nálepka byla, ale ta byla asi 4-5let stará a po umytí žádnej rozdíl vidět nebyl. Ale chlapek co mi míchal tu barvu, kouknul na kod, pak vytáhnul vzorkovník, hadrem namočenym v čímsi otřel blatník a pak podle toho vzorkovníku to přesně doladil.
No stribrnou metlu nikdy ze spreje nenastrikas!!!!Osobni zkusenost!Potvrdilo mi to pak i par lakyru.Normalni barvu v pohode i ze preje,ale ta metla dela hrozny fleky a kdyz ji pak jeste trochu blbe nastrikas bezbarvym,tak je to tragedie
No a kdyby se ta stříbrná nestříkala ze spreje, ale normálně (kompresor) tak by to šlo? Nebo s tou stříbrnou jsou prostě problémy a musí to udělat profík aby to bylo dobrý?
Tezko rict,myslim, ze s tim musis mit nakou zkusenost ,aby si to dobre striknul.Ten kompresor a pistol je urcite uz mnohem lepsi nez ten sprej,ten je v tomto pripade fakt na hovno.