rezonuje palubná doska
rezonuje palubná doska
Ludia poradte mi prosím. Moja Astrička ma začala hnevať po cca 5 mesiacoch. Zo začiatku som občas registroval slabé rezonovanie z palubnej dosky, niekde pred vodičom / nemala by to byť tá lišta pod čelným sklom /. Robilo to len občas a po chvíli to prestalo. Pred dvoma týždňami som išiel do Chorvátska a na rakúskej dialnici mi palubovka začala vrneť pri rýchlosti nad 100 km/h. Neskôr keď som ubral plyn a znižovali sa otáčky, tak to silnejšie zarezonovalo - prestalo od 60 km/h. Odvtedy mi to robí prakticky stále. Reaguje to na chvenie auta a dnes mi palubka vrnela už aj na križovatke, keď som stál a motor bol ešte studený. Vychádza to ako keby z budíkov predomnou. Skúšal som počas jazdy chytiť plexi pred budíkmi ale zdá sa, že to nie je ono. V novembri ma čaká prvá garančka ale začína ma to poriadne rozčulovať. Čo by to mohlo byť. Poradte, aby som prípadne mohol zájsť do servisu na istotu, nech to odstránia, resp. si to odstránim sám. Dúfam, že ma nenecháte v kaši a nie som jediný komu to Astrička robí.
Astra II
- Reklama
Lišta před čelním sklem, ta to dělá nejčastěji... Mě připadalo že mě rezonuje středovej panel, ale nakonec je to ta lišta... Akorát že mě to dělá jen občas, takže to zatím neřeším, ikdyž v některých chvílích mě to fakt štve, ale hudba to přetlumí

My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- green
- Kontaktovat uživatele:
Z toho si nic nedělej, mě rachtá půlka auta, volume doprava to jistí 

"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Nojo ale jen do určité hlasitosti... Pak už rezonují i dveřegreen píše:Z toho si nic nedělej, mě rachtá půlka auta, volume doprava to jistí

1) ano ta lišta reaguje i na otáčky... Třeba mě vibruje při 1500OT a pak jak kdy...Pico píše:Práve, že ma to štve, veď auto je nové. Napíšte mi prosím niekto ako Vám to rezonovanie odstránili, resp. ako ste si ho odstránili samy. Čo robiť ???
2) Co se týče odstranění rezonance, tak jedině tu lištu podlepit... Kdyby to byl třeba středovej panel, tak ten bych určitě nepodlepoval

My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
No dúfam, že je to tá lišta. Len neviem ako mám zistiť, či je to práve ona. Mám auto v záruke, tak sám to podlepovať nebudem, len si musím byť 100 % istý, čo rezonuje. Neviem, prečo mne sa stále zdá, že to vychádza spred volantu. Už som myslel na spínaciu skrinku, počas jazdy som jemne pootáčal kľúčom - žiadna zmena.
Astra II
Ale poznáš to s orig. servisom. Pokiaľ im poviem, že mi rezonuje palubná doska a nepoviem presne kde, tak mi povedia, že to skúšali a im to nerobilo. Alebo mi rozoberú celú palubku a bude vŕzgať ešte viacej. Vrátim sa a tak dokola. V zime mi vŕgalo sedadlo vodiča. Zastavil som sa v servise, kde som auto kúpil a tam krútili hlavami, že to ešte nepočuli a musia rozobrať celé sedadlo a možno nájdu príčinu ale to sa musím objednať lebo nemajú čas. V panike som odtiaľ utiekol a našťastie pomohlo pár krát sa pohrať s reguláciou sklonu operadla a už to nevŕzga. Nerád nechávam rozrýpať fungl. nové veci, tak preto sa snažím dopátrať k čo možno najpresnejšej diagnóze.
Astra II
Nemôže rezonovať airbag vo volante, resp. jeho kryt ? Jeden krát ešte pred začatím rezonovania "palubnej dosky" mi zarezonoval kryt airbagu na volante. Som si istý, nakoľko keď som ho chytil tak to prestalo - normálne sa chcel. Žiaľ, teraz ho môžem chytať ako chcem a rezonuje to. Nemôže to vychádzať zvnútra volantu ? Ak áno, je to zložité rozobrať ?
Astra II