Zvlněné zadní kotouče

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Zvlněné zadní kotouče

Příspěvek od rychlyradim »

už se to někomu stalo že se mu zvlnily zadní kotouče?jaké to mělo u Vás příznaky? já asi před 10 měsíci koupil nové zn. ABS a já už si přesně nepamatuji odkdy ale při brždění se mi třepe volant! když jsem měnil přední čep tak jsem říkal mechošovi at se mi na to mrkne a taky to tipoval na zadní kotouče!
Udělal jsem si takový jednoduchý test..zdělal jsem zadní kola ...a točil kotoučem..a vždy v jednom úseku se mi zadrhnul..na obouch stranách...sem si říkál náhoda ne? tak jsem sundal přední kola..a tam to šlo zcela vpohodě..nic se nezadrhávalo!
Zvlněné kotouče není nic ojedinelého...třeba i u ochcávek s ATE už jsem také zažil...tak jen potřebuji vědět ty příznaky ;-)
A zvlněné kotouče = popelnice že?

PS: a je nutná rychlá výměna? aby mi ty vybrace neprovedly něco s prasátky? :?
Reklama

Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Rychlá výměna není nutná a jestli je máš, jak píšeš měsíc stary, tak je nech stočit, tím se srovnaj a máš po problému. :wink:
END
mexxo

Příspěvek od mexxo »

Pravda, pravda. :) Ja som to mal keď som moju kúpil a prejavovalo sa to presne ako u teba. A keď som robil STK nepustil ma kvôli tomu (buzerant :x ) Vraj velký rozdiel P/L, tiež na zadku. Tak som ich dal stočiť a prešiel som v pohode. Akurát že už boli moc tenké, takže som aj tak menil. Ale keď máš nové, stočenie pomôže.
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Trdlo píše:Rychlá výměna není nutná a jestli je máš, jak píšeš měsíc stary, tak je nech stočit, tím se srovnaj a máš po problému. :wink:
měsíc ne ale skoro už to bude rok ;-) no zkusím se optat jak říkáte nechat stočit...snad to pujde..podle toho jak moc jsou zvlněné... :shock:
standape

Příspěvek od standape »

rychlyradim píše:
Trdlo píše:Rychlá výměna není nutná a jestli je máš, jak píšeš měsíc stary, tak je nech stočit, tím se srovnaj a máš po problému. :wink:
měsíc ne ale skoro už to bude rok ;-) no zkusím se optat jak říkáte nechat stočit...snad to pujde..podle toho jak moc jsou zvlněné... :shock:
hlavne nech maju oba po stoceni rovnaku hrubku :wink:
spermin

Příspěvek od spermin »

Pokud brzdíš dlouho např. při jízdě z kopce, tak se nediv, lépe brzdit motorem a jenom
dobrždovat. Pokud jsou kotouče křivé od novoty, zkus reklamovat. Nějak se mi nezdá,
že se zkřiví během roku. Podle stavu stačí stočit jenom vadný kotouč, není nutné
oba. Ale pozor, soustružník musí vědět jak na to, kotouč musí být stočený na
jedno upnutí, jinak máš na 99% ten samý problém. Jsou tabulky na min. tloušťku.
:roll:a s opravou moc neotálej, můžou se Ti vymlátit destičky.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

spermin píše:Pokud brzdíš dlouho např. při jízdě z kopce, tak se nediv, lépe brzdit motorem a jenom
dobrždovat. Pokud jsou kotouče křivé od novoty, zkus reklamovat. Nějak se mi nezdá,
že se zkřiví během roku. Podle stavu stačí stočit jenom vadný kotouč, není nutné
oba. Ale pozor, soustružník musí vědět jak na to, kotouč musí být stočený na
jedno upnutí, jinak máš na 99% ten samý problém. Jsou tabulky na min. tloušťku.
:roll:a s opravou moc neotálej, můžou se Ti vymlátit destičky.
já to vidím spíše na vadu materiálu než, že by to bylo stylem mé jízdy! Stočit oba jsem říkal proto protože myslím drhnou oba dva :-( To je tak když se něco daruje....kdybych měl ty kotouče koupený hned reklamuji mno :D
Četl jsem i slyšel, že třeba u těch zminovaných ochcávek...když po dlouhé jízdě dáš ručku a maj vzadu samozřejmě kotouče..tak se ti taky můžou zvlnit!--- i kvalitní kotouče!!! tak to zkusím zjistit!co a jak...mám toho teď s autíčkem ještě dost...výfukové potrubí..taky docela pálka.. :cry:
spermin

Příspěvek od spermin »

rychlyradim píše: Četl jsem i slyšel, že třeba u těch zminovaných ochcávek...když po dlouhé jízdě dáš ručku a maj vzadu samozřejmě kotouče..tak se ti taky můžou zvlnit!--- i kvalitní kotouče!!! :cry:
nechápu, co s tím má ručka společného, kotouče se můžou zvlnit jedině přehřátím, T.J. dlouhým nepřerušovaným bržděním.
Pokud byly darované, tak to bude problém. doporučuji demontovat a kvalitním měřidlem, nejlépe digitálním
na více bodech přeměřit, max. nerovnoměrnost je do 0,1 mm
nyní Civic
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

For Spermin:
no říkal mi mechoš že např. po dlouhé jízdě...kdy se pořád brzdí nepřerušovaně.....tak jak jsou kotouče zahřáté pak zaparkuješ a zatáhneš ruční brzdu, takže se to vlastně na jednom místě zaaretuje a tím dojde ke zvlnění! ;-) prýý
spermin

Příspěvek od spermin »

zadní třmeny jsou plovoucí, jedině přehřátím dlouhým bržděním.
nyní Civic
Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 »

Kdybych je měl měsíc staré, asi bych to reklamoval...
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Radoš 92 píše:Kdybych je měl měsíc staré, asi bych to reklamoval...
no kdybych je měl koupené tak to tu vůbec neřeším a měním... 8)
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

Zvlnění kotoučů se stává většinou při extrému, což z většiny nás není případ :wink: Takže jak bylo psáno, kotouče se zvlní při našem používání jedině hodně dlouhým bržděním z kopce, ale to je také pak docela slušný smrad :D Bohužel stačí narazit i na nějaký nepovedený kousek a ani není zapotřebí ten kopec :wink:

Takže být Tebou, tak ani nad nějakým soustružníkem nepřemýšlím a poohlédnu se po jiných nových :wink: Soustružníkovi se to nemusí povést a stejně pak dojde na to že budeš muset koupit nové... A dle mého názoru když si časem koupíš nové, tak už je budeš mít do doby než prodáš Astru 8)
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

for AstraMan: no jo ale tohle byly nové kotouče zcelá :x a já určitě nejsem ten tip řidiče, který má furt nohy na brzdě :) takže asi pořádný shit! Leda co si pamatuji, že ze začátku když mi to namontovali komplet tak to šíleně smrdělo a pískalo to pak to přestalo asi tak po cca měsíce a o půl roku později začalo zničeho nic při brždení cukat.... :!:
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

To máš pravdu, to jsou fakt shity... Pískání by neměly způsobovat kotouče, protože většinou pískají brzdové destičky... Asi se nějak neshodly mezi sebou :cry:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Odpovědět