výška hladiny chladiacej kvapaliny
výška hladiny chladiacej kvapaliny
Poradí mi niekto pokial má byť hladina chlad. kvapaliny v Astre? Už v mojom predošlom F-ku som z toho nebol múdry. Na vyr. nádržke je šipka a vedľa nej nápis kalt / studený /. Pod šipkou sú myslím 3 rebrá / také ryhovanie nádržky /. Teda hladina má byť mierne nad tú šipku alebo mierne nad tie rebrá ? Ďakujem.
Astra II
- Reklama
Po výměně elektromagnetické spojky kompresoru klimy mi stále svítila kontrolka chlazení, byl jsem s tím i v Oplu na diagnostice, chybu (resp. něco, co by to způsobovalo) nenašli žádnou, jen ji vymazali.
Chladící kapalinu jsem měl akorát k rysce. Mechanik z Forda mi doporučil malinko přilít destilky, asi tak 1/4 deci, takže rozdíl nebyl ani viditelný, stále k rysce.. a bylo po problému..
Chladící kapalinu jsem měl akorát k rysce. Mechanik z Forda mi doporučil malinko přilít destilky, asi tak 1/4 deci, takže rozdíl nebyl ani viditelný, stále k rysce.. a bylo po problému..
Re: výška hladiny chladiacej kvapaliny
Ešte v lete som dolial chladiacu kvapalinu po šipku. Teraz mi ukazuje málinko nad tú vrchnú rysku na nádržke, čiže už to nie je po šipku / kalt /. Môže to byť tým, že pri kúrení ide voda aj cez radiátor a teda ukazuje o niečo menej ?
Astra II
-
- Kontaktovat uživatele:
moze ta sipka je motor za studena ked v podstate nieje voda v pohybe po motore laicky
cize cez noc nehaj vychladnut pozri sipku ak je to na sipke tak je secko oka ak je neake tie milimetriky nad nic sa nedeje ak je nad vsetkymi treba trocha odcucat 

Práve, že ja som za studena dolial po šipku ešte v lete. Pod tou šipkou je rebrovanie nádržky a to podľa servisu Opel je mierka. Hladina má byť podľa nich mierne nad to vrchné rebro. Teraz zase za studena to nemám už po tú šipku ale iba mierne nad to vrchné rebro nádržky. Rozdiel je možno deci. Čiže ak mi nikde neteče, môže to byť tým, že je teraz voda aj v radiátore alebo prečo ten mierny pokles ?
Astra II
-
- Kontaktovat uživatele:
lebo sa to vyparuje
preto mas mierny pokles 

Brhy dúfam ale dolieval som to nariedenou chladičkou 1:2. V predošlom F-ku som dolial raz milimeter nad tú šípku a na nej to ostalo 2 roky. Ty si už dolieval ?
Astra II
pozri, ja ma auto pol roka a uz som dolieval ( ale asi koli tomu ze mi tam v opeli malo naliali uz na zaciatku ), za studena je po tu sipku a ked sa zohreje je asi 3mm nad sipku, neriesim, jazdim
odftedy ziadne dolievanie

Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.
Moj S-opel TU
Moj S-opel TU
Ja som dolieval takisto na začiatku - bolo málo. Po prvej garančke, keď mi merali hustotu tak takisto som dolial a teraz v lete. Vždy dolievam nariedenú zmes po šípku a po čase mi to klesne asi o 3 mm. Len teraz som nevedel či to nie je tým, že voda prúdi aj cez radiátor kúrenia. Inak ten pokles nechápem. Snáď odparením ale 

Astra II
tak moze byt odparenim nakolko teraz v zime ti aj viac asi kondenzuje ked je vonku taka kosa, vid na favorite som cez zimu dolieval jedna radost, a to som nemal ziadnu netestnost. ale 3mm nieje markantny rozdiel cize by som bol spokojny a nechal to tak 

Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.
Moj S-opel TU
Moj S-opel TU
-
- Kontaktovat uživatele:
nemusis stresovat pokial nedolievas kazde tankovanie liter ako ja
ono ten pokles zalezi od viacerych faktorov ale 3 mm nieje vela.. takze nic sa neboj teraz mu dolej na sipku ked bude studeny a vsetko je oka

-
- Kontaktovat uživatele:
ja som uz dolieval aj liter do Volva prasknuty radiator
mna snad to kurenie bude strasit cely zivot